Alternosfera, ROA, Robin and the Backstabbers la Fish Eye Fest, festival cu intrare liberă pe 1 și 2 mai în Vama Veche

Alternosfera, ROA, Robin and the Backstabbers, Les Elephants Bizarres,  Byron, Golan, We Singing Colours, Toulouse Lautrec, Dj K-LU și Ok Corral vin la prima ediție Fish Eye Fest, festival cu intrare liberă ce va avea loc pe 1 și 2 mai, în Vama Veche. Un eveniment organizat de Asociația Ad Patres.
 
Fish Eye Fest este o experiență cultural - alternativă, un punct de plecare în reconstructia identității locale a zonei costiere sud dobrogene în jurul comunităților locale de pescari și a patrimoniului cultural și natural al zonei. Cu un line-up eclectic, compus din 10 trupe și artiști cu stiluri diferite, de la EDM și rock alternativ la pop, Fish Eye Fest va ridica nivelul decibelilor pe plaja din Vama Veche în fiecare zi de la ora 15.30 până la răsărit. Două scene, lângă Stuf (Main Stage - muzică live) și lângă Amphora (teatru, poezie, folk, pantonimă, dansuri, stand-up, improvizație) și o zonă special amenajată pentru relaxare, cu beanbags, completează harta primei ediții.
 
Timp de două zile ce se anunță însorite, miile de week-end-eri din Vama Veche vor mai avea de descoperit la Fish Eye Fest asocieri inedite dintre artă şi tradiţia pescuitului, turismul cultural şi istoria locală, dar şi reinterpretări suprinzătoare născocite de artiştii din festival. Fish Eye Fest include workshopuri de artă culinară, fotografie, desen, pictură, creative writing si ceramică rece, expoziții de fotografie și taxidermie, demonstrații de live painting, instalații, seminarii având ca teme istoria locală si ariile protejate din zona Dobrogea Sud, precum și corturi ale ONG-urilor și asociațiilor ce militează pentru valorificarea patrimoniului natural și cultural al zonei Dobrogea Sud în vederea relansării economiei locale. O parte dintre manifestări au loc indoor, în cluburile consacrate din Vama Veche. Programul workshopurilor și expozițiilor va fi disponibil online începând de pe 14 aprilie.
 
Program concerte open-air (Main Stage / Stuf)
Vineri, 1 Mai                                      Sâmbătă, 2 Mai
We Singing Colours                         Byron
Toulouse Lautrec                             Robin and the Backstabbers
ROA                                                       Golan
Les Elephants Bizarres                   Alternosfera
Dj K-LU                                                 Ok Corral
 
Despre Asociația Ad Patres
Din 2010, Asociația Ad Patres contribuie la dezvoltarea societatii civile prin elaborarea si implementarea de proiecte, programe si strategii in domeniul cultural. Credem în necesitatea reconstructiei identitatii locale, luptăm pentru intărirea capitalului social la nivel local, vrem să dezvoltăm capacitatea de comunicare a societatii civile și noi mecanisme de transfer de cunostinte pentru a crea o cultura de retea la nivelul societatii civile. Din punct de vedere al impactului produs la nivel comunitar, cel mai reprezentativ proiect al asociatiei il reprezinta lansarea albumului CONSTANTA REMEMBER 1895 – 1945, ce reconstitue din imagini chipului Constantei de altadata www.constanta-remeber.ro
 
www.fisheyefest.com
www.facebook.com/FishEyeFest?fref=ts

0 comentarii: