Cinema 01

Inaugurez si sectiunea de "Cinema" dupa o perioada in care m-am gandit daca s-o includ sau nu.
Pana la urma am decis ca n-ar fi rau sa incerc sa va ofer cateva informatii care, de ce nu, va pot ajuta in a vedea si ceva filme bune.
O sa incerc sa fiu cat se poate de obiectiv si sa va recomand lucruri cat mai interesante iar in structura postului vei gasi 2 sectiuni : "asa da" si "asa nu".

Asa da!

Non Pensarci
Italia 2007, regia : Gianni Zanasi
2007 - Premiul Sergio Leone - Annecy Italian Film Festival
2007 - Premiul FEDIC - Gianni Zanasi - Mostra di Venezia
2007 - Premiul Pasinetti - Cel mai bun film - Gianni Zanasi - Mostra di Venezia
2007 - Premiul Young Talent - Gianni Zanasi - Mostra di Venezia

O comedie cu mici accente dramatice ce prezinta povestea "fiului ratacitor" Stefano Nardini (intrepretat magistral de Valerio Mastandrea) ce decide sa abandoneze cariera muzicala de nu prea mare succes de la Roma si sa se intoarca acasa intr-o regiune invecinata metropolei.
Acasa insa gaseste un frate in prag de divort, o sora ce lucreaza la delfinariul local si este "banuita" de a fi lesbiana, o mama ce tine sa fie prezenta la cursuri de fericire si un tata ce isi petrece intreaga zi pe terenul de golf in timp ce fabrica familiei se duce de rapa.
Haosul personal intalneste astfel haosul intregii familii si cumva toti cei din jurul lui Stefano devin dependenti de el.Ce se va intampla si cum va reactiona? Pai du-te la film si vei afla!
O comedie atat de situatie cat si de limbaj (bine tradusa, asa ca veti prinde glumele) pe care o recomand.
In saptamana 12 - 18 septembrie filmul ruleaza la cinema Scala.
Personal l-am vazut sambata seara iar in sala eram doar 23 de spectatori...ceea ce denota in continuare o lipsa de promovare a cinematografului european.

Asa nu!

Forgetting Sarah Marshall
SUA 2007, regia : Nicholas Stoller
D: Jason Segel, Kirsten Bell

O comediuta ce nu aduce nimic nou si nici nimic atat de funny incat sa vrei sa-l vezi.
Adica el un producator de muzica pentru seriale de televiziune este "abandonat" de catre iubita lui, actrita in serialul pentru care el compune muzica.
Ea indragostita de un rocker excentric, el un aproape ratat cu un job bizar.
Dupa ce vedem depresia lui si intalnim personaje ce apar si dispar din film fara sa-ti dai seama prea clar de rolul lor acolo el pleaca in Hawaii pentru a-se relaxa.
Acolo se intalneste cu ei si de asemenea cu o frumoasa receptionera negresa de care se indragosteste.
Acum...mare actiune nu prea e in filmul asta, glumele sunt destul de slabe si seamana mult cu cele din cele o mie si ceva de filme despre adolescenti produse pana acum.
Filmul nu aduce nimic nou, nimic funny si dupa o ora jumate parca iti vine sa te duci sa ceri banii inapoi...daca vrei sa eviti asta evita filmul asta si iti garantez ca nu vei pierde nimic.

0 comentarii: