Zilele Filmului Hispanic

Astazi am primit pe mail urmatoarea recomandare de care vreau sa va bucurati si voi :

Institutul Cervantes din Bucuresti va recomanda sa vizionati ( in cadrul Zilelor Filmului Hispanic, 10-16 octombrie 2008, CInema Studio, Bd. Magheru nr 29) filmul

Metoda, regia Marcelo Piñeyro, Argentina- Spania- Italia, 2005

Filmul regizorul argentinian Marcelo Piñeyro (cunoscut pentru filmele 'Kamchatka' si Vieti pîrjolite”) este o ecranizare a piesei de teatru “Metoda Gronholm” (a dramaturgului catalan Jordi Galcerán Ferrer) si beneficiaza de o distributie de lux, obtinind de altfel doua Premii Goya, pentru cel mai scenariu si pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Carmelo Gómez).

Sapte candidati ideali pentru pozitii de top – manager ( interpretati de Carmelo Gómez, Eduard Fernández, Adriana Ozores, Natalia Verbeke, Nawja Nimri, Eduardo Noriega, Ernesto Alterio si Pablo Echarri) sunt convocati la un concurs de selectie de personal, organizat de o companie multinationala (enigmatica). Odata ajunsi la interview, afla de la una dintre angajatele de la Resurse Umane ca vor sustine o proba neconventionala, bazata pe o metoda despre care nici unul dintre ei nu auzise, Metoda Gronholm, un fel interview interactiv: candidatii vor primi indicatii prin ecranul unui computer, vor forma echipe, vor trebui sa elimine la fiecare runda a “jocului” pe unul dintre cei “slabi” pina cind cel mai bun va castiga. Sunt avertizati insa ca au printre ei “o cirtita” a companiei, un psiholog care trebuie sa le evalueze reactiile in situatii de stress. Candidatii intra in concurs cu sanse egale, dar selectia (aproape darvinista) si paranoia (contaminanta) determina ca intre sa aiba loc o confruntare in care totul e permis.

Filmul, in cheie satirica, dincolo de absurdul situatiei prezentate, este un protest impotriva corporativismului, manipularii, globalizarii, în numele carora unii dintre semenii nostri ajung pina la a-si vinde sufletele.

Ne vedem la film!

0 comentarii: