Castigatorii rafturilor de carti

And the winners are…

După îndelungi dezbateri şi deliberări, concursul organizat de Curtea Veche Publishing la inceputul lunii mai, pe blogul lor, si-a gasit castigatorii.
Îi felicităm aşadar pe câştigătorii celor două concursuri de eseuri, care vor primi câte un raft de cărţi de la Curtea Veche Publishing:
Fiction:
"Henry Miller a spus ca atunci cand vrei sa scapi de obsesia unei femei o transformi in literatura. Marile povesti de dragoste s-au nascut din marile disperari ale secundei. Citind, imbratisam alta viata, devenim cel care nu suntem, cel care am vrea sa fim. Sau invatam sa tacem meditativ in fata literaturii norvegiene, sa ne infriguram in fata literaturii ruse, sa explodam solar alaturi de greci sau sa visam veacuri de singuratate alaturi de indieni cu ochii tristi…" continuarea aici

Nonfiction

"Să scriu despre fericire cu urechile pline de primăvara lui Vivaldi şi de zdrăngănitul câte unui tramvai, într-o dimineaţă de duminică, pe laptopul care îmi încălzeşte tandru genunchii, cu sucul de ananas (100% sugar free) aburind paharul, cu anticiparea unei după-amieze cu lecturi de poezie şi o meteo-probabilă ploaie, cu ochii cătând în răstimpuri spre cartea care aşteaptă să o savurez, cu garofiţele de grădină de pe noptieră şi deja vara pe disc, este o formă calmă de fericire.
Lenea de sâmbătă dimineaţă şi cafeaua băută lent cu Dilema deschisă pe masa din bucătărie, parfumul care mă face să mă simt frumoasă toată ziua şi gustul pastelor gătite în tihnă, plinătatea din sufletul când sunt generoasă şi plutirea pe care mi-o dă creativitatea, dimineţile răcoros parfumate şi vacanţele sunt tot fericire."
continuarea aici.

Pentru acest concurs editura a primit 17 eseuri pentru concursul de literatura si 18 pentru concursul nonfiction despre fericire.Si cum oamenii de la Curtea Veche sunt mereu pusi pe facutul surprizelor frumoase, au decis "că ar fi foarte frumos să vă facem o surpriză, oferindu-vă câte un mic cadou, plin însă de învăţăminte.
Fiecare participant la concurs poate alege, dintre noutăţile noastre editoriale, un volum care vă face cu ochiul, iar noi vi-l oferim cadou." lista noutatilor aici.
Felicitrari castigatorilor si evident, editurii Curtea Veche pentru initiativa.

0 comentarii: