GayFest 2013

Editia cu numarul 10 a GayFest 2013 va avea loc in Bucuresti in perioada 3 - 8 iunie 2013.
Mai jos poti gasi programul evenimentelor, vom reveni cu update pe parcurs ce le vom primi.
Luni, 3 iunie
Locație: Librăria Cărturești Verona
Adresa: Str. Pictor Arthur Verona Nr. 13-15

17:30 Inaugurarea Raftului cu Literatură LGBT
Anul acesta, literatura LGBT e Out & Proud!
În perioada 3-8 iunie, GayFest și librăriile Cărturești își unesc fortele pentru a vă pune la dispoziție un raft destinat exclusiv literaturii LGBT. Raftul este dedicat problematizării conceptelor luate de-a gata despre sexualitatea umană.

18:00 Lectură publică: Kevin Sessums
Kevin Sessums, autorul bestseller-ului internațional, Mississippi Sissy, vine la Cărturești să ne vorbească despre memoriul impresionant care i-a adus celebritatea, să ne citească fragmente din carte dar și să ne vorbească despre întâmplările personale care au inspirat-o.


Locație: Legere Live
Adresa: Piața Rosseti Nr. 5

20:00 Teatru: Deseori Neobservat
Cu: Istvan Teglas, Cristi Gheorghe
Regia: Amalia Olaru
Durata: 60 min

Pornind de la o idee inspirată din romanul Hertei Muller, Leagănul Respirației, piesa de teatru Deseori Neobservat devine un spectacol autonom, un spectacol despre simplitatea legăturii dintre existență și nonexistență, despre jocul imaginarului cu realul și, bineînțeles, un spectacol despre iubire.

Marți, 4 iunie
Locație: TBA
Adresa: TBA

18:00 Discuție: Intersecționalitate, solidaritate, alianțe: experiențe și strategii
Este solidaritatea condiționată de experiență, dar și de înțelegerea intersecționalității formelor de opresiune? De ce este interesecționalitatea o perspectivă care lipsește atât din analizele politice cât și din practica activistă, de multe ori sectorializată pe cauze singulare?
Atelierul își propune să lanseze o discuție preliminară despre multiplicitatea formelor de opresiune și discriminare cu care multe persoane se confruntă în contextul societății românești.


Miercuri, 5 iunie
Locație: TBA
Adresa: TBA

19:00 Proiecție film documentar + Discuție despre HIV, comunitatea bărbaților gay, bisexuali și trans și despre situația actuală a acestora în Romania
Invitați: Kevin Sessums, Tudor Kovaks, Marian Ursan

Filmul urmărește cronologic evoluția percepției sociale asupra HIV/SIDA, a demesurilor aplicate pentru îmbunătățirea acesteia, dar și pentru obținerea protecției legislative a comunităților afectate.
Proiecția va fi urmată de o discuție despre comunitatea bărbaților GBT (gay, bisexuali, transexuali) din România, în raport cu problematica HIV/SIDA și despre contextul social și legislativ autohton în care aceasta se află astăzi.Locație: Club Control
Adresa: Str. Constantin Mille Nr. 4

23:00 Boulangerie – LGBT Party

Joi, 6 iunie
Locație: Cinema Elvira Popescu
Adresa: Bd. Dacia Nr. 77

19:00 Proiecție scurtmetraje LGBT
Prora(11 min)
(Elveția, 2012)

Attu Vatn? (17 min)
(Islanda, 2010)

20:00 Discuție: De ce mergem la Pride?
Înaintea proiecției filmului Beyond Gay. The politics of Pride vă invităm la o discuție despre semnificația Pride-ului, despre importanța sa dar și despre nevoia de vizibilitate și exprimare în spațiul public.
21:00 Proiecție film (lungmetraj)
Beyond Gay. The politics of Pride
(Canada, 2009)
Regia: Bob Christie
Durata: 87 min

Beyond Gay. The politics of Pride este un documentar captivant care ne prezintă povestea marșului diversității, încă de la începuturile sale și până în prezent, evidențiind în permanență rolul și importanța acestuia în lupta la nivel global pentru drepturile civile ale comunității LGBT.

Vineri, 7 iunie
Locație: Cinema Elvira Popescu
Adresa: Bd. Dacia Nr. 77

17:00 Proiecție film (lungmetraj)
Les Amants Passagers
(Spania, 2013)
Regia: Pedro Almodóvar
Durata: 90 min

19:00 Proiecție scurtmetraje LGBT
Kiss & Kill (11 min)
(Franta, 2011)

Dentro Roma (27 min)
(Italia, 2006)

Skallaman (12 min)
(Norvegia, 2011)

20:00 Discuție: Persoanele transgender în Romania
Proiecția filmului Prodigal Sons va fi precedată de o discuție mai mult decât necesară despre situația persoanelor transgender din România, despre vizibilitatea lor dar și despre contextul legislativ actual în care acestea se încadrează.
21:00 Proiecție film (lungmetraj)
Prodigal Sons
(SUA, 2008)
Regia: Kimberly Reed
Durata: 86 min

Prodigal Sons, filmul cu care Kimberly Reed debutează ca regizoare, este un documentar impresionant despre familie, identitate sexuală și identitate biologică, despre traume ale copilăriei, dar și despre puterea dragostei unei familii.

Sâmbătă, 8 iunie
17:00 Marșul Diversității + Zonă liberă de discriminare
Anul acesta, Marșul Diversității va avea loc pe Bd. Kiseleff, cu plecare de la Arcul de Triumf și până la Piața Victoriei, după cum urmează:
17:00- 17:30 Adunarea participanților
17:30- 18:00 Parcurgerea traseului Arcul de Triumf –> Piața Victoriei
18:00- 19:00 Participare la zona liberă de discriminare

Adunarea participanților se va face la începutul bulevardului Kiseleff. Voluntarii Accept vă vor îndruma către punctul de pornire.
Marșul se va încheia cu o zonă liberă de discriminare, în apropierea Pieței Victoriei, în Parcul Kiseleff. Vom asculta împreună câteva discursuri, vom participa la diverse discuții și activități, creînd astfel un spațiu de siguranță în care fiecare participant se va putea implica activ.

0 comentarii: