TiPtiL - lansare clip in Tago Mago

Duminica, 19 decembrie, în Club Tago Mago, începand cu ora 20.00, formatia TiPtiL lanseaza primul videoclip, in cadrul unui show condimentat cu povestile celor implicati si un concert special pentru acest eveniment. Videoclipul piesei “Spune-mi!” – o combinatie originala de elemente reggae si jazz – a fost filmat timp de doua zile, de o echipa condusa de regizorul Catalin Bugean.
“De la primul concert pe care l-am vazut, a fost dragoste la prima vedere. Absolut în toate piesele lor gasesc ce am nevoie. De la muzica antrenanta si care nu prea te lasa sa stai pe scaun, pâna la versurile care iti mângâie sufletul.”, asta a fost ceea ce l-a determinat pe Catalin sa colaboreze cu TiPtiL.
TiPtiL, infintata în toamna anului trecut si compusa din: Raluca Staicu (voce), Adina Dura (voce), Bujor Stoicovici (contrabas), Ciprian Moisescu (tobe) si Cretu (chitara), a trecut prin schimbari importante, în primavara, când Adina Dura a înlocuit-o pe Iulia Macavei.
În aceasta formula, cu un sound original, dat si de cele doua instrumente handmade lucrate Cretu (o chitara si un contrabas electric), s-au definitivat noi piese si, în timp, cei cinci de la TiPtiL au devenit recunoscuti pentru atmosfera originala jazzaggaefunkdancefun, ce nu lipseste de la niciun concert.
„Spune-mi! ” este o piesa delicata si deopotriva energica, suava si sexy, dar si melancolica, având accente introspectiv retorice. Compozitia muzicala precum si orchestratia predominant acustica (s-au folosit periute la tobe, contrabas acustic si o chitara hollow body), au fost realizate împreuna cu Ramon I. Grigorescu (care este si autorul versurilor), în anul 2008, înca înaintea înfiintarii trupei TiPtiL. Vocile celor doua fete s-au mulat perfect pe atmosfera usor instabila si provocatoare a piesei (accentuata si de jocurile armonice destul de îndraznete), timbrele lor reusind sa completeze sonoritatea calda si placuta a melodiei”, spune Bujor Stoicovici.
Toti cei cinci din TiPtiL va invita duminica seara la petrecerea de lansare, alaturi de întreaga echipa ce a ajutat la filmarea videoclipului, pentru a petrece împreuna o seara calda, presarata cu povestiri haioase, dans, distractie, un concert special si o atmosfera exploziva.
Intrarea este libera.
Pagini oficiale:
http://tiptil-tiptil.blogspot.com/
http://www.myspace.com/tiptil

0 comentarii: