Luna Plina 2014 - Evenimente speciale



În afara competițiilor de lung și scurtmetraj și a secțiunilor paralele deja anunțate, cea de-a 3-a ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNĂ PLINĂ” a pregătit o serie de evenimente extrem de speciale...

FOCUS ROMÂNIA – șapte scurtmetraje din ultimii doi ani care arată interesul tot mai mare acordat de noua generație cinema-ului de gen: 12 minute (r. Nicolae Constantin Tănase), Lumină firavă (r. Florina Dumitrache), Retur (r. Emanuel Pârvu), Omnivor (r. Laurențiu Răducanu), Dispăruții (r. Ion Bădescu), Kazimir (r. Dorian Boguță), Bad Penny (r. Andrei Crețulescu). Filmele vor fi proiectate în prezența regizorilor.

EDUCATIFF FANTASTICÎn perioada 25-27 iulie, programul de educaţie cinematografică revine la Biertan cu filme fantastice pentru copii şi ateliere de animaţie. Fiecare copil merită o experienţă cinematografică!

EXPOZIȚIA „SINBOY & BONY PRESENT: „MORBID OBSESSIONS, DEMONIC POSSESSIONS” – Păşeşte pe porţile infernului într-o lume subterană în care celebrăm straniul, ciudatul şi monstruosul. Descoperă doi artişti formaţi în cultura underground prin graffiti, bandă desenată, instalaţii, punk şi metal.

AFTER MIDNIGHT După miezul nopții, terasa „La Țăruș” redevine gazda petrecerilor „Lună Plină”: miercuri, 23 iulie, ECLECTICFM ne-a pregătit un playlist menit să ne țină treji până în zori; joi, 24 iulie, CAMIL propune facem o incursiune muzicală prin soundtrack-uri de filme horror, generice abstracte și fundaluri sonore pentru angoasele modernității; vineri, 25 iulie, ROCK DJ (Cătălin Cristuțiu) terorizează dansatorii inocenți cu disco întunecat, funk abstract și sunete aventuroase de pe meridiane neexplorate; iar sâmbătă, 26 iulie, proiectul muzical independent de reguli POETRIP va reconfirma că muzica lor este, deopotrivă, sexperimental pop, electronic supersonic și comic glam punk. 

 

În fiecare zi de joi până sâmbătă, în Piața Centrală și în Camping, se vor întâmpla ATELIERELE FANTASTICE „LUNĂ PLINĂ” (care implică monștri, păpuși voodoo și multe efecte speciale), dublate de un program nou-nouț pe care l-am intitulat FUNNY GAMES și care merge de la tradițional (volei, badminton, pistoale cu apă, board games, trivia) la neconvențional (vânătoare de fantome, sculptură în pepeni, tunelul groazei și ceva surprize cu colți).

În acest an, extindem BIBLIOTECA FANTASTICĂ DE LA BIERTAN. Cei care doresc să contribuie la acest proiect sunt invitați la festival cu câte un volum de proză (SF, horror, policier, fantastic), pentru care vor primi câte un cocktail special „Lună Plină”. Iar pentru cei care sunt „mai mult cu filmul”, o casetă video originală sau înregistrată cu un film de gen va avea același efect.

Cea de-a 3-a ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNĂ PLINĂ”, primul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 23-27 iulie 2014, la Biertan, în județul Sibiu.

Programul final al festivalului va fi anunțat săptămâna viitoare. Toate detaliile despre transport, acces filme și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival

Spectatorii din București au la dispoziție un autocar special București – Biertan și retur, în datele de 23 și 27 iulie. Detalii pe site-ul festivalului (http://lunaplinafestival.ro/) și pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival?ref=hl).

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan.

Partener oficial: TV1000

Sponsor: Silva

Parteneri de promovare: Carturesti, J’ai Bistrot, Control

Parteneri tradiționali: Asociația Transilvania Fest, Biletmaster.ro, PMA Invest, Elit, Outdoor4U, Nanook Media, Square One Studio

Vinul festivalului: Villa Vinea

Recomandat de: Radio Romania Cluj

0 comentarii: