The Cranberries la Bucuresti

Marti, 20 iulie, am fost martorul celui mai bun concert al anului 2010.
Organizat de Events, powered by Redd's si cu The Cranberries in rolul principal.
90 de minute de muzica, 10.000 de spectatori ce au stiut sa se bucure si sa ceara muzica ce de-a lungul vremii o puteau asculta doar pe CD.
Dolores O'Riordan a fost in forma maxima, poate si pentru ca in urma cu citeva saptamini, Dolores a suferit o complicata interventie la corzile vocale si se afla in perioada de recuperari. Din aceasta cauza, in unele zile, performantele ei vocale nu sunt la nivelul la care isi doreste; asa ca – daca nu e ziua norocoasa – anuleaza concertul.
Colegii sai de trupa absolut la fel, si fie ca a fost vorba despre "Animal Instinct", "How", "Linger", "Just My Imagination", "Ode to My Family", "Dreams", "Salvation" sau "Zombie" publicul a fost cu fiecare riff de chitara, solo de tobe sau voce incantat peste masura si de-a lungul intregului concert a cantat impreuna cu trupa, lucru rar pentru un concert in Romania datorita faptului ca multi merg la concerte doar pentru a fi vazuti si nu pentru artist.
Solista a comunicat constant cu fanii, prezentand fiecare cantec cu cateva cuvinte, iar vocea ei a parut sa devina din ce in ce mai puternica pe masura ce istoria trupei se derula pe scena, odata cu piesele care i-au marca evolutia si succesul.
 Cei prezenti au trait, au simtit, au tipat, au aplaudat, au dansat si au cantat fiecare refren impreuna cu The Cranberries, lucru pentru care Dolores le-a spus: „Sunteti uluitori, sunteti o inspiratie!”, declaratie dublata de un gest special, la finele concertului, cand artista si-a scos colierul de la gat si l-a daruit unei fetite de 3-4 ani aflata in primul rand.
Ultima piesa din concert, devenita deja ritual de incheiere a spectacolelor The Cranberries, a fost „Dreams”: „I know I felt like this before / But now I’m feeling it even more..”, si asa a fost si concertul, pentru toti cei prezenti aseara la Zone Arena, carora Dolores le-a promis ca va reveni anul viitor in Romania.
Dolores a remarcat-o pe cea mai tinara spectatoare, o fetita de 3 ani si i-a daruit colierul ei negru. (fetita aceea a fost remarcata de organizatori inca de la intrare, cind li s-a atras atentia parintilor ca va trebui tinuta in brate, pentru siguranta ei. Tatal a raspuns: “Stim, pentru ea a venit. Are 3 ani si stie toate cintecele Cranberries.)
Cel mai bun concert al anului 2010 a fost The Cranberries in Romania. Organizat de Events, powered by Redd's.
Multumiri : Events
Foto credit: IConcert, Cristina Bazavan (Tabu)
Multumiri pentru informatiile suplimentare Cristinei Bazavan






0 comentarii: