Sambata Sonora prezintă « În Parc », sesiune de ascultare și instalație sonoră



Asociaţia Many Colors în parteneriat cu Asociația Jumatatea Plină vă invită să participați, sâmbata 16 Mai, ora 19.00 în cadrul Centrului Cultural “Palatele Brâncoveneşti” Mogoşoaia, la un nou eveniment Sâmbăta Sonoră.

Creată în 2009 ca iniţiativă informală de iniţiere în creaţia sonoră şi muzică experimentală Sămbăta Sonoră a reuşit să acopere un spectru larg de genuri proprii secolelor XX şi XXI precum poezia sonoră, creaţia radiofonică, instalaţia sonoră, muzica improvizată, muzica asistată de calculator, noise sau contemporană, prin modalităţi de prezentare diverse de tip sesiune de ascultare curatoriată, concert, performance, workshop sau conferinţă.

Programul este realizat în cadrul proiectului cultural Faţetele Hiperconectivităţii/ The Facets of Hyperconnectivity special pentru “Noaptea Muzeelor”. Manifestarea de anul acesta presupune și o expoziţie tematică de sculptură și instalație monumentală, care se poate vizita în Lapidariu și în spațiul exterior al palatului.

Vom asculta o selecție dintr-o operă complexă, cu text, muzică şi multiple intervenţii, desfășurate în aer liber, în preajma lacului. Documentul muzical aparține compozitorului Rober Ashley și înainte de fi "teatru-muzică",lucrarea își păstrează intenţia de a fi un documentar despre muzică. În sine, piesa ce va fi ascultată este o creaţie realizată în anii ‘70, intitulată "Muzică cu rădăcini în eter" [Music with Roots in the Aether] şi aminteşte de un element ce lipsește în spectrul sonor local, acel moment în care muzica americană era bruiată de o cortina de fier iar posibilitatea de a consuma fonic asemenea compozţii autoreflexive, pline de evenimente nu exista.

« Şoapte » de Mara Mărăcinescu
2015, instalaţie sonoră
Orele 16.00-21.00
Lucrarea reinterpretează mobilizările de oameni ce se materializează în urma comunicării virtuale.
Înregistrările folosite au fost făcute în cadrul unor evenimente variate din Bucureşti din ultimii ani. Folosindu-se de aceste interacţiuni reale dintre cei prezenţi, lucrarea doreşte să redea o faţă umană comunicării virtuale. Aşa cum se întâmplă şi în spaţiul net-ului, comunicarea are loc sub umbrela unui concept sau idei ce atrage iniţial interesul oamenilor, ea fiind în acelaşi timp fragmentată de variile interese şi structuri sociale din care fac parte participanţii.

Program coordonat de Anamaria Pravicencu şi Octav Avramescu de la Asociaţia Jumătatea plină.
Anamaria Pravicencu, 1975, a studiat la Ecole Naţionale Supérieure des Beaux-Arts din Paris şi la School of the Art Institute of Chicago (bursă LVMH). Anamaria Pravicencu îşi începe activităţile de management cultural în Franţa în cadrul asociaţiei La moitié pleine.

Octav Avramescu, 1976, a obţinut un BA în literatură engleză la University of British Columbia din Vancouver, a lucrat ca profesor de engleză în diverse şcoli private şi publice din Franţa şi scrie articole pentru presa culturală românescă.

Proiectul “Faţetele Hiperconectivităţii” este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 – Promovarea diversităţii ȋn cultură și artă ȋn cadrul patrimoniului  cultural european (www.fonduri-diversitate.ro) în România. Grantul este oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Manager proiect: Simona Antoniu
Asistent manager: Irinel Moldoveanu
Organizator: Asociația Many Colors
Parteneri: Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti”, Asociația Jumatatea Plină

0 comentarii: