The Prodigy, Lily Allen, Kavinsky si Fink confirmati la Sziget Festival

Organizatorii Sziget Festival anunță o nouă listă de nume confirmate pentru ediția din acest an, ce are loc pe Insula Libertății, între 11 și 18 august, The Prodigy, Lily Allen, La Roux, Kavinsky și … Dar să îi luăm pe rând.

The Prodigy sunt un „must-have” pentru scena principală a oricărui festival, cu peste 25 de milioane de albume vândute și o popularitate incredibilă dobândită de-a lungul anilor. Una dintre cele mai de succes trupe britanice de muzică electronică, se întoarce la Sziget. Tânără, energică și extravagantă, Lily Allen, va concerta și ea la Sziget Festival. Anul trecut în luna noiembrie a fost lansat ultimul său single, „Hard Out Here”, și momentan lucrează de zor la al treilea său album de studio, despre care știm deja că se va numi „Sheezus”.
La Roux și vocea lui Elly Jackson sunt binecunoscute tuturor fanilor synthpop. Ei au fost la Sziget și în 2011 iar anul acesta revin cu material nou. Populara trupă de ska-punk din Madrid, Ska-P, va concerta și ea pe Insula Libertății. O trupă cu atitudine și o energie debordantă pe scenă, un show ce nu trebuie ratat.

Miles Kane, fostul frontman al trupei The Rascals și co-frontman al trupei Last Shadow of Puppets, are, mai nou, o carieră solo înfloritoare. Are până acum două albume, dintre care cel lansat anul trecut, intitulat „Don’t forget Who You Are”, a fost un mare succes. Simon Green, cunoscut mai mult ca Bonobo, este un artist aflat în vârful bogatei sale cariere. Albumul din 2010, „Black Sands” este albumul său de referință, un album construit cu măiestrie, pe care se poate regăsi downtempo-ul inconfundabil al lui Green combinat cu beat-uri electronice inovatoare.

Palma Violets este una dintre cele mai promițătoare trupe de post-garage rock din ultima perioadă. Primul lor single, „Best of Friends”, o explozie antrenantă de rock’n’roll, a fost votat „piesa anului” de către NME în 2012. Vincent Belergey, muzicianul și producătorul cunoscut sub numele de Kavinsky, este unul dintre cele mai importante și creative personaje ale scenei muzicii electronice din Franța. Ultimul său album, „Outrun”, a fost un succes instantaneu, pornind astfel turneul mondial OUTRUN LIVE TOUR din care face parte și Sziget Festival.

Fink este un cantautor britanic binecunoscut pentru versurile complexe, piesele atmosferice și pentru carismatica sa prezență scenică. A lansat patru albume în ultimii zece ani, acum doi ani fiind prezent și la Sziget cu albumul „Perfect Darkness”. Jagwar Ma vor fi o adevărată senzație anul acesta pe Insula Libertății. Trio-ul australian format din Gabriel Winterfield, Jona Ma și Jack Freeman cântă un fel de muzică psiheledică de dans care hipnotizează publicul.

Alte nume pentru Insula Libertății în săptămânile ce urmează.

Sziget Festival se desfășoară pe o minunată insulă verde din inima Budapestei și este combinația perfectă de vacanță de vară și experiență festivalieră. Pe lângă multă distracție, artă și alte activități, Sziget a dezvăluit în ultima perioadă și nume din line-up, printre care amintim Queens of the Stone Age, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Placebo, Klaxons, Stromae, Calvin Harris, Imagine Dragons, Bastille, London Grammar.

Mai multe informații și bilete: www.szigetfestival.ro

0 comentarii: