Apollo 13 aniverseaza 20 de ani

La aproape 20 de ani de la lansare, Apollo 13, regizat de Ron Howard, rămâne în continuare unul dintre cele mai apreciate filme de aventură. Producția s-a bucurat de succes în rândul publicului și criticii deopotrivă, fiind nominalizată, printre altele, la 9 premii Oscar (a câștigat Premiul pentru Cel mai bun montaj și Cel mai bun sunet).
 
Paramount Channel oferă telespectatorilor români șansa de a (re) vedea aclamatul film al lui Ron Howard în acest weekend și luni, 20 aprilie.
 
Filmul este bazat pe povestea dramatică a misiunii Apollo 13, inițiată acum 45 de ani. Astronauții Jim Lovell (Tom Hanks), Fred Haise (Bill Paxton) și Jack Swigert (Kevin Bacon) pornesc în cea de-a cincea misiune pe Lună, după ce comandantul inițial se retrage. Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii, când unul dintre rezervoarele navei explodează, punând în pericol viața echipajului.
 
Misiunea lui Apollo 13 din aprilie 1970 rămâne una dintre cele mai dramatice evenimente din istoria zborului spațial iar filmul este considerat unul dintre cele mai fidele reproduceri ale misiunii de atunci.
 
“Apollo 13 surprinde cu o acuratețe extraordinară detalii ale misiunii de atunci și sunt convins că, în multe feluri, realizează un portret mult mai fidel al explorării spațiului decât Gravity”, declara regizorul Alfonso Cuarón (Gravity).
 
Apollo 13 a fost inclus într-un top al celor mai bune 10 filme care au explorat spațiul, realizat de Time Magazine. Jurnalistul Gary Susman afirmă că “cea mai mare realizare a lui Howard este aceea că a reușit să creeze suspans pentru un eveniment al cărui final este cunoscut de toți”.
 
Potrivit unui clasament realizat de American Film Institute al celor mai celebre 100 de replici din filme, în care s-a ținut cont de voturile a peste 1500 de cineaști, Apollo 13 figurează cu “Houston, avem o problemă”. O altă replică emblematică este și “Eșecul nu este o opțiune”
 
Program Paramount Channel
Sâmbătă, 18 Aprilie- 20:20
Duminică, 19 Aprilie- 16:40
Luni, 20 Aprilie- 12:10
 
Despre Viacom International Media Networks
Viacom International Media Networks (VIMN), o divizie a Viacom Inc. (NASDAQ: VIAB, VIA), cuprinde multe dintre cele mai populare branduri de divertisment multimedia din lume, printre care MTV, Nickelodeon, Comedy Central, BET, Paramount Channel, VH1, VIVA, COLOR, Game One and Tr3s: MTV, Música y Más. Brandurile Viacom sunt vizionate la nivel global în peste 700 de millioane de case, în aproximativ 170 de teritorii și 37 de limbi, prin intermediul a peste 200 de canale TV și peste 550 canale digitale și mobile.
 
Despre Paramount Channel
Paramount Channel difuzează filme de box office din ultimii 20-25 de ani. În timp ce se pune un accent puternic pe super-hituri, postul TV oferă cinefililor producții ale unor studiouri independente  sau distribuite local, în același timp prezentând materiale din spatele scenei și interviuri cu cele mai mari staruri de la Hollywood. Cele mai importante categorii de filme regăsite în grila Paramount Channel sunt Aventură, Acțiune, Cometie sau Thriller.

0 comentarii: