Travka, Grimus și Golan, primele confirmări pentru Fish Eye FEST, ediția a doua

Fish Eye FEST revine în iulie pe plaja de la Vama Veche! Trupele Travka, Grimus, Golan, Yelllow și Velosonics sunt primele confirmări pentru cea de-a doua ediție Fish Eye FEST, care va acoperi weekendul 3-4 iulie 2015. Intrarea este liberă. Un eveniment organizat de Asociația Ad Patres. 
 
Un line-up pentru toate gusturile, două scene, zeci de performance-uri, artă contemporană și delicii culinare dobrogene cu aromă de pește la grătar, iată ce promite ediția secundă Fish Eye FEST. De cu seară până la răsărit, în spațiul vibrant de la malul mării vor avea loc expoziții, ateliere, spectacole de teatru și proiectii de filme de artă. Un exercițiu de reinventare a dinamicii zonei costiere sud dobrogene în jurul comunităților locale de pescari, Fish Eye Fest militează pentru valorificarea patrimoniului natural și cultural al zonei Dobrogea Sud în vederea relansării economiei locale.
 
Desfășurată la început de mai, prima ediție Fish Eye FEST a adunat în aceeași boemă și etern controversată Vama Veche aproximativ 15 000 de participanți în cele două zile de festival, care au dansat prin ploaie într-o atmosferă electrizantă, au cântat și au petrecut până în zori. Pe lângă multă muzică bună în aer liber, ediția de debut Fish Eye FEST a inclus teatru pe plajă, ateliere, seminarii culturale și proiecții de filme cu și despre pescari, iar workshopurile de artă culinară au făcut deliciul gurmanzilor.
 
LINE-UP
YELLLOW
YellLow este un proiect bucureștean de muzica electronica soulfull și curajoasă. Își fac de cap din 2012 și reușesc constant să surprindă cu următorul proiect audio-vizual în care se aruncă. Sunt rockeri, punkeri, electronici, hip-hop, iar instrumentalele lor vibrează cu orchestral analog, viori și voci distorsionate, pentru ca nu au limite pe care să nu le depășească. Componență: Andi (clape, samples si FX), Luiza (voce), Radu (bass) şi Alex (tobe).
 
GRIMUS
Înfiinţată în 2005, trupa clujeană de rock alternativ a lansat mai multe piese, printre care “Solitude”, “In a Glimpse”, “Backseat Driver”, “Confused”, “Insanity”, “Started”, “Face the Light”, “Vanity”, “In your Eyes”, “Nature Falls”. Când spui Transilvania, te gândeşti automat la un loc misterios, care exercită un farmec aparte. Datorită nenumăratelor poveşti, acest tărâm din inima României stârneşte mai multe emoţii decât oricare,  iar Grimus e trupa care livrează cel mai bine coloana sonoră a unui astfel de loc.
 
VELOSONICS
Velosonics este o formaţie bucureşteană de rock alternativ care la frageda vârstă de un an a dezvoltat deja dinţi (în versuri), umblă (deocamdată în interiorul graniţelor ţării) şi nu numai că vorbeşte, dar are tupeul să şi cânte (fiecare la ce se pricepe mai bine, respectiv:  Adrian Spier – voce, Marius Acsintoaie – chitară, Andrei Niculescu– chitară, Flavius Fabian – bass şi Cristian Prihotca - tobe). Elementele care caracterizează Velosonics sunt: play-uri mioritice, perfect pop, producţie impecabilă, sunet curat şi sound British.
 
GOLAN
Sound-ul eclectic ce înglobează influenţe muzicale din zona bossa nova, samba şi electro i-a transformat rapid pe cei de la GOLAN în vedete incontestabile ale scenei muzicale româneşti. Alex, Mihai si Ernesto, pe scurt GOLAN, şi-au făcut debutul muzical în urmă cu un an, şi, contrar numelui nu foarte cuminte pe care îl poartă formaţia, băieţii sunt artişti cu suflet cald, ascunşi în spatele unui costum rebel. Piesa “Promises” a cunoscut un succes online fantastic, nu doar în România ci şi la nivel European. Folosind instrumente live&sampling, cei trei aduc exact stropul de emoţie şi căldura necesare în zona electronică de azi.
 
TRAVKA
Trupa TRAVKA a apărut la Focșani în primăvara anului 2002. Componența actuală îi include pe George Gâdei (voce), Alexei Ţurcan (chitară, samples), Misha Gâlcă (chitară şi bass) şi Cristi Chirodea (tobe). Din 2003, trupa a fost pusă in lumină, din ce în ce mai tare, prin apariţiile la diferite televiziuni, prin concertele susţinute în faţa a mii de oameni şi prin festivalurile la care a luat parte.
 
Despre Asociația Ad Patres
Din 2010, Asociația Ad Patres contribuie la dezvoltarea societatii civile prin elaborarea si implementarea de proiecte, programe si strategii in domeniul cultural. Credem în necesitatea reconstructiei identitatii locale, luptăm pentru intărirea capitalului social la nivel local, vrem să dezvoltăm capacitatea de comunicare a societatii civile și noi mecanisme de transfer de cunostinte pentru a crea o cultura de retea la nivelul societatii civile. Din punct de vedere al impactului produs la nivel comunitar, cel mai reprezentativ proiect al asociatiei il reprezinta lansarea albumului CONSTANTA REMEMBER 1895 – 1945, ce reconstitue din imagini chipului Constantei de altadata www.constanta-remeber.ro
 
www.fisheyefest.com
www.facebook.com/FishEyeFest?fref=ts

0 comentarii: