Zilele Filmului German #14

Ediția cu numărul 14 a Zilele Filmului German este una eclectică în căutarea spectatorului curios 👌

#ZFG14 🎬 21-27 noiembrie 🎬

O selecție curajoasă: ultimul film al lui Herzog și unsprezece regizori mai puțin cunoscuți în România, dintre care 6 regizori debutanți.

Curatorul Andrei Șendrea surprinde un soi de Zeitgeist al ultimilor doi ani de producții germane.

🎥 6 regizori femei și 6 regizori bărbați.

🎥: Actori debutanți și actori neprofesioniști, regizoare și eroine.

🎥: Filme construite mai puțin pe dramaturgie și mai mult pe un personaj/actor extrem de carismatic.

🎬 Invitați speciali: to be announced!

Andrei Șendrea și-a propus prin selecția de anul acesta să convingă pasionații de film să revină la ZFG în fiecare seară pentru a primi ceva nou, nu o altă variantă a unei teme favorite.

Bilete pentru #ZFG14 se pot cumpăra ONLINE de pe EVENTBOOK.

click AICI ⬇️⬇️⬇️
🛒 https://bit.ly/2py0RyD

Transmitem mulțumiri Institutul Francez pentru că ne găzduiește și anul acesta la Cinema Elvire Popesco.

#nevedemlafilm #ZFG14 #zilelefilmuluigerman #filmfestival #CinemaElvirePopesco


Filmul de deschidere #ZFG14 este Systemsprenger | Copilul-problemă, propunerea Germaniei la Premiile Oscar în 2020. Filmul regizat de Nora Fingscheidt a avut premiera internaţională în competiţia de anul acesta de la Berlin unde a fost distins cu Ursul de Argint - Premiul Alfred Bauer. De atunci a adunat un număr important de premii la festivalurile de film europene.

Bernadette sau Beni, cum doreşte să i se spună, o fată delicată, dar plină de energie, este ceea ce se numeşte un copil-problemă (systemcrasher). Aşa li se spune copiilor cu predispoziţie de a încălca radical orice regulă şi de a nega cu consecvenţă orice structură, copii care ajung să străbată pas cu pas toate filtrele sistemului german de protecţie a copiilor şi adolescenţilor. Fetiţa de nouă ani reuşeşte să scape rapid din orice loc în care sistemul o plasează. Pentru că exact asta îşi doreşte - să se întoarcă cât mai repede la mama ei, o femeie copleşită de imprevizibilitatea propriei fiice.

Pe Beni o puteţi vedea şi pe vizualul #ZFG de anul acesta care, ca de fiecare dată foloseşte o paletă de culori care să celebreze bucuria pe care ne-o oferă arta cinematografică.



Sunt mândră să fi ajuns la cea de-a 14 ediţie a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Aţi spune că e uşor după atâţia ani însă, de fiecare dată, apar alte şi alte dificultăţi. Mă bucur însă că, cel puţin până acum, am reuşit să găsim soluţii şi că prezenţa în număr mare a publicului la proiecţiile noastre ne confirmă de fiecare dată necesitatea acestui eveniment" - Marina Neacşu, Coordonator Proiecte Culturale Goethe-Institut.
 

Întregul program al #ZFG14 este disponibil pe: https://eventbook.ro/program/zilele-filmului-german de unde puteţi deja achiziţiona bilete.

Continuând obiceiul început anul trecut, am ascuns în oraş 14 plicuri cu bilete la film. Fiecare plic conţine câte două bilete la un film din program, tot ce trebuie să faceţi este să le găsiţi şi să le deschideţi. Le veţi recunoaşte uşor, sunt galbene şi sunt personalizate cu vizualul de anul acesta.

Pentru indicii vă invităm să urmăriţi pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Zilele-Filmului-German

Cea de-a 14-a ediţie a ZILELOR FILMULUI GERMAN este organizată de Goethe-Institut şi se va desfăşura la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti între 21 şi 27 noiembrie.

Goethe-Institut este o instituţie culturală care promovează cultura Republicii Federale Germania pe plan mondial. Prin informaţii despre viaţa culturală, socială şi politică prezintă un tablou vast al realităţii germane. ZILELE FILMULUI GERMAN este unul dintre programele culturale cu tradiţie pe care le desfăşoară în România. 

0 comentarii: