Local Records - Romanian electronic music label

De-a lungul a 15 ani, scena electronica romaneasca a evoluat in atitudine si asimilare de sunet. A sosit insa momentul sa ne concentram pe ceea ce inseamna de fapt esenta unei scene, si anume producatorii ei.
In prezent, in Romania, ei exista disparat si sunt cunoscuti numai in cercuri mici. Publicul nu este constient de existenta lor si nu ii percepe ca o miscare. Aceasta lipsa de comunitate si de perpective (sansa de a fi auzit pe o scara mai larga, de a avea succes local si international, de a fi apreciat, sustinut si promovat), descurajeaza pe oricine ar vrea sa o ia pe calea muzicii electronice.
In acest context apare LOCAL RECORDS – “primul tau label” -  prin care un producator de muzica electronica isi anunta prezenta si se face auzit atat in tara, dar mai ales in strainatate, intr-un mod mai coerent, mai sistematizat si intr-o forma mai buna decat s-a facut pana acum.
LOCAL RECORDS isi propune sa creeze o comunitate artistica de interese comune si sa descopere soundul nou romanesc, prin incurajarea producatorilor care, deocamdata, nu au motivatia necesara de a persevera si de a iesi in fata ca sa-si arate potentialul. Incurajam toti producatorii sa ne trimita muzica lor (sub forma de arhiva urcata pe web) pe  adresa music@localrec.ro. Ascultam tot ce primim!
LOCAL RECORDS este un label atipic, pentru ca nu vinde muzica, ci o promoveaza. Nu lucreaza cu bani, ci cu entuziasm. Intra direct in minunata lume noua, in care muzica tinde sa fie libera, iar banii sa vina pe alte cai. In ziua de astazi, pentru un label este important sa stie cu cine sa vorbeasca despre fiecare release exact acolo unde conteaza, printre case de discuri, magazine, reviste, bloguri, artisti, critici si organizatori de evenimente. LOCAL RECORDS este o platforma de promovare.
LOCAL RECORDS opereaza sub egida Organizatiei Romane pentru Drepturilor de Utilizator (ORDU), ONG ce militeaza pentru un internet liber si pentru utilizarea licentelor deschise. LOCAL RECORDS functioneaza sub licenta Creative Commons, iar releasurile vor fi in marea lor majoritate digitale, disponibile la download pe siteul www.localrec.ro, iar uneori pe format fizic.
Primele release LOCAL a fost :
[LCL001] Bogdan – Human Thermodynamics / Bogdan Live
BOGDAN, unul dintre fondatorii labelului, inaugureaza soundul LOCAL RECORDS cu o noua schimbare de stil. Dupa ce a trecut prin muzica serialista si balearic dub, acum adopta un alt hibrid, cosmic techno. Dans 4/4 si feeling de disco. Patru piese ca un album ce spune o poveste despre dansul spatial.Bonus, “Bogdan Live”, in premiera la download, un performance prezentat in 2009 in fata publicului aflat la cea de-a patra editie a festivalului Rokolectiv, un stil hibrid, intitulat de artist balearic dub: cald, organic si lent, la 90 de bpm,  o oaza de poveste intr-un oras agitat si curcubeul de deasupra blocurilor gri.

0 comentarii: