Clubul de vacanță IFB


Celebrul cântecel românesc îşi confirmă exactitatea – într-adevăr, „vine vacanţa cu trenul din Franţa”, dar anul acesta, mai mult decât oricând, trenul e umplut până la refuz cu veselie, creativitate şi tot felul de lucruri instructive. Între 18 iunie şi 27 iulie, Institutul Francez din Bucureşti (IFB) se transformă într-un loc de joacă amuzant şi ingenios pentru copii, cu ocazia unei noi ediţii estivale a Clubului de vacanţă.

Graţie programelor sale distractive şi educative, concepute pentru copii din toate categoriile de vârstă, de la grădiniţă la gimnaziu, Clubul de vacanţă este cea mai bună metodă atât de iniţiere a celor mici în limba franceză, cât şi de perfecţionare a cunoştinţelor din domeniul lingvistivc şi nu numai. Specialiştii IFB au imaginat o serie de proiecte pedagogice care răspund optim aşteptărilor copiilor şi părinţilor. Micuţii îşi vor putea dezvolta creativitatea şi competenţele de comunicare în cadrul atelierelor Şcolii de vară, ateliere construite în jurul a 9 tematici originale şi ingenioase (În jurul lumii, Călătorie prin univers, Şcoala imaginaţiei etc.). E vacanţă, deci jocurile nu au cum să lipsească – o mulţime de activităţi ludice captivante sunt deja pregatite (jocuri de societate, Cutia cu poveşti, Kamishibai, Vânătoarea de comori, jocuri video, lucru manual etc.).

Programele Clubului de vacanţă sunt à la carte, în program restrâns sau prelungit, în funcţie de cerinţele fiecăruia. Si cum tableta sau televizorul nu vor fi niciodată la înălţimea marelui ecran, IFB oferă copiilor înscrişi la Clubul de vacanţă, ca bonus, acces gratuit la toate proiecţiile de filme pentru publicul tânăr (în fiecare vineri după-amiază, între 18 iunie şi 27 iulie). Participarea la Clubul de vacanţă este posibilă doar cu înscriere prealabilă obligatorie – pentru mai multe detalii despre condiţiile de înscriere, programe, tematici de lucru şi tarife, vă rugăm să contactaţi Serviciul de înscrieri al IFB (inscri@institutfrancais.ro; 0374 125 209/ 0374 125 224)

Iar surprizele nu se opresc aici – anul acesta, Clubul de vacanţă călătoreşte şi în afara zidurilor IFB, special pentru copiii care doresc să descopere locuri şi culturi noi în interiorul propriului oraş. Institutul Francez din Bucureşti şi Liceul francez Anna de Noailles se asociază în acest sens, iar magia Clubului de vacanţă devine încă şi mai puternică! Între 2 iulie şi 31 august, la sediul excelent echipat al Liceului francez, copiii între 4 şi 13 ani vor avea ocazia să exploreze prin joc diferite subiecte: natura, poveştile, viaţa de zi cu zi, deliciile culinare şi aşa mai departe. Toate aceste activităţi vor pune în evidenţă o dată în plus valorile comune pe care cele două instituţii le împărtăşesc: comunicarea, respectul, toleranţa, solidaritatea. Clubul de vacanţă de la Liceul Anna de Noailles este deschis tuturor, elevilor acestei şcoli dar şi din exterior, copiilor de orice naţionalitate - franceză, română sau altele. Copilul dumneavoastră va intra într-un mediu cultural internaţional! Pentru înscrieri şi tarife, vă rugăm să contactaţi Serviciul de înscrieri al IFB (inscri@institutfrancais.ro; 0374 125 209/ 0374 125 224) sau Liceul Anna de Noailles (apresclasse@lyceefrancais.ro)


Contact 
Institutul Francez din Bucureşti – Serviciul înscrieri
inscri@institutfrancais.ro
0374 125 209/ 0374 125 224
de luni până joi: 12.00 – 18.00
http://www.institutfrancais.ro/Bucuresti/text/21/CLUB_DE_VACAN%C8%9A%C4%82_LA_INSTITUTUL_FRANCEZ/149

0 comentarii: