Conationali vedeti-va de treaba

Am observat recent, mai exact ieri cand cineva mi-a aruncat o replica la ceva ce era personal si nu de evidentiat fata de altii, ca uneori ai mei conationali dar si ai tai cititorule nu prea isi vad de treaba lor.Cumva reusesc sa amestece treburile in asemenea hal incat pana la urma nu iese absolut nimic bun din toata treaba asta.
Si asta este un obicei general valabil, vechi de pe vremea dacilor (inclin sa cred) este de fapt o grija pe care o ai continuu despre ceea ce face celalalt.Sau este o intelegere gresita a lucrurilor pe care le stii de la celalalt personaj iar tu le "arunci" imprudent si instinctul in cele mai aiurea momente.
Dar de unde vine oare aceasta continua grija? Probabil dintr-o lipsa de preocupare, dintr-un instinct de a da rapid o replica insa fara a gandi prea mult acea replica.
Subscontientul functioneaza mereu insa constientul infraneaza unele reactii ce societatea le considera deplasate.
Pana la urma modelul european si american al omului ce isi vede de treaba lui si de ideile si preocuparile lui ar merita urmat si in societatea romaneasca.
"Futerea de grija" (pentru ca doar suntem maturi si putem exprima liber chestia asta) poate fi anihilata, si folosita intr-un scop mult mai constructiv decat este ea actuala.
Pana la urma fiecare are treaba lui si intimitatile lui ce nu trebuie facute publice doar din instinct.
Dragi conationali, incercati sa nu va mai pese de ceea ce face altul. Incercati sa invatati sa aveti curaj, cuvant, onoare si sa fiti oameni si poate atunci veti ajunge sa fiti mai relaxati si de ce nu intr-adevar europeni.

0 comentarii: