2 ani de Control cu Pete & The Pirates

Vineri, 1 octombrie Control-ul sarbatoreste doi ani de existenta. Invitatii speciali ai evenimentului sunt englezii de la Pete & The Pirates.
Infiintata in 2006 in Reading, trupa Pete & The Pirates a atras repede atentia posturilor de radio din UK, fiind promovata intens de Steve Lamacq la BBC Radio 1 in emisiunea In New Music We Trust. In 2007 a aparut primul single, “Come on feet”, devenit imediat hit de club, fiind inclus si pe coloana sonora a jocului UEFA Euro 2008.
 2008 a fost anul consacrarii pentru Pete & The Pirates. Albumul “Little Death”, aparut la Stolen Recordings si produs de Gareth Parton ( Foals, The Go! Team, The Breeders, Asian Dub Foundaion) a fost caracterizat de NME ca fiind “perfect pop” si a primit nota 8 din 10 in Pitchfork. Sound-ul indie-pop cu influente din post-punk-ul anilor ‘80 a tranformat piese precum “Knots”, “Mr. Understanding” sau “She doesn’t belong to me” in hituri radio, trupa aparand in mod constant in emisiunile MTV2 sau in paginile NME. Dealtfel Pete & The Pirates au fost in septembrie 2008 “headlineri” ai “NME Club” la clubul KOKO din Londra.
Trupa a plecat in turneu cu nume “mari” precum Vampire Weekend si Maximo Park, fiind receptata bine si dincolo de Ocean, ajungand doi ani la rand la celebrul festival SxSW din Austin.
In februarie 2010 Pete & The Pirates au lansat un maxi-single, “Jennifer / Blood Gets Thin”, care anunta aparitia celui de-al doilea album, programata pentru sfarsitul acestui an. In concertul de la Bucuresti, pe langa hit-urile consacrate, trupa promite sa prezinte multe piese noi de pe urmatoarul album.
In deschidere va canta trupa bucuresteana Dekadens, intr-o formula noua, exersata in concerte in aceasta vara.
Evident seara va fi completata de party-uri in ambele zone ale clubului cu DJ-ii rezidenti Cliza, Nek & Daria si, evindent, fiind aniversarea clubului, nu vor lipsi surprizele.
Biletul de intrare costa 30 de lei si va putea fi achizitionat de la club incepand cu 13 septembrie.

0 comentarii: