Serj Tankian - Imperfect Harmonies

Armeano-americanul Serj Tankian revine, dupa 3 ani, in atentia publicului cu un nou album (aflat deja in pre-order si cu lansare oficiala pe 21 septembrie) intitulat "Imperfect Harmonies".
Daca primul sau disc solo, "Elect the Dead", aducea aminte de perioada sa heavy petrecuta ca vocal al trupei System of a Down, noul sau album este mai mult unul experimental.
Tocmai incercand prea mult, aici si esueaza de fapt acest al doilea disc al lui Serj, ce poate ar fi putut oferi un pic mai mult publicului. Amestecul de muzica electronica,simfonica si rock, cu mici accente orientale nu reuseste decat sa creeze o senzatie de lipsa de coeziune. Melodii ca "Disowned Inc.", "Beatus" sau "Electron", sunt adevarate dezastre muzicale tocmai prin incercarea de a integra cat mai multe elemente intr-o poveste ce pare a fi desprinsa din cu totul alta creatie.
"Nu este obisnuit ca un cantec sa fie atat electro cat si orchestral din moment ce unul este sintetic iar celalalt organic, dar am reusit sa gasesc o cale din a uni aceste culori" declara Serj Tankian referior la productiile sale cele noi. Din pacate insa, oricate sanse i-ai acorda discului, acesta ramane unul slab iar singurele melodii ce il pot salva sunt destul de putine.
"Yes, It's Genocide" este una din reusite, tocmai pentru ca Serj merge pe o singura directie si oarecum aduce aminte de incantatiile prezente pe albumele System of a Down.

"Te rog urmeaza-ma catre granitele destinului, nu vreau sa ma despart de tine iar pamantul ce cade peste mine striga....la revedere" canta Serj pe "Gate 21" o alta creatie ce iese in evidenta de pe acest disc, si asta doar pentru ca la fel ca si "Yes, It's Genocide" este o compozitie pur simfonica iar acest gen se potriveste de minune cu vocea lui Tankian.

"Left of Center", primul extras pe single al albumului, poate fi la randul sau trecut la capitolul melodii de ascultat data fiind exact absenta soundului electro ce practic trage discul in jos.

"Eu nu te merit, iar tu iti pui increderea in mine pentru ultima oara" canta Serj pe "Deserving" (melodie cu un puternic accent electro-pop) si cam asta se poate aplica si pentru ascultatorii sai, ce probabil se vor gandi mai atent inainte de a mai cumpara viitoarele sale albume.

La finalul auditiei discului, ascultatorul se va simti mult mai relaxat si mai bucuros ca a scapat de acesta iar pe viitor probabil va avea mai mare atentie la ceea ce cumpara. Serj Tankian poate va reusi sa isi apropie noi ascultatori pentru productiile sale, dar cu siguranta in aceeasi vreme, ii va pierde pe cei ce deja existau si care prefera o muzica ceva mai sincera in favoarea unei incercari experimentale ce esueaza inca de la primele acorduri.

0 comentarii: