Mezzo-Soprana Margarita Mamsirova pe scena Ateneului Roman, pe 17 mai, cu Bolshoi Opera Stars

Mezzo-Soprana Margarita Mamsirova va performa pe scena Ateneului Roman, pe 17 mai, in cadrul spectacolului de gala Bolshoi Opera Stars, organizat de Prahova Classic Nights si Centrul Rus de Stiinta si Cultura Bucuresti.
 

Margarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare, este mezzosoprana a Teatrului Municipal de Stat Bolshoi. Din repertoriul sau, amintim urmatoarele roluri: Olga (“Evgheni Oneghin”) si Polina  (“Dama de pica”) de Ceaikovski, Carmen (din opera omonima de Bizet), Angelina (“Cenusareasa”), Isabella (“Italianca in Alger”). A cantat pe scene de renume ale lumii : Teatrul Scala, (Milano), Marele Teatru National (Beijing), Royal Opera Covert Garden ( Londra), teatro Real ( Madrid), Grand Opera ( Paris ), Opera de Bastille ( Paris) și numeroase altele. De asemenea, a colaborat cu dirijori celebri ca Garri  Bartini, Alberto Zedda, Valery Gergiev, Alexander Vedernikov, Vasili Sinaisky, Alan Buribayev, dar și cu regizori celebri ca Dm.
Cherhiakov, Carlos Padrisa sau Francesca Zambella.

Nascuta in Chelyabinsk, Margarita si-a desavarsit studiile la Conservatorul de Stat Saratov L. Sobinov, a lucrat cu Teatrul Academic de Opera si Balet Ceaikovski si cu Teatrul de Stat de Opera si Balet Dnepropetrovsk, iar din 2001 pana in 2006 a fost solista la Teatrul Stanislavsky si Nemirovich-Danchenko din Moscova.


Pe scena Teatrului Bolshoi Margarita Mamsirova  a debutat in 2002, cu rolul Mother Goose din The Rake’s Progress, iar de atunci ia parte constant la productiile  de opera din cadrul Teatrului Bolshoi, in calitate de invitat.

Printre momentele  notabile din cariera Margaritei mai mentionam urmatoarele: in 2000, ea a cantat Sonya la premiera productiei “Razboi si Pace” de la Opera Naționala din Paris, in 2014 a participat la Festivalul “Fete de la Musique” (Avignon,Franta), in 2005, a cantat Eboli la Festivalul de Opera Sferisterio din Macerata, iar in același an, s-a prezentat cu Klytmmnaestra (Elektra) la Tiroler Festspiele (Erl, Austria, dirijor Gustav Kuhn, director Lorenzo Fonda).
De asemenea a cantat pe scena operelor din Bologna, Toulouse si Barcelona si a luat parte la turnee in Republica Ceha, Polonia, Italia si Franta.
 

In data de 17 mai apreciata mezzo-soprana  va canta la Bucuresti in cadrul spectacolului unic organizat de Prahova Classic Nights si Centrul Rus de Stiinta si Cultura Bucuresti la Ateneul Roman. Alaturi de Margarita Mamsirova vor mai fi prezenti o serie de artisti de origine rusa, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar si o experienta pe masura, Pe scena vor urca:
 
Dirijor  -  Pavel Sorokin
Pianist  -  Eduard Kunz (invitat special)
Soprana  -  Elena Zelenskaya
Mezzosoprana  -  Margarita Mamsirova
Tenor  -  Roman Muravitsky
 
Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucuresti pentru un concert in exclusivitate, ce se va desfasura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz (invitat special), artist inclus de prestigioasa publicatie BBC Music Magazine in „Topul Celor Mai Buni 10 Pianisi de Maine,” laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier si ambasador Yamaha.
                                      
Pentru spectacolul de gala care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Roman se pun in vanzare urmatoarele categorii de bilete:
 
Categoria 1 - 350 lei
Categoria 2 - 250 lei 
Categoria 3 - 150 lei
 
Biletele se gasesc in oficiile Postei Roman, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul National, Opera Romana, Sala Palatului, Agentiile Tui Travel din toata tara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.

0 comentarii: