Zece zile de concerte și petreceri la Casa TIFF



Casa TIFF va fi, pentru al doilea an, inima Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).  Între 31 mai și 9 iunie, Casa TIFF (Str. Universității, nr. 6, Cluj-Napoca) va fi locul de întâlnire al invitaţilor, publicului, echipei şi gazda unor proiecții, concerte și petreceri de neuitat.
Elena Mîndru Quintet
Sâmbătă, 1 iunie, ora 22:00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei
Elena Mîndru – voce; Lucian Nagy – saxofon; Albert Tajti – pian; Michael Acker – contrabas; Grațian Silaghi – tobe
Originară din Cluj-Napoca, Elena Mîndru a descoperit jazz-ul la vârsta de 15 ani, după ce a studiat vioara și pianul. A absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj și a participat la workshop-uri de jazz vocal organizate la Academia Regală de Muzică din Londra și dirijate de experta Mary King. De-a lungul carierei sale, a cântat alături de nume mari ale jazz-ului, ca Sorin Romanescu, Lucian Nagy, Andrei Tudor, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Hans Vrooman.
Cine-concert „Bagdad Fantaisie”
Sâmbătă, 1 iunie, ora 18.00, Cinema Florin Piersic
Duminică, 2 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. În închiderea Zilelor Francofoniei la TIFF, prezentate de TV5 Monde și Institutul Francez din Cluj. Intrare liberă

Muzică orchestrată de artistul Sami Pageaux-Waro pe imaginile filmului mut clasic Hoțul din Bagdad / The Thief of Bagdad (r. Raoul Walsh, 1924). Adaptare liberă după „O mie și una de nopți”, filmul spune povestea unui hoț - interpretat de celebrul actor Douglas Fairbanks - care se îndrăgostește de frumoasa fiică a Califului din Bagdad. În iunie 2008, a fost plasat în topul 10 American Film Institute al celor mai bune filme clasice fantasy americane. Filmul a fost editat, colorizat și îmbogățit grafic de către artista vizuală Gabrielle Manglou. Samy Pageaux-Waro, un artist din Insula Reunion, combină genuri și instrumente diferite, de la kora, percuție și flaut la muzică electronică.

Patricia Kaas - Ma vie/ My Life
Luni, 3 iunie, 21.30, Casa TIFF
Un documentar regizat de Horst Mühlenbeck despre una dintre cele mai de succes cântărețe franceze.
Cu vocea ei inconfundabilă și combinația specială de muzică pop, jazz și chanson, a vândut peste 14 milioane de albume în întreaga lume. Pe 24 iunie, Patricia Kaas va susține pentru prima dată un concert la Cluj-Napoca, la Sala Sporturilor. 



Gilad Abro Trio

  • Marți, 4 iunie, 22.00, Casa TIFF - terasă. Intrare: 15 lei
Gilad Abro – contrabas; Omer Klein – pian; Amir Bresler - tobe
Muzicianul Gilad Abro, născut în Africa de Sud și mutat în Israel, combină cu lejeritate stiluri și genuri muzicale precum bebop și hard bop, jazz, rock și R&B, fusion, trance. A colaborat cu Johnny Griffin, Randy Barker, Slide Hampton, Larry Willis, Jimmy Cobb, Skazi, Micha Shitrit și alții. A câștigat de mai multe ori Musician of Excellence Grant/Award acordat de American-Israel Foundation și a concertat în Marea Britanie, Japonia, Brazilia, SUA, Spania, Olanda, Italia, Franța sau Mexic.
The Nuggers
  • Miercuri, 5 iunie, 00.00, Club Casa TIFF
  • 23.00 - petrecere „Lună Plină”, dedicată Festivalului de Film Horror & Fantastic de la Biertan
  • Concertul și petrecerea vor fi precedate de proiecția filmelor selectate în Competiția Locală TIFF 2013, care va începe la 21.30, pe terasa Casei TIFF
Andy 'Sinboy' Luke (bass, vocal); Phillip Hofer (chitară); Adrian Agheniței (chitară); Anton Groves (tobe)
The Nuggers e o trupă de garage-rock formată din patru membri în București, via UK. S-au format în 2010 și au lansat un EP la Ghost Highway Records, în 2012, și o piesă pe compilația Future Nuggets. Au mers prin toată țara în turneu alături de Roy and the Devil’s Motorcycle (Voodoo Rhythm Records). Lucrează în prezent la primul lor album.
Intrare: gratis, pe baza biletului la filmul Doomsday Book, sau la prețul obișnuit de 10 lei
Țapinarii
  • Joi, 6 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei
O formație de folk alternativ „ce prezintă viața de cuplu, și nu numai, într-un mod realist, ironic și autoironic”. S-au format în 2001 și au editat până acum 9 discuri. Au susținut peste 400 de concerte live îin țară și au fost invitați în recital la festivaluri autohtone importante.
Luiza Zan & Dan Byron- Live Acoustic Duo
  • Vineri, 7 iunie, 22.00, Casa TIFF – terasă. Intrare: 10 lei
Iubitorii de jazz vor avea ocazia să o asculte pe artista nominalizată la categoria „Muzicianul anului“ la cea mai recentă ediție a Galei Premiilor de Jazz, alături de Dan Byron, solistul trupei de rock alternativ Byron. Acesta a cântat în formații precum Agathodaimon, Kumm sau Urma. Cei doi propun un duo acustic inedit, cu voce și chitară.



Autumn Hotel
Sâmbătă, 8 iunie, 22.00, Casa TIFF. Intrare: 10 lei   
Autumn Hotel este proiectul muzical inițiat în 2010 de Nick Făgădar (voce, chitară - Luna Amară) împreună cu Domi (tobe, Urma), Andras (keyboards, Kumm), Oigăn (chitară, Kumm), Sorin (bas, Luna Amară) ș.a. Formula în care a fost înregistrat albumul „Autumn Hotel” îi mai include și pe Dan Vaida (bas Sfântu’ Așteaptă), Andrei Roșulescu (chitară, Seven) și Adrian „OQ” Neagoe (chitară, Masterpiece). „Autumn Hotel” conține 12 piese originale și un remix, scrise de Nick Făgădar și apoi orchestrate, interpretate și înregistrate împreună cu invitații. De la pop-rock la grunge, de la alternative înspre progressive, Autumn Hotel sună curat, intens, introspectiv pe alocuri, iar alteori simplu, direct.
Biletele s-au pus în vânzare, începând din 24 mai, pe www.biletmaster.ro.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR). TIFF Sibiu va avea loc între 19 și 23 iunie, iar TIFF București, între 11 și 17 iunie, la Grand Cinema Digiplex Băneasa.
Cu sprijinul: Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Consiliului Judeţean Cluj, Institutului Cultural Român
Prezentat de: Ursus
Partener: Vodafone România
Sponsor principal: BCR
Mașina oficială: Mercedes Benz
Sponsori: Mastercard, TNT, JTI, Electrogrup, Terapia Ranbaxy, TenarisSilcotub, Energobit, HBO, Nikon, Optical Disc Solutions, Jameson, Aqua Carpatica, Napoca, E-Boda, Microsoft, PMA Invest, GPV Romania
Partener tehnic: BenQ
Partener tehnologic: Brinel
Partener de promovare: Vitrina Advertising
Cu sprijinul: Trend Communication
Co-producători: TVR, TVR Cluj
Susținut de: Intact Media Group
Recomandat de: Europa FM

0 comentarii: