Pianistul de renume mondial Eduard Kunz ivitat special in cadrul Galei BOLSHOI Opera Stars de pe 17 mai

Pianistul Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicatie BBC Music Magazine în „Topul Celor Mai Buni 10 Pianisi de Mâine,” laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier si ambasador Yamaha va fi prezent pe pe 17 mai scena Ateneului Român, ca invitat special in cadrul spectacolului de gala Bolshoi Opera Stars. Evenimentul este organizat cu sprjinul Prahova Classic Nights, cu ocazia deschiderii Centrului Rus de Stiinta si Cultura la Bucuresti.

Eduard Kunz s-a nascut în Siberia la data de 30 Octombrie 1980, a studiat cu Michail Khokhlov la scoala Gnessin Special pentru copiii talentati si cu Andrei Diev la Conservatorul Ceaikovsky din Moscova si a debutat alaturi de Omsk Philharmonic Orchestra la vârsta de 10 ani. Eduard a primit o diploma si de asemenea Medalia de Aur pentru recitalul de la Rozal Northen College of Music, unde a studiat cu Norma Fisher si mai târziu cu Mark Ray.


Pianistul a fost nominalizat de catre BBC Music Magazine la categoria Top 10 pianisti. Eduard Kunz a sustinut reprezentatii alaturi de mari orchestre din Marea Britanie, inclusiv BBC Scottish Szmphony, Rozal Scottish National Orchestra, Halle, Ulster Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, Welsh National Opera Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic si London Musici orchestras, cu dirijori precum Tugan Sokhiev, Christian Mandeal, Edward Gardner, Gerard Schwarz, Lothar Koenigs, Garrz Walker, Clark Rundell, Mark Stephenson, Alejandro Posada, Josep Caballe Somenech, Alexander Joel, Andres Orozco-Estrada, Barry Wordsworth si David Angus, printre altii.

 
Multiplu laureat al concursurilor internationale, Eduard are în palmares nu mai putin de 13 premii (Locul I), primite in cadrul competitiilor de profil. Printre acestea se numara: Marele Premiul al concursului George Enescu din Bucuresti, medalii de aur la New Orleans si Paderewski International Piano Competitions, precum si alte distinctii: Medalia de Argint la Worshipful Company of Musicians din Londra, premii decernate de Hattori and Musical Foundation, Dame Myra Hess, Yamaha Music Foundation of Europe, Spivakov Foundation si Rostropovich Foundation din Moscova.
 
În data de 17 mai Eduard Kunz va fi prezent la  la Bucuresti, ca invitat special în cadrul spectacolului unic organizat de Prahova Classic Nights si Centrul Rus de Stiinta si Cultura Bucuresti la Ateneul Român. Alaturi de el vor mai fi prezenti o serie de artisti de origine rusa, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar si o experienta pe masura, Pe scena vor urca:
                                 
Dirijor  -  Pavel Sorokin
Pianist  -  Eduard Kunz (invitat special)
Soprana  -  Elena Zelenskaya
Mezzosoprana  -  Margarita Mamsirova
Tenor  -  Roman Muravitsky
 
Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucuresti pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfasura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin.
                                      
Pentru spectacolul de gala care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Român se pun în vânzare urmatoarele categorii de bilete:
 
Categoria 1 - 350 lei
Categoria 2 - 250 lei 
Categoria 3 - 150 lei
 
Biletele se gasesc in oficiile Postei Roman, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul National, Opera Româna, Sala Palatului, Agentiile Tui Travel din toata tara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.

0 comentarii: