Cel mai tanar curator al unei bienale din istoria artei



BUCURESTI, 19 martie 2009:
FELIX VOGEL, curatorul Bucharest Biennale 4 va sustine o conferinta de presa la Bucuresti. Cu aceasta ocazie va dezvalui conceptul BB4 "Handlung. Despre productia posibilitatilor" cu detalii suplimentare. Lista artistilor va fi finalizata in vara 2008. Mai mult despre concept. Conferinta de presa se va desfasura la centru pentru arta si cultura contemporana Pavilion UniCredit la ora 11.00.

Felix Vogel (n. 1987 in Germania) este curator si teoretician. Studiile sale si activitatea sa de curator sint centrate pe raporturile dintre estetica si sfera sociala. Prin urmare, el este interesat de domenii ce au legatura cu activismul civic, studiile de gen, avangardele istorice, precum si arhitectura participativa. Printre cele mai recente proiecte curatoriale ale sale se numara "100 Dutch Minutes („O suta de minute olandeze” – Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara), 1234567 (Karlsruhe) si Holy Damn It! („Sfinte al naibii!” – Karlsruhe). Felix Vogel a coordonat recent aparitia a doua volume la editura OneStarPress din Paris: cel al lui Renaud Auguste-Dormeuil - Fin de représentation, si cel al Liei Perjovschi - Sense. In plus, scrie si lucreaza la diverse reviste, cum ar fi PAVILION, AFI si Displayer.

In prezent Felix Vogel locuieste si lucreaza in Spania, la Madrid.
Odata cu numirea sa in pozitia de curator al BB4, probabil ca Felix Vogel va fi cel mai tinar curator al unei bienale, din istoria artei.



sursa Bucharest Biennale 4
PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION UNICREDIT are projects founded by Razvan Ion and Eugen Radescu.

0 comentarii: