BCR Open Romania 2010 - Finala

Argentinianul Juan Ignacio Chela a castigat editia din acest an a turneului BCR Open Romania.
Sigur, asa vor titra ziarele sportive de maine, dar de fapt castigatorii au fost altii. Castigatori au fost cei prezenti in public, pentru ca, intr-o amiaza britanica de duminica au avut parte de un spectacol fenomenal de tennis.
Castigator a fost chiar si cel ce a pierdut, spaniolul Pablo Andujar, jucator sosit din calificari si ajuns la cea mai inalta performanta a carierei sale de pana acum.
"Pablito" (foto stanga) cum repede a fost adoptat de public, a fost favoritul celor prezenti astazi la arenele BNR. Fie ca faceai parte din zecile de suporteri spanioli ce il incurajau cu "Vale Pablo" sau "vale conio", fie ca faceai parte din cei ce doar erau prezenti pentru a-se bucura de magia tenisului, in oricare din cazuri te aflai nu puteai sa nu empatizezi cu tanarul spaniol.
Iar Pablito....a facut spectacol. Chiar daca rezultatul finalei (7-5, 6-1) nu arata foarte clar acest lucru, Andujar a reusit sa-i tina piept cu brio mult mai experimentatului argentinian, astfel demonstrand ca este unul din
jucatorii de viitor al tarii sale.Loviturile scurte ale spaniolului au facut deliciul publicului, in defavoarea unui joc in forta practicat de argentinian ce parea vizibil deranjat de publicul ce in mare parte il aclama pe Andujar.
In final, insa, experienta si-a spus cuvantul astfel inca, Chela a incheiat socotelile dupa o ora si jumatate de joc, adjudecandu-si primul trofeu BCR Open Romania din cariera si, in acelasi timp, obtinand a doua victorie in acest sezon competitional, dupa turneul de la Houston.
De remarcat, ar fi numarul destul de mare de oameni prezenti la aceasta
finala dar, si exotismul lor. Spun asta, deoarece in afara de impatimitii acestui sport, in afara de cei ce experimentau pentru prima oara aceasta competitie (cazul subsemnatului) au fost, oarecum evident, prezenti si cei ce au luat acest eveniment ca pe unul de afisare a propriei persoane.
Astfel, sepcutele domnisoarelor cu brizbrizuri, tocurile si tinutele de Fratelli sau Bamboo au fost afisate si cu aceasta ocazie.
Tot la capitolul minusuri, putem trece si prezenta unor parteneri cel putin dubiosi (atat prin public cat si prin pozitionare in piata - click pe poza din stanga pentru evidentiere) ce nu isi aveau locul la un astfel de eveniment.
Per total insa, trebuie sa recunosc ca, in aceasta amiaza toti cei prezenti la finala au avut parte de relaxare si au plecat pozitivi de la arenele BNR.
Astfel incat....in 2011, daca astazi nu ai fost prezent iti recomand sa faci ceea ce am facut eu: iei oameni alaturi de care te simti bine, si te duci sa vezi o finala de tenis, iti va garanta relaxarea de care ai nevoie before the week, dar si incantarea unui spectactol total.
So....multumesc A. pentru idee, A. si D. de prezenta si in 2011 ne vedem la Arenele BNR pentru finala BCR Open Romania.

0 comentarii: