Seri de film UrbanEye la Anuala de Arhitectură București 2015UrbanEye vă invită la film în Grădina Universitarilor (str. Dionisie Lupu nr. 46).
Joi, 2 iulie 2015, ora 21:30, UrbanEye deschide o nouă serie de proiecții de film cu  producția Ruina (Germania, 2014). Turnul  abandonat din Caracas devenit locuinţă pentru 750 de familii a trezit interesul întregii lumi devenind subiect de film. Ruina prezintă povestea slum-ului dezvoltat pe verticală dintr-o perspectivă nouă continuând calea deschisă de filmul Torre David, care a fost prezentat în cadrul UrbanEye Film Festival 2014.

Săptămâna viitoare, miercuri, 8 iulie și joi, 9 iulie, tot de la ora 21:30, proiecțiile vor continua cu alte două filme:  El hombre de al lado (Argentina, 2009) o ficțiune clădită pe conflictul dintre doi vecini care dezvăluie aspecte complexe ale vecinătății și The Age of Kommunalki (Italia/Rusia, 2013), care arată un tip de locuire în comun, în apartamente burgheze, rezultat al aplicării unui concept utopic de transformare socio-economică a orașelor similar cu cel aplicat în România anilor ’50. The Age of Kommunalki va fi prezentat cu această ocazie în premieră în România. 


În ultima zi de proiecție vom deschide înscrierile pentru premiul UrbanEye pentru cel mai bun film inspirat din realitatea urbană românească. Premiul va fi decernat în această toamnă, la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film UrbanEye.
Cele trei filme ridică întrebări despre importanța arhitecturii în viața de zi cu zi, despre buna vecinătate și despre spațiul comun și ilustrează diferit câteva aspecte ale conceptului  „Construind Comunitatea” – tema evenimentului Anuala de Arhitectură București 2015.
 
Intrarea este liberă!
Pentru mai multe detalii pe facebook și în programul evenimentelor: https://www.facebook.com/events/822855884476381/
http://www.urbaneye.ro
Serile de film sunt prezentate în cadrul Anualei de Arhitectură București 2015 de Asociația ARTA în dialog cu susținerea Ordinului Arhitecților din România filiala București.

0 comentarii: