„Ţara moartă”, cel mai de succes documentar românesc al anului 2017, disponibil pe DVD


„Ţara moartă”, realizat de Radu Jude, cel mai de succes documentar românesc al anului 2017, este disponibil acum pe DVD.

Pachetul include filmul, cu subtitluri în limba engleză, trailerul oficial și spoturile de promovare ale Festivalului de Teatru Tânăr de la Sibiu.

DVD-ul poate fi găsit în rețeaua librăriilor Cărturești, dar și online pe cărturești.ro.

„Țara moartă” este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii '30 - '40.

Montajul documentarului este semnat de Cătălin Cristuţiu, sound design-ul, de Dana Bunescu, iar consilierea tehnică a fost asigurată de Marius Panduru. 

Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte.

Lungmetrajul, care a fost selectat în numeroase festivaluri, având premiera la Locarno anul trecut, s-a bucurat de cronici favorabile, fiind considerat o operă „perfect suspendată între realism şi poezie”, iar Radu Jude, noul „copil de aur al cinematografiei româneşti”.

Producția, pentru care Radu Jude a fost premiat pentru regie la festivalul de film La Orquídea (Cuenca), a fost prezentată, între altele, la BFI London Film Festival, Haifa Film Festival, Vienna Internațional Film Festival și International Documentary Film Festival Amsterdam.

Pelicula a fost vizionată de peste 5.200 de spectatori în cinematografele româneşti.
„Ţara moartă” este o producţie Hi Film şi Fast Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Orange România. Producător este Ada Solomon.

Trailerul oficial:https://www.youtube.com/watch?v=dLTdgbLIyc4
Pagină oficială Facebook:https://www.facebook.com/taramoarta/

0 comentarii: