De la picatură la cosmos / expoziție de fotografie

Instituto Cervantes din Bucuresti organizeaza miercuri, 17 aprilie, ora 18:00 vernisajul expozitiei de fotografie "De la picătură până la cosmos". 

Expoziția prezintă lucrările rezultate ca urmare a atelierelor de fotografie pentru copii si, respectiv, adulți, "Apa și fotografia contemporană spaniolă" care au avut loc în luna martie 2019, coordonate de Clara Durán.

Participanții la ateliere au studiat operele a sase fotografi spanioli - Patricia Allende, Chema Madoz, Isabel Muñoz, Javier Vallhonrat, Vari Caramés și Pablo Genovés – care au folosit apa ca temă artistică. 

Având ca punct de plecare și de inspirație atât lucrările fotografilor amintiți, cât și posibilitățile artistice infinite ale apei, participanții au luat aparatul foto și au abordat tema prin prisma lor, iar expoziția reprezintă perspectivele și expresiile artistice legate de apă ale copiilor și adulților care au frecventat atelierele.

Vom putea vedea lucrări de Maria Cristina Voicu, Monica Bumbeș, Ioana Calinescu, Magda Bucur și ale copiilor Flavia Bîrlă, Sofia Grigoraș, Sara Bondoc, Tania Bondoc și Mara Gladunea.
Vernisajul va avea loc pe 17 aprilie la ora 18:00, iar expoziția va fi deschisă până pe 10 mai.

Program de vizitare:
Luni-vineri, de la 09.00 la 20:00, sâmbăta de la 09:00 la 15.00, duminica închis.
Acest program este valabil pe toată durata expoziției, cu excepția intervalului 26 aprilie – 2 mai 2019.

Despre Clara Durán: Născută în Madrid, a absolvit Facultatea de Arte Frumoase (Universidad Complutense Madrid) cu studii în Loyola University Chicago, absolvind mai târziu MA Fine Art Digital (University of the Arts London). A primit diverse burse și premii, iar expozițiile ei au călătorit prin Madrid, Sevilla, Chicago, Londra, Norvegia și București. Este artist independent și fotograf freelance, colaborând cu artiști renumiți precum Javier Vallhonrat, Teresa Margolles și Lilli Hartmann. De asemenea, a fost parte din echipa Muzeului LUMA în Chicago și Muzeului Național de Artă Contemporană în București (MNAC).

0 comentarii: