Asediul asupra culturii devine furt calificat

Later edit: Din partea colegilor mei de la Adevarul preiau urmatoarele informatii:
Iren Arsene acuză Secţia 2 de Poliţie, care se află în apropierea imobilului din strada Ion Mincu, că nu intervine în acest caz. „Poliţia a continuat să facă cercetări în pasul melcului, iar acum suntem în situaţia de a privi cum sunt devastate depozitele noastre , a declarat pentru „Adevărul de Seară”,  Iren Asene, directorul editurii.


„Calculatoare, arhivă, cărţi de muncă, medicamente, bilete şi tot ce poate exista într-o casă care este şi instituţie, toate sunt acum răvăşite şi nu pot să numesc asta decât furt calificat continuu”, a spus disperată directoarea instituţiei. A doua maşină care a plecat din faţa sediului editurii, încărcată cu fel de fel de cutii, a fost interceptată de poliţiştii de la Secţia 2, la insistenţele angajaţilor. „Şoferul a spus că nu ştie ce transportă şi, în plus, că nu ştie cine e şeful lui. Asistăm împietriţi cum este adunată viaţa noastră în maşini de necunoscuţi”, a povestit directoarea.
articolul complet aici


In aceasta dimineata, fara a avea vreun document legal care sa le permita acest lucru, indivizii dubiosi care de aproape doua saptamani ne interzic accesul in editura au inceput sa imprastie prin curte toate bunurile noastre aflate in birouri.
 Chiar in acest moment documente importante, calculatoare, carti, manuscrise, dosare din arhiva, sunt scoase in curte si impachetate in cutii, fara ca la fata locului sa fi ajuns vreun reprezentant al editurii. Am fost informati ca deja de la sediu a plecat o dubita, fara ca vreun politist sa fi verificat continutul acesteia si daca avea sau nu acte legale pentru bunurile pe care le transporta!! Credeam ca am vazut totul, credeam ca punctul culminant a fost atins, dar se pare ca ne-am inselat!! Acesti indivizi nu au respect pentru nimic - nici pentru lege, nici pentru cultura si cu atat mai putin pentru activitatea unei edituri si pentru munca oamenilor ei!

0 comentarii: