Sorry, Mister | 28 iunie – 22 iulie

Sorry, Mister
Lucrări video din colecția Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.)

Artiști: Lynda Benglis, Ursula Biemann, Peter Callas, Valie Export, (e.) Twin Gabriel, Monika Funke Stern, Laura Horelli, Rebecca Horn, Mwangi Hutter, Sanja Iveković, Joan Jonas, Takehito Koganezawa, Ulrike Rosenbach, Hito Steyerl
28 iunie – 22 iulie, 2018

Prezentarea acestei suite de lucrări video încheie programul dedicat intersecțiilor dintre performance și arta contemporană, program pe care Salonul de proiecte l-a demarat în luna aprilie. Primul episod, reprezentat de programul La seral. Acțiuni de zi și de noapte, s-a concentrat pe tipurile actuale de discurs din jurul „new performance turn” și a fost conceput de Manuel Pelmuș, iar al doilea segment, configurat de Adriana Gheorghe, a constat într-o serie de performance-uri duraționale puternic infuzate de o dimensiune teoretică.

Această selecție de lucrări video continuă interesul pentru politicile corpului și felul în care acestea s-au declinat de-a lungul timpului, chestionând convenții instituționale, norme sociale, deschizând totodată calea unor experimente cu limbajul video în relație cu performativitatea practicată pentru a fi înregistrată de cameră. Multe din lucrări ating problematici derivate din teoria queer și din feminism, traversând o multitudine de contexte istorice și spații geografice. Colecția video a n.b.k. Berlin cuprinde peste 1600 de lucrări de artă video internațională, fiind fondată încă din 1971 – una dintre cele mai vechi colecții de acest tip din Germania. Prin aceste proiecții oferim publicului larg și studenților ocazia unui contact direct cu o serie de lucrări cheie ale artei video, care sunt imposibil de vizionat în București și greu accesibile online și în circuitul festivalurilor de profil.

Titlul programului provine de la lucrarea cu același nume realizată de Ulrike Rosenbach în 1974.

Mulțumiri speciale: Marius Babias, Kristina Paustian

Acest program este organizat în colaborare cu Video-Forum al Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.).
-----  
Salonul de proiecte este un program curatorial inițiat în anul 2011 de Magda Radu și Alexandra Croitoru. Acest program își propune realizarea unor expoziții, prezentări și dezbateri care se concentrează predominant asupra artei contemporane din România, punând producțiile tinerilor artiști într-un context local și internațional mai larg. Între 2011 și 2015 Salonul de proiecte a activat în cadrul MNAC Anexa cu sprijinul Muzeului Național de Artă Contemporană din București. Începând cu toamna lui 2015 programul funcționează exclusiv prin intermediul Asociației Salonul de proiecte. Echipa: Alexandra Croitoru, Magda Radu, Ștefan Sava, Alina Bucur.
Salonul de proiecte
Palatul Universul, Corp B, Etaj 1
Ion Brezoianu 23 – 25, București, România
Joi – Duminică / 15.00 – 19.00

www.salonuldeproiecte.ro
http://www.facebook.com/SdeProiecte

0 comentarii: