Editura Art: Lansare Originea lumii - in prezenta autorului


Editura ART, Institutul Cervantes şi Ambasada Republicii Chile în România vă invită joi, 5 aprilie, ora 19.00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5), pentru a lansa, în prezenţa lui Jorge Edwards, volumul Originea lumii.

Cu participarea extraordinară a Excelenţei Sale, Doamnei María Eliana Cuevas, Ambasadoarea Republicii Chile în România

Participă: Laura Albulescu, Iulia Popovici, Ema Stere, Juan Carlos Vidal
Traducere simultană.
Într-o zi bună zi, Felipe Díaz, un intelectual chilian strălucit, angajat politic, dar aventurier, afemeiat şi petrecăreţ, este găsit mort în apartamentul său din Paris de către doctorul Patricio Illanes. Acesta, un tip sever, mai în vârstă, are un mariaj fericit cu Silvia, mult mai tânără decât el, amândoi fiind prieteni apropiaţi ai lui Felipe.

Pornind de la această moarte suspectă şi de la o vagă suspiciune, care ia proporţii în mintea bătrânului medic, se ţese emoţionanta poveste a unei iubiri ascunse şi a unei gelozii incontrolabile, desclanşându-se astfel un adevărat demers detectivistic: bătrânul investighează atât viaţa lui Felipe, cât şi pe cea a Silviei, dar şi cotloanele neumblate ale sinelui, care adăpostesc o pasiune defulată.

Patricio ajunge pe un teritoriu imprevizibil şi alunecos, unde raţiunea, care îl stăpânise mereu, pare că se pierde pentru totdeauna. Finalul este unul surprinzător atât pentru el, cât şi pentru cititor, prins în labirintul fantasmelor.

Traducere din limba spaniolă de Luminiţa Marcu - paperback, 200 p, 130x200 mm - ISBN: 978-973-124-719-9 - Preţ: 19 lei
Jorge Edwards este unul dintre cei mai mari scriitori de expresie spaniolă ai zilelor noastre. A primit Premiul Naţional de Literatură (1994) şi Premiul Cervantes (1999), cea mai înaltă distincţie pentru literatură din lumea hispanică.

0 comentarii: