Trupa Tony Baboon reprezinta Romania la Sziget Festival Budapest



Trupa Tony Baboon a fost aleasă, aseară, să reprezinte România la Sziget Festival de la Budapesta, în cadrul programului YOUROPEN - Sziget International Talent Festival.

Finala Sziget Talent România s-a desfășurat joi, 7 mai, în Expirat Club, pe scenă urcând și cântând cele 3 trupe finaliste din totalul de 40 câte s-au înscris în prima ediție a competiției: Tony Baboon, Satellites și Velosonics.

Juriul a fost format din Dan Amariei (OCS) – cel care a și prezentat evenimentul, Bogdan Popoiag (ROA, Unu'), DJ Bully (Radio Cooperativa Urbană), Mihai Tița (Sunete), Sziget Budapest și publicul din club.

După lungi deliberări, juriul a decis ca la Sziget Budapest să meargă trupa Tony Baboon. „Toate cele 3 trupe au fost de nota 10, însă în final juriul a ales Tony Baboon pentru originalitate, spontaneitate și o excepțională comunicare cu publicul. A fost greu, chiar ar fi meritat toate 3 să ajungă la Budapesta, dar timpul nu este pierdut, competiția se va desfășura anual de acum încolo”, spun reprezentanții Sziget România, cei care au și organizat concursul Sziget Talent, împreună cu partenerul principal Cooperativa Urbană.

YOUROPEN - Sziget International Talent Festival este o tradiție, deja, la nivel european, acest eveniment desfășurându-se în 16 țări din Europa; pentru prima dată în România cu un eveniment dedicat: Sziget Talent.
Detalii, aici - http://szigetfestival.com/info/youropen_talent_festival

Tony Baboon va concerta pe scena Europe a Festivalului Sziget, ce se va desfășura în perioada 10-17 august 2015, la Budapesta. 

Tony Baboon s-a înființat în 2013 si este o prezență relativ nouă în peisajul muzical românesc, însă reușește să surprindă de fiecare dată.

 Cu 6 single-uri lansate, Tony Baboon a reușit, în aproape un an și jumătate de activitate, să fie difuzat de mai multe radiouri din România.

 Au cântat în deschidere pentru artistul jamaican Skarra Mucci.

Au început cu o piesă vals, apoi au trecut neașteptat de ușor prin reggae, trip-hop acustic, pop psihedelic, rock cu influente orientale și rap. Toate aceste stiluri sunt trecute prin filtrul tematicii bine stabilite, a libertatii de exprimare regasite în muzica jazz și a ritmicitatii regasite in ritmurile de rap și grooveurile africane.
Facebook: www.facebook.com/TonyBaboon
Youtube: www.youtube.com/user/TonyBaboonBand/videos

0 comentarii: