Mastercard introduce Identity Check™, soluția care asigură securitatea crescută a tranzacțiilor online


Autentificarea de tip EMV 3D Secure, dezvoltată cu scopul de a îmbunătăți experiența pe care o au consumatorii atunci când fac plăți digitale, a intrat într-o nouă eră a standardelor de securitate. În perioada următoare, băncile emitente vor înlocui, treptat, actualul SecureCode® cu programul Mastercard® Identity Check™, în timp ce pe website-urile comercianților se va regăsi noua soluție, astfel încât toți posesorii de carduri să beneficieze de cele mai înalte standarde în ceea ce privește plățile online.
 
EMV®3-D Secure și Mastercard® Identity Check oferă noi beneficii comercianților și, totodată, vine în întâmpinarea unor limitări impuse de versiunea anterioară, 3-D Secure 1. Noul sistem a fost dezvoltat pentru a deveni cea mai bună soluție în combaterea fraudei plăților online, însă fără a afecta experiența de cumpărături. Printre principalele îmbunătățiri se numără:
· Sporirea securității pentru a combate tranzacțiile frauduloase, prin autentificarea în doi factori a consumatorilor, cu ajutorul biometriei, șinu prin parole statice;
·Compatibilitatea cu dispozitivele mobile, inclusiv cuaplicațiile mobile, pentru a reflecta dezvoltarea accelerată a comerțului electronic de pe mobil;
·Îmbunătățirea Autentificării Bazate pe Risc prin analiza unui set mult mai extins de datereferitoare la cumpărăturile efectuate;
·Îmbunătățirea experienței consumatorilor pentru a reduce rata de abandon din timpul cumpărăturilor.
 
Încrederea în lumea digitală a devenit moneda critică a economiei, dar și a celei de-a patra revoluții industriale. De aceea este imperios necesar ca și procesul de plată să fie unul extrem de sigur, fără cusur și care să rezulte într-o experiență simplă și plăcută pentru consumatori. Ca lider în industria globală de plăți, ne-am asumat rolul de gardian atât al consumatorilor, cât și al emitenților și comercianților, și am lansat o soluție potrivită pentru viitorul e-commerce-ului, menită să asigure siguranța tranzacțiilor”, a declarat Roxana Turquin, Business Development Manager, Mastercard România.
 
Înainte să fie lansat, Mastercard® Identity Check™ a trecut printr-o etapă de testare, în urmă căreia a reieșit faptul că reduce nivelul fraudei și al numărului tranzacțiilor declinate, și îi permite consumatorului să se autentifice fără probleme. Așadar, Mastercard® Identity Check™ nu doar că le asigură consumatorilor o experiență de plată îmbunătățită, dar contribuie și la creșterea profitului comercianților și al emitenților de carduri.
###
Despre Mastercard
Mastercard, https://www.mastercard.ro , este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: participați la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-văpentru cele mai noi știri.

0 comentarii: