Pianistul Vassilis Varvaresos, “cel mai promițător pianist grec al momentului” și laureat al Concursului Enescu 2014, susține un recital extraordinar la Ateneul Român
Considerat, la vârsta de doar 13 ani, printre cei mai virtuozi pianiști ai lumii, absolvent al prestigioasei Juilliard School și laureat în septembrie 2014 al Concursului Internațional George Enescu, pianistul Vassilis Varvaresos urcă pe scena Ateneului Român pe 14 aprilie, de la ora 19.00, pentru un recital extraordinar, cu lucrări de Chopin, Rahmaninov, Debussy și Wagner/Liszt.
Unul dintre cei mai promițători pianiști ai momentului, Vassilis Varvaresos (Grecia) susține un recital extraordinar la Ateneul Român pe 14 aprilie, de la ora 19.00. În program sunt lucrări de Chopin, Rahmaninov, Debussy și Richard Wagner/ Franz Liszt - Uvertura la Tannhäuser. Absolvent al prestigioasei Juilliard School și al Conservatorului de Muzică din Paris, Vassilis Varvaresos este, de asemenea, laureat al Concursului Enescu, ediția 2014.
Pianistul a susținut recitaluri și concerte pe scenele unora dintre cele mai importante instituții din lume: Salle Gaveau (Paris), Concertgebouw (Amsterdam), Lincoln Center și Carnegie Hall (New York). Cu un stil excentric, creativ și plin de improvizație, Vassilis Varvaresos este și compozitor.
“Nu întâmplător pianistul grec este și compozitor, improvizează cu plăcere, iar aceasta se simte în felul în care abordează orice lucrare muzicală. Întâi o descompune înterior, apoi o reface impregnând-o cu sistemul său propriu de gândire și, mai ales, sentimental.”, scrie compozitoarea Sabina Ulubeanu despre stilul lui Vassilis Varvaresos într-o cronică din timpul Concursul Enescu 2014.
Biletele pentru recitalul susținut de Vassilis Varvaresos la București sunt puse în vânzare la caseria Ateneului Român.
Evenimentul este organizat de Filarmonica George Enescu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) și Artexim. Partener de comunicare: OMA Vision. Sponsor: Hotel Ambasador.
Detalii suplimentare despre Concursul Enescu
Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internațional George Enescu contribuie la prestigiul României în lume și deschide drumul către cariere internaționale pentru peste 200 de tineri artiști din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franța, România, Venezuela, Mexic, Argentina și Australia.
Concursul Enescu a reușit în timp să-și consolideze poziția ca una dintre principalele competiții internaționale, atât din perspectiva dificultății, cât și din perspectiva rigorii jurizării. Prin intermediul Concursului Enescu, România devine rampa de lansare în cariere internaționale pentru tinerii artiști ai lumii.
Remarcabili solişti precum violonistul Ştefan Ruha, pianistul Valentin Gheorghiu, cunoscuta violonistă Silvia Marcovici care interpretează astăzi sub bagheta celor mai faimoși dirijori ai lumii (Zubin Mehta, Claudio Abbado, Riccardo Muti), unii dintre cei mai bine cotați pianiști români în lume, Radu Lupu și Dan Grigore, reputate nume ale artei lirice – soprana Ileana Cotrubaș, mezzo-soprana Viorica Cortez, compozitorul Dan Dediu și cei mai performanți artiști români de generație nouă – Alexandru Tomescu, Vlad Stănculeasa, Remus Azoiței, Ana Țifu – sunt doar câțiva dintre cei mai apreciați muzicieni români la nivel internaţional care au debutat ca laureați ai Concursului Internațional George Enescu. De asemenea, legendara pianistă Elisabeth Leonskaja a debutat în cariera internațională ca laureată a Concursului Enescu, ediția din 1964.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu