Ouăle teatrului Grivița53 expuse pe Sunset Boulevard, Oxford Street și Champs-Elysees


Săptămâna Mare a început cu bucurie! Festivalul Ouălor a debutat la Fratelli Lounge& Club unde s-a dat startul campaniei de strângere de fonduri pentru Grivița53, Primul teatru construit împreună
 
Evenimentul caritabil s-a bucurat de o mare susținere atât din partea unor companii, cât și a unor persoane private dornice să sprijineconstrucția teatrului Grivița53 – Primul Teatru Construit Împreună. Printre numele care au participat la Gală și au achiziționat unul dintre cele 17 ouă supradimensionate, decorate de nume importante ale artei, muzicii, sportului ori altor industrii creative se numără Teilor, Alpha Bank, Editura Trei, Camelia Șucu, Lowe Group, Globalworth, Immofinanz, CBRE, AFI Europe, CA Immo, Valeria&Steven van Groningen, Dinu Urse și Asociații și Leroy Merlin, care este și partenerul principal al evenimentului.

 
Pe parcursul unei luni de zile lucrările vor fi expuse în locuri publice. Începând de astăzi, 21 aprilie, și până pe 9 mai puteți admira 11 din lucrările unicat în AFI Cotroceni, în galeriile comerciale de la parter, mai exact pe Sunset Boulevard, Oxford Street și Champes – Elysees.

 
Personalitățile care au acceptat provocarea și au transformat ouăle cu înălțimea de 2 m și diametrul de 1,65 m în opere de artă sunt Alexandru Tomescu& Ana Munteanu, Gheorghe Fikl, Oana Pellea, Cristian Mungiu& Dalina Badescu, Dan Perjovschi& band of illustrators, Ivan Patzaichin& Marius Burhan, Alex Găvan& Adina Mastalier, Horațiu Mălăele& Cristi Farcas, Maia Morgenstern& Cabiria Morgenstern, Mihai Dobrovolschi& Vlad fodor,Valeria Van Groningen& Chris Simion - Mercurian, Vasile Murivale, Mirela Trăistaru, Mihai Popescu, Iuliana Vilsan, Francisc Chiuariu și Marius Manole.

 
Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoare Chris Simion – Mercurian, speră ca până la sfârșitul anului viitor să se joace primul spectacol în G53. „Construim un spirit, nu un imobil. E multă trudă dar și multa bucurie. Acest teatru va fi un exemplu de frumos, de firesc, de credințăși va rămâne mărturie generațiilor care vin după noi. E un gol de 70 de ani.Și noi putem să-l umplem.ÎMPREUNĂ! Va fi un teatru unic dar și un manifest unic, al celor care vor să construiascăși să lase ceva esențial în urma lor.”
 
Campania de strângere de fonduri a primei cauze susținute de Festivalului Ouălor a început pe 17 aprilie. Aceasta se va încheia cu un eveniment, organizat la sfârșitul lunii mai, în care se va anunța suma strânsă în urma vânzării ouălor Grivița 53, se va publica lista completă a cumpărătorilor și se vor anunța urmatori pași ai proiectului.

Fotografii realizate de Cătălina Flămînzeanu.

Festivalul Ouălor de Paște este creat și organizat de Fundația Calea Griviței.

Partenerii media: Radio Guerrilla, Digi24 și Euromedia.

Partener video: Total Image Solution & Cristi Enache.

Sponsorii primei ediții: Aquatec Evolution, Aqua Carpatica, Hardex, Liliac si Fratelli Lounge & Club.

Realizat cu sprijinul: Leroy Merlin.

Evenimentul își propune ca în fiecare an să se alăture unui cauze culturale, prin strângere de fonduri, debutând anul acesta cu proiectul G53 – primul teatru construit impreuna.
 


Pentru mai multe detalii accesați site-ul www.grivita53.ro/festivalul-oualor-de-paste/.
Ne găsiți pe Facebook - https://www.facebook.com/grivita53și pe Instagram @grivita.53 

0 comentarii: