Lifestyle: fitness într-un spaţiu cu design vizionar



Laboratorul de arhitectură semnează designul şi execuţia unui nou studio de electrostimulare musculară creat în regim de franciză internaţională, care se descrie prin minimalism, confort, design vizionar şi eficienţă.
 
Ideea de la care s-a plecat a fost realizarea unui studio de fitness pilot, cu suprafaţa de 70m2, care să reprezinte începutul unei francize internaţionale. Studioul de fitness utilizează programe exclusive de training de tip EMS.
 
Conceptul de baza propune o suprafata redusa, de aici şi necesitatea unei gândiri eficiente unde elementele funcţionale obligatorii, sunt acompaniate de o serie de elemente de design, de atmosferă. Spaţiul a fost creat într-o manieră flexibilă, astfel încât să poată fi replicat în orice suprafaţă dreptunghiulară de 70 m2 .

Designul proiectului scoate în evidenţă un mix surprinzător de forme fluide, pe un fundal minimalist, utilizând combinaţii de elemente naturale precum lemn, piatră şi plante de interior alăturate materialelor high-tech precum răşina epoxidică sau Corianul.

În directă relaţie cu dorinţele beneficiarului şi cu atenţie la viitorul client al studioului s-a dorit oferirea de servicii de înaltă calitate într-un mediu atractiv, în care designul interior să reflecte acelaşi standard.

Studioul este împărţit în zona de primire – cu recepţie, bar şi zonă de networking/lounge, zonă de workout şi zonă de împrospătare (vestiare, make-up, duşuri şi toalete). Fiecare dintre aceste spaţii au fost concepute pentru a creea o atmosferă confortabilă cu atenţie asupra detaliilor, calităţii şi designului. Mobilierul este integral realizat la comandă, gândit modular, astfel încât se poate asambla, dezasambla şi transporta în orice locaţie viitoare.

Un rol important în sublinierea elementelor de design a fost mixul de scafe cu lumini indirecte, calde, evidentiat prin detalii de îmbinare ce dau senzaţia de plutire, spaţiu, dinamicitate.

Nuanţele utilizate sunt alb, gri şi turcoaz, acesta din urmă fiind pata de culoare din amenajare regăsită în lumini şi în anumite piese cheie de mobilier cum ar fi: stander costume, dulapuri vestiar, etajere make-up room.
 
1. Zona de primire – este poziţionată la intrare şi este alcătuită dintr-o singură piesă de mobilier ce uneşte recepţia, barul, zona de lounge. Aceasta se desfăşoară pe fundalul unor secţiuni lamelare din fag, realizate prin intermediul fabricaţiei digitale şi designului parametric cu forme fluide, neregulate. Jocul secţiunilor are puncte definitorii de înălţime şi adâncime, fiind gândite corelat cu forma curbelor corpului uman.
 
Piesa propriu-zisă a recepţiei este executată din MDF vopsit în culoare albă, ce se transformă în loc de aşteptare. Elementele pentru şezut sunt marcate de acelaşi fag ca şi sectiunile lamelare. Plantele de interior au fost propuse ca accesorii de design, dar în acelaşi timp li se atribuie o altă conotaţie, la nivel energetic: inspiră, îmbunătăţeşte sănătatea, ridică moralul, inexplicabil creează o stare de bine angajaţilor şi clienţilor, rezultând un spaţiu productiv.
 
2. Zona de workout - reprezintă cel de-al 2 lea element cheie al studioului. Aceasta evidenţiază acelaşi tip de curbe ca peretele frontal, confecţionate din material cu tranparenţe, pe fundal contrastant imprimat cu mesaje motivaţionale.

3. Zona de împrospătare (vestiare, make-up, duşuri şi toalete). Scopul principal al acestei zone este acela de a relaxa, iar materialele sunt principalele elemente care transmit acest lucru: piatra naturală - travertin de culoare bej, obiecte sanitare albe, răşina epoxidică pentru pardoseală, a fost aleasă pentru aspectul său dar şi pentru calităţi, precum rezistenţa şi duritatea mare, suprafaţa sa lucioasă usurând curăţarea şi decontaminarea.
 
Laboratorul de arhitectură este un birou de arhitectură ce propune o VIZIUNE diferită cu ajutorul DESIGNULUI. Munca tinerilor arhitecţi este ghidată în fiecare zi de frumuseţe şi toate detaliile ei, de formă, geometrie, evoluţie, revolutie, oameni, filosofie, hedonism, artă, istorie, soare si mult umor. Laboratorul de arhitectură este adăpostit de casa cu brad în curte din Mircea Vulcănescu, 27, colţ cu Cazzavillan. Printre proiectele realizate de către echipa Laboratorului precum se numără Centrul de Artă şi Inovaţie Phillips şi clinica medicală Izvoarele, aflată acum în construcţie. Un proiect de suflet al echipei Laboratorului este şi şcoala de design computaţional Parametrica [digi fab school], ce organizează cursuri şi workshopuri cu impact internaţional.  www.laboratoruldearhitectura.ro

0 comentarii: