Gianna Nannini in Romania 03 : Meravigliosa Gianna Nannini a Arenele Romane 22.09.2008

Luni - 22 septembrie 2009 - locatie : Arenele Romane.
Eveniment : Gianna Nannini

Si a fost si concertul Giannei Nannini. Un concert intr-adevar "meraviglioso" .
In pofida faptului ca intrarea a fost permisa incepand cu ora 19:30, fata de 18:30 cum era anuntat initial, si asta datorita unor probleme cu echipamentul de sunet concertul a decurs fara nicio alta problema suplimentara.
Afluenta nu prea mare de public, insa acest lucru este explicabil tinand cont ca artistii italieni nu prea sunt cunoscuti in Romania - un fenomen inexplicabil daca ne gandim ca exista o puternica comunitate italiana in Romania.
De asemenea multi oameni care au venit la Gianna doar pentru a fi vazuti si nimic mai mult, iar astia parca erau un pic mai multi decat cei care stiau macar cateva din piesele Giannei.
Insa hai sa va zic de show:
La 20:30 dupa o numaratoare inversa ce a inceput de la 1979 si s-a oprit la 2008 Gianna intra pe scena in ritmuri de rock pur, iar vocea ragusita a artistei "arunca" primele cuvinte publicului roman : "io sono qui / cattivo" si deschide astfel seara minunata ce se anunta. "Mosca Cieca" este cel mai nou succes al Giannei insa publicul parea sa nu prea stie cantecul insa parea incantat de sonoritatile pe care le auzea. A urmat "Revolution" pe acelasi stil pop-rock si pe urma "Suicidio D'Amore" a inceput zona baladelor. Un public ce aplauda, lalaia, dadea din picior, ridica mainile sau o strigau pe Gianna i-au creat artistei o impresie frumoasa chiar daca era un pic de dezamagire in momentele in care spera ca publicul va canta alaturi de ea iar acestia demonstrau ca nu stiau versurile nescotand niciun sunet.
"Profumo", "Amandoti", "Io", "Fotoromanza", "Latin Lover", fenomenalul "Ragazzo Dell'Europa" (unde inainte de a incepe Gianna a spus publicului glumind "Io non so dove sono ma so che sono in Romania") unde a fost acompaniata fenomenal de violonistul Bazil Stanescu, "Radio Baccano" in noua varianta alternata cu cel mai nou single al sau "In Italia" (pe fundal erau proiectii cu Fibri Fibra), "America", "Scandalo", "I Maschi" (cea a entuziasmat peste masura publicul deja frenetic) si "Meravigliosa Creatura" finalizata de o saritura a Giannei in setul de tobe de pe scena si pe urma de un solo tobe bass intre Gianna si Davide.
Dupa acest moment Gianna si trupa ies de pe scena, iar lumea continua sa-i strige numele si s-o aplaude cumva plutind in aer un sentiment ca totul se terminase.
Insa Gianna revine si se aseaza la pianul amplasat pe scena si continua reprezentatia cu "Oh Marinaio" (aplauze la scena deschisa), "Notti Senza Cuore", "Sorridi" si mult asteptata "Bello e Impossibile" ce a fost din nou aplaudata si cantata de intreaga audienta.
Gianna pleaca din nou in aplauzele multimii si din nou este chemata pe scena, revine cu o varianta acoustica a "Aria", din nou dezamagitoare reactia pubicului ce n-a prea cantat, si in final ultima melodie a spectacolului a fost "Un'Estatet Italiana" (apreciata si ceruta de public).
La final am gasit o Gianna bucuroasa, chiar lacrimand, bucuroasa de publicul care a fost alaturi de ea si incheindu-si astfel turneul "Giannabest" in plina glorie.

La minusuri pot trece faptul ca publicul nu era chiar "educat" in ceea ce inseamna Gianna, mult prea multi romani ce se dadeau italieni in speranta de a impresiona si proasta organizare de la final cand practic s-au creat blocaje la iesire.

In rest....una notte magica cum rar ai parte in Romania.
Grazie Gianna, Grazie Fiat!







0 comentarii: