Control Club: Concert Light Asylum (Usa) - 25 mai



O aparitie excentrica si exploziva pe scena electro new-yorkeza, trupa Light Asylum (synthpop/ electro-goth, Mexican Summer) va concerta sambata, 25 mai, dupa ora 22, in premiera la Bucuresti, in Control Club – Sala Berlin (Constantin Mille, 4). In deschidere, o sesiune live digital-pop cu Plurabelle & Fierbinteanu.
 
Lansat in 2010, duo-ul Light Asylum este compus din Shannon Funchess (voce, tobe) si Bruno Coviello (clape, sintetizatoare). Trupa are in palmares un EP, In Tension (2010) si un album, LIGHT ASYLUM (2012), ambele lansate de prestigioasa casa de discuri Mexican Summer. Sound-ul lor este puternic influentat de muzica anilor 80 si incorporeaza elemente darkwave, synthpop si post-punk.
 
Insa caracteristica distinctiva a muzicii Light Asylum este fara indoiala vocea puternica, viscerala a lui Shannon Funchess, pe care The Guardian o numeste „o femeie cyborg ce canta soul in stilul lui Grace Jones”. O prezenta apreciata in lumea muzicala internationala, Funchess a mai colaborat cu Teengirl Fantasy, Telepathe, TV On The Radio si, cel mai recent, cu The Knife, pentru piesa Stay Out Here de pe noul album al suedezilor, Shaking the Habitual, lansat anul acesta.
 
Cunoscuti pentru show-urile live energice si intense, Light Asylum hipnotizeaza si subjuga audienta cu ajutorul combinatiei inedite de synthpop si electro dansant la care se adauga o atmosfera dark, coplesitoare, ce le-a atras eticheta gothtronica. Sambata, 25 mai, turneul european al duo-ului din New York se opreste si la Bucuresti, in Control Club – un concert ce nu trebuie ratat!
 
http://lightasylum.com/
 
Their name has become the kind of hushed tone namedrop reserved for only the best-kept insider secrets. Everyone from LCD Soundsystem and TV On The Radio to Salem and Creep have been pinning for the duo's colours to their masts - NME
Dramatic, magnetic, and grand in scope, Light Asylum sound like warriors sent from the future - Pitchfork
Catchy but raw music you can lose yourself in - The New York Times
An unashamedly bombastic tour de force of fog-machine pop - The Guardian
 
In deschiderea concertului Light Asylum, o sesiune live digital pop cu Plurabelle &Fierbinteanu! Plurabelle (Local Records) este un proiect electropop, synthpop, electronica & house initiat de Alex Bala (computer, clape) la sfarsitul anului 2011. Plurabelle a lansat doua EP-uri, Money, Blood and Light si The Streets Were Paved With Pastry.
 
Cristian Fierbinteanu (voce, bass, computer, efecte) face parte din proiectul Fierbinteanu, un duo digital-pop, electronica, psychedelic, noise, ambient si sound collage, care activeaza in Bucuresti. Ei imbina, in concert, interpretari live cu editare in timp real de sunet preinregistrat. Trupa este castigatoarea concursului de remixuri ale muzicii lui Antonin Dvorak, organizat in 2012 de Centrul Ceh din Bucuresti, a lansat un CD maxi-single intitulat Love Goes Round In Circles, precum si un dublu disc, The Beauty Of Music. In mai 2013, Fierbinteanu a lansat, via Local Records, Silence As Beauty, un “disc radical pentru ritualuri personale extreme”, disponibil la streaming & download gratuit: http://localrec.ro/?p=2744
 
Biletele la concertul Light Asylum/ Plurabelle & Fierbinteanu vor costa 20 lei si vor fi disponibile in seara evenimentului, la intrare. Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/402697533161958
 
Concertul Light Asylum/ Plurabelle & Fierbinteanu este organizat de Control Club si OneDay Live.
 
OneDay Live: http://oneday.ro/live/   http://www.facebook.com/OneDayLive
Control Club: http://www.control-club.ro/   http://www.facebook.com/clubcontrol

0 comentarii: