Review: Gotan Project la Bucuresti

Vineri seara Bucurestiul a experimentat o noua portie de "iluzie" marca Gotan Project. Sala Palatului a fost scena unei intamplari la care cu greu ai sansa sa asisti. Inca dinanintea concertului virtuozilor argeniniano-francezi, puteai sa iti dai seama ca va avea loc ceva special.
In fata salii Palatului un Tango Flash Mob alcatuit din 12 cupluri alcatuite din reprezentanti ai celor mai reprezentative scoli de tango din Bucuresti au dansat, spre deliciul publicului, infruntand ploaia ce la acea ora a ales sa cada peste Bucuresti.
In sala...cu cateva minute inainte de inceperea spectacolului, atmosfera era plina de bucurie si zambet asa cum, din pacate, rar ai sansa sa vezi la un concert.
"Cuesta Abajo" a dat semnul inceperii concertului. Si practic, inceputul spectacolului de virtuozitate muzicala si magie vizuala pura, pentru ca vizualurile proiectate de Prisca Lobjoy era de fapt scurtmetraje ce acompaniau publicul pe muzica divina a Gotanilor, ducandu-i undeva departe pe strazile din Buenos Aires.
Gotan Project asta a incercat si reusit sa faca. "Tango 3.0" este calatoria ascultatorului pe strazile atat de intortocheate, atat de pline de mister ale capitalei Argentiniene si este de fapt o calatorie initiatica.
Imbinarea dintre muzica electo si tango a creat exact acel balans ce practic te introducea intr-o stare de hipnoza pura.
Noile compozitii, de pe cel mai recent disc "Tango 3.0", suna bine nu doar pe CD cat si in live unde ai ocazia sa simti, practic, mult mai aproape de tine exprimarea Gotan Project. Astfel, melodii ca "La Rayuela" (un joc argentinian de copiii ce in paralel iti propunea o calatorie intre infern si paradis), "Panamericana" (prezentata ca un drum de-a lungul Americii Latine), "La Gloria", "Eraze una Ves" sau "Erase Una Vez" s-au dovedit a fii adevarate bijuterii muzicale pentru publicul ce, in parte le auzea pentru prima parte, a dansat mare parte a serii printre randurile Salii Palatului.
N-au lipsit, evident, nici vechile creatii ale trupei printre care si "Una Musica Brutal" ce a reusit, in prima faza, sa ridice publicul de pe scaune si sa-l imbie la dans.
Sarmul muzicii cantate de Gotan Project a facut publicul sa ceara bisul, dupa 16 melodii, iar acesta a sosit destul de repede intr-o forma de inca 4 melodii („Mil Millones / Queremos Paz”, „Desilusión”, „Peligro”, „Santa María (del Buen Ayre)”) pentru a fi urmat, de inca unul, la cererea insistenta a publicului ce a ramas in picioare si a aplaudat pe intreaga melodie finala, "Immigrante".
3500 de oameni, vineri seara, au fost martorii unui spectacol de electro-tango pe care cu greu il vor putea uita si pe care, il vor pastra in inima lor mult timp de acum inainte.
Organizarea a fost si ea la cele mai inalte nivele astfel incat trebuie transmise aprecieri si multumiri echipei Events pentru un spectacol bine realizat.
Personal transmit multumiri Andreei si lui Florin pentru faptul ca m-au primit la acest eveniment.


0 comentarii: