Zilele Bucurestiului 2008 - Noaptea Alba


Zilele Bucurestiului 2008
Ziele Bucurestiului 2008 vor fi sarbatorite in datele de 20 si 21 septembrie, conform lui Sorin Oprescu, Primarul General al capitalei.

Invitati de onoare: Costel Busuioc si Bryan Adams

Cu aceasta ocazie, va fi programata si o noua Noapte Alba, precum si o serie de evenimente culturale si de divertisment care sa atraga cat mai multi bucuresteni.

Manifestarile dedicate evenimentului Ziele Bucurestiului 2008 se vor desfasura in zona centrala a Bucurestiul care include Centrul Istoric, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii (aleea cu fantani), Piata Constitutiei, parcurile Izvor, Cismigiu, Carol, Herastrau, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul Sutu, Piata Universitatii, precum si strazile adiacente acestor zone.

Noaptea Alba 2008 va incepe sambata, 20 septembrie, la ora 21.00, cand va fi sarbatorita Ziua Bucurestiului, si se va incheia duminica dimineata, la ora 03.00.

De Ziele Bucurestiului 2008, Parcul Izvor, Piata George Enescu si Centrul Istoric (in fata BNR) vor gazdui o serie de concerte in aer liber. Printre cei care vor canta cu aceasta ocazie se numara castigatorul `Hijos de Babel` Costel Busuioc si Bryan Adams .

Costel Busuioc va concerta sambata, de la 19.50, pe scena ce va fi ridicata in fata Bancii Nationale.

Bryan Adams va canta pe data de 20 septembrie, incepand cu ora 21.30, in Parcul Izvor. Spectacolul va fi urmat de un foc de artificii si un spectacol de apa organizate in Piata Constitutiei si in curtea si pe Palatul Parlamentului.

In cadrului Festivalului, Arcul de Triumf va putea fi vizitat, la parterul constructiei fiind organizata o expozitie heraldica romaneasca.

Totodata, in Piata George Enescu va fi organizat un concert sustinut de Strauss Festival Orchester Wien, precum si o proiectie de film.

Proiectiile Urbanart de opere de arta si lasere pe cladirea Palatului Parlamentului (un concept Artmix), care au avut succes si la editia precedenta, vor fi prezente si pe fatadele cladirilor din Piata Universtatii (Arhitectura – Universitate – TNB – Spitalul Coltea) si pe Arcul de Triumf, care va fi redeschis pentru vizitatori pe durata noptii.

In Parcul Unirii, Circul Globus va prezenta mai multe spectacole din 2008, sub o cupola care va putea gazdui mii de spectatori.

Pe 20 si 21 septembrie, in Parcul Cismigiu, vor canta fanfare, iar in Centrul Istoric va fi organizat un targ al mestesugarilor.

In serile zilelor de 19 si 20 septembrie, Parcul Tineretului va gazdui proiectiile filmelor `I Really Hate My Job`, `The Illusionist`, `Paris je t’aime`.

In seara de 20 septembrie, pana la miezul noptii, pe Bulevardul Kisseleff, de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei, rolleri profesionisti si amatori vor participa la Skate Night Bucuresti, eveniment organizat impreuna cu Ambasada Germaniei.

Pe toata durata Noptii Albe, galeriile de arta si muzeele din Bucuresti vor fi deschise, iar accesul va fi gratuit. De altfel, toate evenimentele organizate de Zilele Bucurestiului vor fi gratuite, bucurestenii fiind invitati sa participe in numar cat mai mare.

0 comentarii: