OST Fest 2012: Manowar - primul preview de pe noul album

Pentru a veni în întâmpinarea fanilor ce aşteaptă noul album, a cărui premiera va fi celebrată în România, pe scena Ost Fest, MANOWAR a oferit un prim preview. Melodia se numeşte “El Gringo” şi va fi inclusă pe noul materialul discografic.
Pe 12 martie un grup de fani şi reprezentanţi media au fost invitaţi la o sesiune de pre-listening a viitorului album MANOWAR, urmat de un tur de prezentare al Wisseloord Studios din Olanda, locul unde albumul va fi mixat şi masterizat.

Basistul MANOWAR, Joey DeMaio, alături de Ronald Prent (inginer mixaj) şi Darcy Proper (inginer masterizare), laureat al premiului Grammy, au oferit informaţii despre producţia unui album şi despre cerinţele specifice care apar atunci când este vorba de o trupă renumită la nivel mondial pentru sunetul mai puternic decât al oricărei alte formaţii, însă întotdeauna clar şi nedistorsionat.

Pentru noi a fost important ca fanii să fie cei dintâi care aud noile piese. Totul este pentru ei, la urma urmei” a explicat Joey DeMaio. El a mai spus că povestea ce stă în spatele melodiei “El Gringo” nu poate fi încă dezvăluită, din cauza clauzelor de confidenţialitate, dar a menţionat cuvântul “film”, când melodia s-a încheiat.

Şansa mi-a permis să fiu printre cei care au avut parte de un prim contact nemijlocit cu “El Gringo” şi cu alte câteva piese “brute”, încă nefinalizate, dar din care răzbate clar forţa şi vitalitatea de care trupa este animată după 30 de ani de carieră. Am simţit tăvălugul heavy-metal şi chemarea la unitate a trupei, am reîntâlnit latura plină de dramatism şi suspans a muzicii Manowar, iar claritatea vocii lui Eric Adams mi-a dat fiori.  M-a urmărit multă vreme vocea pătrunzătoare a solistului şi una dintre piese, despre care cred că are potenţialul unui nou “salut-simbol,” precum “Hail And Kill”. Iar acum ştiu că din punctul acesta nu se poate merge decât pe calea pe care chiar Joey DeMaio o indica recent: “mai mult, din toate şi bineînţeles...mai tare

Şi celelate persoane, care s-au familiarizat auditiv cu piesele, în cursul unei sesiuni de listening ce a avut loc la studiourile Wisseloord (Olanda), au perceput experienţa drept una extrem de percutantă şi variată: “Am fost “izbiţi” de un tempo sustinut şi răsunător, cu părţi vocale absolut impresionante şi bineînţeles de un sound masiv”, a spus unul dintre participanţi. În studio au fost prezenţi fani din mai multe ţări în care MANOWAR se bucură de susţinere puternică. Ei fac parte din “The Circle”, un grup de voluntari afiliat formaţiei, ce contribuie la promovarea acesteia.

MANOWAR revine în România, pe 16 iunie, în calitate de headliner al celei de a doua zile din cadrul Ost Fest. Concertul pe care MANOWAR îl va susţine pe scena Ost Fest se va individualiza prin faptul ca va reprezenta premiera mondială a noului album. Set-list-ul va cuprinde de la  imnuri bine cunoscute, unele dintre ele chiar de pe albumul “Warriors Of The World”, de la a carui lansare se implinesc 10 ani, la melodii de pe noul material discografic.

Programul complet al Ost Fest, ce va avea loc in perioada 15-17 iunie 2012 la Romexpo Bucuresti este următorul:
15 iunie: Motley Crue, Dimmu Borgir, OverKill
16 iunie: Manowar, Europe, Trooper; HollyHell
17 iunie: Motorhead,  Megadeth, W.A.S.P., Lake Of Tears

Ost Fest este organizat de Project Events, in colaborare cu Cavalleria Events. Eveniment prezentat de Rock FM
.

0 comentarii: