Florin Dobre prezinta colectia “Romeo si Julieta” F/W 2015


Artistul si designerul Florin Dobre, isi prezinta noua colectie F/W 2015-2016 ready to wear, denumita “Romeo si Julieta” luni 18 mai, orele 19.30 la Teatrul National Bucuresti - Sala Pictura. 
Aceasta ultima colectie a designerului a fost inclusa in calendarul oficial- Romanian Design Week
http://www.institute.ro/romanian-design-week

Donatie sugerata: 10lei. 
Banii stransi in urma evenimentului vor fi donati catre Clinica Nera - Recuperare Oncologica 
http://www.clinicanera.ro/
Nera este prima clinică de recuperare oncologică din România care va incorpora şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce.

Colectia a fost inspirata de binecunoscuta piesa a lui W. Shakespeare din secolul XVI. Florin Dobre rescrie povestea si ne prezinta propria versiune a celei mai frumoase si cunoscute povesti de dragoste, folosind tesaturi romanesti cu aer de “a fost o data ca nicioadata. Designerul, cu firea sa optimista, nu poate accepta natura tragic a piesei originale si incearca sa mute povestea in zona dramei, intrucat dramele au sanse mai mari la un sfarsit fericit. Acest lucru ii da artistului puterea si ambitia de a se intoarce mereu catre speranta, catre clasicul bunicilor si intelepciunea lor. 

Evenimentul va fi in mod special nou si original, acest lucru fiind déjà marca lui Florin Dobre, dorind sa surprinda si sa imprumute din aerul unei piese de teatru, unde fiecare personaj este un model. Povestea prezentata este un amestec intre geniul Shakespearian si creativitatea designerului, intruchipand traditia de 2000 de ani in care lupta fara sfarsit se castiga cu bunatate, simplitate, fericire si cunoasterea adevarului.

Provocat de catre avalansa prezentului in care texturile futuristice si asimetriile au patruns adanc in viata de zi cu zi si in sufletul nostru prin mass marketing, designerul incearca sa se intoarac la croiala clasica, la obiecte vestimentare simetrice, la croiala croitorilor de moda veche si la povestea impresionanata a tinerilor din Verona. Materialele folosite sunt produse de catre Dorobantul SA, una din cele mai vechi si prestigioase fabrici de tesaturi din Romania, 

Calatoria lui Florin Dobre prin lume a inceput in 2013, in Paris, cu colectia toamna/iarna 2013-2014 Panta Rhei. Calatoria a fost continuata apoi, in Marea Britanie, cu inca trei colectii. Designerul a prezentat la Londra colectia tomana/iarna “Follow the White Rabbit” si colectia primavara/vara 2015 “”Back to Landon with 62.2 meters”. Acestea au fost un real success si au reusit sa contureze imaginea sufletului romanesc in cosmopolita metropola londoneza. Acelasi lucru este asteptat si de la aceasta colectie.

Un eveniment prezentat de 
Jägermeister

Parteneri: 
Romanian Design Week / Dorobantu Ploiesti / Chi Pah / Atelier Paris Make-Up Bucuresti / Coafor Gabriel Patrascu / Hess Autoconcept | Auto Refinish

Parteneri media: 
Luxury / Stil Masculin / Vulpescu.eu / Clotier /InStilulMeu.ro / PIA / Bărbați mișto / Bucharest style / DivaHair.ro /Express the style. By Ingrid Ispas / Bigcitylife.ro / InstaGlam / IQool /Jurnal LifeStyle / Le Boutique / Manuela from "Let's talk about. fashion!" /Lookool / Read my mind (by L&R) / Romania Fashion / Urban Things - Chestii Urbane / VIPStyle.ro

0 comentarii: