Promenada de weekend

Ei bine weekendul este aproape sa inceapa iar pentru saptamana asta si primul weekend de august iti propun urmatoarele intamplari care sigur iti vor incanta simturile.

Weekend de dans pe Plaja Piratilor din Navodari pe 31 iulie si 1 august cu "The Mission Dance Weekend 0.2". In program vineri - Armin van Buuren (Dj-ul nr.1 conform DjMag), Mylo, Glenn Morrison dar si localnicii Livio & Roby si Negru; sambata - Tiesto, Groove Armada (cu un Dj set), Sven Vath, Kaskade plus localnicii George G si Faster.
Un eveniment The Mission,MTV Romania si ProFM Dance pentru care biletul la intrarea in locatie costa fix 60 de lei.


Daca vrei ceva mai classic si esti in Bucuresti atunci sambata 1 august esti asteptat de la orele 21:30 la Opera Romana pentru editia cu numarul 3 al "Promenadei Operei" ce se va desfasura pe esplanada.
Programul evenimentului, prezentat de Sever Voinescu, va include arii şi duete celebre din opere şi operete aparţinând compozitorilor Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Johann Strauss, Franz Lehar.
Concertul, la care accesul publicului este liber, va reuni tineri artişti lirici care s-au făcut deja remarcaţi în cadrul producţiilor ONB sau prin participarea la importante competiţii internaţionale de gen.


Iar pentru lectura ta de weekend poti citi in ultimul numar al revistei Business Magazin un articol despre cafenele culturale.
Sunt prezentate cafeneau literara de la Casa Capsa, Carturesti si Dalles Revolution.
Aici poti citi articolul in intgralitate si de asemenea poti vedea si un video interviu cu Alina Jijau, PR & events manager la librariile Carturesti.

Seara cubaneza de la Gradina Verona


Aproape de weekend si in plina saptamana fotbalistica de ce n-ai incerca sa scapi de urbea huliganistica printr-o relaxare la Gradina Verona in compania unei proiectii de fotografii ce are ca tematica "Cuba".
Totul se petrece joi, 30 iulie, de la orele 19:00 in spatiul devenit deja loc de intalnire al multora - Gradina Verona - in spatele Carturestiului de pe Arthur Verona.
Volumul de calatorie CUBA (text: Ancuta Abrudan, foto: Sandu Cuturela) este prima carte din colectia Lumea in 300 de fotografii. Autorii si-au propus sa descopere Cuba reala, cea dincolo de pliantul agentiei de turism, si dupa o luna petrecuta pe insula lui Fidel Castro s-au intors in tara cu imagini inedite si povestiri necosmetizate despre locurile si oamenii pe care i-au intalnit.
La seara cubaneza va fi prezent Sandu CUTURELA, autorul fotografiilor, cu care puteti sta de vorba la un pahar de cuba libre si un trabuc, despre CUBA si experientele lui in aceasta tara.
Event organizat de Carturesti si 300 Photo impreuna cu editura Heliopolis, Aktis si Bad Dog Advertising.
Ne vedem astfel maine in Gradina pentru a scapa de caldura, de fotbal si pentru a ne delecta cu imaginile unei Cube la care unii dintre noi viseaza!

Prima Librarie de Banda Desenata


Saptamana trecuta, mai exact vineri 24 iulie, s-a deschis prima librarie de Banda Desenata din Bucuresti.
Asociatia Jumatatea plina deschide prima librarie specializata in banda desenata, comics, manga, romane grafice si alte carti ilustrate la Cafe Lente, pe Str. General Praporgescu nr.31 (intrarea din C. A. Rosetti), vineri 24 iulie, incepand cu ora 16.
Intr-un loc prietenos, Libraria Jumatatea plina propune, pentru inceput, o mica selectie de 150 de titluri de banda desenata alternativa (experimente grafice si literare). Cartile reprezinta cateva dintre cele mai cunoscute edituri independente din Franta, Canada, SUA, Belgia, Elvetia si Romania. Majoritate titlurilor alese sunt premiate (ex. Prix Goscinny, Fauve d’or, Eisner Award etc.) si/sau succese de critica, in limba originala ori in traducere (engleza sau franceza). Scena franceza este evocata de autori precum Marjane Satrapi (Persepolis), Laurent Maffre, Edmond Baudoin, Ludovic Debeurme ; America de Nord de Chris Ware, Alan Moore & Dave Gibbons, Adrian Tomine, Seth ; Japonia de Osamu Tezuka, Yoshihiro Tatsumi, Shigeru Mizuki ; Romania de Iulian Fratila, Brynjar Bandlien, Matei Branea.
Inca n-am ajuns sa vad cum arata si care este oferta lor dar sper ca tu sa ajungi inaintea mea si sa ai parte de o surpriza placuta.
Mai multe despre librarie aici.

Ia cu bere

Pentru ca este sambata si numar orele pana la intrarea in relaxare si weekend iar vis-a-vis vecinii au pus-o de o nunta in plina strada...cred ca merit o bere.
Si pentru ca merit o bere iti prezint pe un tip care si el merita o bere la fel de mult ca mine poate chiar mai mult.
Este Costica Brehar, sofer de autobuz...cu oameni si vine via Happy Fish!
Nu ratati intalnirea cu el si bucurati-va de o bere!

Cycling Party la Carturesti


Pentru ca suntem in timpul Turului Ciclist al Frantei ("Marea Bucla") oamenii draguti de la Carturesti au decis ca revenirea dupa o absenta de 7 ani a ascensiunii classice de pe Mont Ventoux ar trebui celebrata asa cum se cuvine.

Astfel sâmbătă, 25 iulie, la Grădina Verona, în curtea Cărtureşti punem roţile la treabă. Toată ziua şi toată noaptea, ne facem de cap cu filme şi muzici despre biciclete.
Totul începe la ora 14:00, când, în culmea caniculei, vom urmări – bineînţeles, la umbră – penultima etapă din Turul Franţei, care sfârşeşte pe legendarul Mont Ventoux. De la 18.00, ne uităm la filme (Les Triplettes de Belleville, Ladri di biciclette, A Sunday in Hell) cu şi despre biciclete, apoi începe muzica.
Cărtureştiul va premia cea mai urbană, cea mai dotată şi cea mai “in fashion” bicicletă de la petrecere. Aşa că, de această dată, nu vă gândiţi cu ce să vă îmbrăcaţi voi, pentru că bicicleta va fi in the spotlight. Voi sunteţi doar accesoriul.
Vă aşteptăm acolo. Party până la ultimul biciclist!
Program:
14:00 - 18.00 - Tour de France. Etapa a 18-a, care se încheie pe celebrul Mont Ventoux.
18.00 - până la ultimul biciclist - Bicycle jukebox

Proiecţie de filme:
Les triplettes de Belleville (Franta, 2003. O animaţie despre Turul Franţei)
Ladri di biciclette (Italia, 1948. Premiat cu un Golden Globe),
A Sunday in Hell (Danemarca, 1976. Un documentar despre legendara cursa Paris - Roubaix). Plus alte scurt-metraje despre biciclete.

Asa ca...fuga in gradina cu casca si tricoul alb cu buline rosii (decernat celui mai bun catarator) pe voi pentru a va delecta cu una dintre cele mai importante ascensiuni ale Turului dar si cu limonada, porumb copt, filme si muzica toate servite cu dichis de Carturesti!

Hipnoza narcotica a tangoului

Seara de 23 iulie a fost una narcotica. O seara de muzica de sarutari tandre si imbratisari puternice pe ritmurile Narcotango.
Carlos Libedinsky a pasit pentru prima oara pe pamant romanesc cu al sau proiect Narcotango iar ale sale urme vor ramane intiparite in minte si cugetul ce s-au putut bucura de 2 ore pline de cea mai rafinata muzica.
Imbinarea dintre tangoul classic si muzica electronica poate parea ciudata in prima faza insa odata ce auzi pentru prima oara muzica creata de argentinieni perceptia ta se schimba automat.
Ceea ce s-a auzit si a fost prezentat in amfiteatrul Eminescu a fost poezie pura. Atat melodica cat si vizuala prin intermedial plasmei aflate in spatele artistilor dar si al dansurilor incantatoare ale celor doi invitati speciali, Cecilia Piccini si Alejandro "Lucho" Luchero.
Evenimentul Narcotango a fost o transpunere in alta lume sub cerul instelat al unui iulie ce parca odata cu inceperea concertului a inceput sa fie mai racoros. Muzica a reusit sa invadeze porii audientei pana la climaxul in care parte a celor prezenti au ales sa danseze in zonele libere ale amfiteatrului pe ritmurile trupei argentiniene.
Narcotango la Bucuresti a fost unul dintre evenimentele ce nu trebuia ratat, si care a fost pe deplin incantator pentru cel ce va scrie atat din cauza maiestriei argentinilor dar si datorita prezentei aproapiate a lui D. cu care a impartit concertul dar si a oamenilor simpatici care au fost cu ei in aceasta calatorie initiatica pe acorduri de neo-tango.
La final tin sa multumesc in plus Alinei pentru facilitarea prezentei la eveniment dar si lui Alex care s-a ocupat de partea de fotografie (mai jos ai cateva extrase din ceea ce a vazut ochiul si lentila sa).
Pozele pot fi preluate doar cu acordul autorului si cu mentionarea sursei.




Rush and Dance 07: Re-Live Dj Rushen - Rushours


Daca din intamplare aseara ai ratat cea mai recenta editie a emisiunii "Rushours" de pe ProFM Dance de la 23:00 atunci astazi ai sansa sa asculti cel mai recent mix semnat de Dj Rushen si prezentat in prima ora a emisiunii.
Un mix pe care n-ar trebui sa-l ratezi deoarece imbina foarte placut si dansabil stari deep, house si electro iar printre bijuteriile aflate acolo se afla si cel mai nou release ATB intr-un remix interesant semnat de Markus Gardeweg.
Si nu uita...urmatoarea editie de "Rushours" se intampla miercurea viitoare de la 23:00 pe ProFM Dance (89,5 FM) so follow the beat of Rushen on ProFM Dance.

Rush and Dance 07 - Rushen on Rushours

Dj Rushen ti-a pregatit si in aceasta seara de la orele 23:00 pe ProFM Dance (89,5 FM sau click pentru on-line) o noua editie de exceptie a emisiunii "Rushours".
Pentru prima parte a emisiunii, gazda Dj Rushen, iti propune un mix complet ce imbina stari si muzici deep, pure house si electro. Ora de special treat iti aduce si cel mai nou single ATB - "Behind" intr-un mix semnat Markus Gardeweg.
Invitatii din ora cu numarul 2 sunt un duo ce vine tocmai din Regatul Unit pe nume Studio Punks.
Duo-ul a avut un an de debut 2008 plin de reusite fiind prezenti pe compilatia oficiala Pacha Ibiza. Mixul din aceasta seara iti aduce energie pura in boxe si este asezonat cu 3 productii proprii si mult house care te va face sa dansezi.
Asa ca nu uita diseara sa iti programezi intalnirea cu o noua editie de "Rushours" cu Dj Rushen pe ProFM Dance de la orele 23:00.

Strada de chill

Pentru ca atunci cand pleci de la birou dupa o zi grea de munca ai nevoie de relaxare m-am gandit sa-ti prezint o strada ce in ultima vreme a devenit nu doar o strada a evenimentelor libere si frumoase ci si o strada a relaxarii.
Este vorba despre strada Arthur Verona.
Prima locatie de chill, in ordinea deschiderii, am descoperit-o intr-o amiaza cand cautam un loc unde sa stau tolanit si calm.
Si am gasit aceasta locatie la numarul 19 acolo unde zilnic intre 12-24 este deschisa Gradina OAR.

Ca plusuri locatia iti ofera intimitate (dupa cum se poate vedea si in poza de mai sus), umbra, racoare, wi-fi si o muzica chill ce se aude in surdina in boxe.
Ca minusuri ar fi preturile se situaza undeva destul de sus (apa plata 6 lei, sucul 7 lei, berea 10 lei) si serviciul relativ defectuos al chelnerilor (am vazut doar 1 care mi-a aruncat o privire arogant suparata pentru ca am stat la masa 2 ore consumand doar un suc si o apa).
O recomandare insa buna pentru ruperea de dementza orasului ce se afla la doar cativa pasi departare este si recent deschisa Cafe Verona aflata la numarul 13 pe aceeasi strada Arthur Verona.

Un loc care imbina dichisul librariei Carturesti cu boemia strazii pe care se afla.
O locatie mult mai mare decat Gradina OAR, mult mai primitoare si care iti poate oferi ceea ce de mult cautai dar nu stiai unde sa gasesti: ambientala recuperare a simturilor relaxate.
Preturile sunt mult mai "primitoare" (apa 6 lei, berea draught 5 lei, berea sticla 6 lei) iar oferta este mult mai variata incluzand si varii sortimente de vinuri si cocktailuri alcoolice si non-alcoolice.
Programul cafenelei este 18-24 zilnic iar ospatarii te vor primi mereu cu reverenta si bun simt indiferent de ceea ce consumi sau timpul petrecut acolo iar muzica este o combinatie bine aleasa de lounge si indie.
Magia Carturestiului s-a extins deja in aceasta cafenea care a devenit un loc de intalnire a oamenilor simpatici si interesanti in acelasi timp fiind un loc de intamplari datatoare de zambet si frumoasa emotie (ieri pe teresa am primit cea mai minunata si surprinzatoare carte de vizita pe care o putea primi cineva).
Strada de chill se numeste Arthur Verona iar Gradina OAR si/sau Cafe Verona te asteapta cu bratele primitor deschise sa le calci pragul.
Oaza de relaxare a Bucurestiului nu putea fi alta strada decat una care mereu si-a deschis bratele larg si a zambit urbanilor.

Intoarcerea - July Promo


Dupa mult timp petrecut doar ascultand muzica a sosit vremea revenirii la mix.
Muzica nu dispare niciodata si nici nu ar avea cum iar mixul de luna asta te va trece prin tot felul de senzatii ce te vor calma uneori si agita in alte momente.
De asemenea iti prezint si pagina oficiala de Facebook unde te poti alatura comunitatii deja create si descoperi oameni foarte interesanti.
Iar pe final...sper ca voi sunshine people sa enjoy the music!

Urban pe scurt

Scurt iti aduc urmatoarele informatii care s-ar putea sa te delecteze si intereseze pentru urmatoarele zile ce se anunta toride.
Practic este vorba despre o racorire prin net si cinema dupa cum urmeaza:

Pentru ca acum ceva timp tot s-a lansat un cinema drive-in in Bucuresti ma bucur sa vad cum o experienta pe care am intalnit-o la Roma acum 2 ani vine si in Bucuresti.
Este vorba despre cinematograful in parc iar initiativa apartine acelorasi oameni simpatici si frumosi de la TIFF.
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), împreună cu Primăria Sectorului 1, iniţiază în perioada 17-26 iulie, în Parcul Bazilescu, proiectul de cinema în aer liber - Sub clar de lună cu intrarea libera.
Programul este variat, cu filme de box office ale anului 2009, precum Star Trek, Fast & Furious 4, Duplicity, dar şi cu filme mult premiate din 2008 precum Gommora, în regia lui Matteo Garrone, câştigător al Marelui Premiu al Festivalului de la Cannes şi a 5 premii in cadrul Galei Premiilor Academiei Europene de Film, printre care Premiul pentru Cel mai bun film, şi Vicky Cristina Barcelona, film ce i-a adus regizorului Woody Allen Globul de Aur pentru Cel mai bun film şi lui Penelope Cruz un Oscar pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar.
Tot în cadrul proiectului Sub clar de lună, bucureştenii care n-au avut ocazia să vizioneze documentarul lui Emir Kusturica, Maradona (2008), în care joacă însuşi Maradona, vor putea testa acest film în Parcul Bazilescu. Nici filmul italian Non pensarci (2007), în regia lui Gianni Zanasi, câştigător a 3 premii la Festivalul de la Veneţia, nu trebuie ratat.(despre "Non Pensarci" am scris in urma cu ceva timp chiar aici pe blog).
Organizator: Cameleon PR&Events; Partneri: Adevarul, Adevarul de Seara, Carturesti, Cinemagia, sutu.ro, Sapte Seri, Feeder, Metropotam.

Pentru ca acum ceva zile iti spuneam despre Pon si Zi acum am descoperit si o varianta romaneasca relativ asemenatoare a celor doua personaje.
Este vorba despre Ionut si Razvan pe care-i poti descoperi pe blogul cu acelasi nume.
Creatorii se anunta ca fiind doi oameni "cu mintea libera intr-o lume bolnava..." si pot spune ca cel putin la prima imagine sunt total de acord cu ei.


Paralel cu cele de mai sus va anunt scurt si la obiect ca incepand cu saptamana trecuta Velvet a incetat sa mai scrie pe acest blog. Alegerea ii apartine in totalitate iar la baza acesteia au stat o serie de argumente ce nu isi au locul aici.
Intre timp ea a ales sa isi faca propriul blog si ii urez succes cu aceasta noua directie pe care a ales-o.
In acelasi timp ii multumesc pentru prezenta si in cazul in care doreste sa mai publice si aici va avea mereu o usa deschisa.

Grenzelos si Understanding History

Doua expozitii ce se intampla relativ in paralel mi-au atras atentia in aceasta saptamana si iti recomand si tie sa te duci sa vezi despre ce este vorba.

Prima recomandare vine via Forumului Cultural Austriac (carora le multumesc pentru informatiile furnizate).
KulturKontakt Austria şi Forumul Cultural Austriac vă invită la vernisajul expoziţiei "grenzenlos"
15 iulie - 15 august
Vernisaj: miercuri 15 iulie, ora 19
Centrul Naţional al Dansului, Teatrul Naţional
pe lângă Lăptăria lui Enache
Bd. Nicolae Bălcescu 2, Bucureşti
Tel.: 021 319 7382
Artiştii participanţi: Dan-Mihail Acostioaei, Sándor Bartha, Matei Bejenaru, Anca Benera, Irina Botea, Alexandra Croitoru, H-arta Group, Yvette Martini, Ioana Nemeş, Cristina Maria Passima, Lia Perjovschi, Dan Perjovschi, Cosmin Pop, Marilena Preda Sânc, Elena Scutaru, sub.Real (Călin Dan&Iosif Kiraly).
Curator: Carola Chişiu

La 20 de ani de la înfiinţare, KulturKontakt Austria vă propune o expoziţie retrospectivă cu artiştii români care au beneficiat de-a lungul timpului de programul de rezidenţe al organizaţiei. Momentul aniversar aduce în mod implicit în discuţie schimbările politice şi culturale marcate în ’89 de căderea zidului Berlinului. De atunci diferenţele au fost anulate. Nu mai exisă „noi“ şi „ei“, iar graniţele politice şi comunicaţionale au fost şterse de pe hărţi. Dar în ce măsură individul /artistul mai poate fi el fără a fi integrat şi înregimentat? În ce măsură îşi poate trasa limite şi îşi poate demarca personalitatea? Nu e nevoie oare de construirea unor graniţe individuale în sensul autodefinirii unui „eu“ original în acest mult prea unificator „noi“?


Joi, 16 iulie 2009, ora 19.00 la Cărtureşti, Str. Arthur Verona nr. 13 va avea loc deschiderea expoziţiei "Understanding History", semnata Dragos Burlacu, curator Cosmin Nasui.
Cultul lui Ceauşescu a fost creat prin controlul tuturor artelor dirijate dibaci într-o singură direcţie. Aşa se face că puterea imaginii lui Ceauşescu constituie o atracţie speciala mai ales ca icon pop sinonim cu forţarea începuturilor civilzaţiei urbane moderne, “la bloc”. Paradoxul face ca reprezentarea oarecum obligatorie, alta data, a lui Ceauşescu în toate artele, să fie acum o alegere deliberată a creativilor contemporani ce l-au transformat în stencil şi graffiti pe blocurile gri.
Proiectul Understanding History a pornit dupa cum mărturiseşte artistul “de la o nevoie de a rememora istoria recenta a ţării şi implicit de a realiza conexiuni cu prezentul pentru a înţelege viitorul.“ Într-un fel sau într-altul prin interpretarea manipulatorie ori prin reproducerea ca atare a imaginilor familiei Ceauşescu, istoria este trecuta printr-un filtru artistic. Imagini-cult încărcate cu ideologii funcţionează diferit în funcţie de contextul momentului istoric. Construirea unui mit prin cultul imaginii a fost apoi demitizată prin flashul blitzurilor turiştilor. Iar daca socialismul a fost un eşec cultul imaginii “Conducatorului Iubit” s-a consolidat într-un succes de produs capitalist cu caracteristici de gadget-vintage-glamour.
Info via Carturesti..

Te mai duci la facultate? De ce?


In primul rand mentionez ca acest articol este rezervat in primul rand celor ce acum se inscriu la facultate. Nu se vrea a fi unul demoralizator pentru ei ci doar se vrea ca unul care ridica varii semne de intrebare.
In ultimele zile Bucurestiul a fost invadat de tineri ce stau prin fata facultatilor asteptand examenele de admitere. Tineri ale caror sperante spre un viitor ce le va aduce castiguri sunt destul de mari.
Insa cumva cineva a uitat sa va spuna voua adevarul. Dupa ce veti termina facultatea aleasa probabil ca nu veti avea niciun succes notabil. Nu veti lucra in domeniul ales, nu veti primi banii pe care-i visati si nici macar cei pe care-i meritati.
Cei trei ani petrecuti in facultate, anul jumatate in care vei da de un master ce te poate promova si restul de cursuri in care te vei arunca de fapt nu vor fi decat timp pierdut. De ce? Simplu...patronul roman nu prea tine foarte mult la aceste lucruri. Evident prefera oamenii instruiti pentru angajare insa plafonul de salarizare este foarte mic. Astfel...dupa ce ai terminat o facultate in care poate ai si invatat ceva ajungi sa ai un salariu de mizerie relativ apropiat cu al unuia care nu si-a incheiat studiile sau nici macar nu a trecut prin ele.
Unde este dreptatea? Ei bine ea ramane mereu la patron. Iar daca cumva mintea te-a impins spre o facultate de limbi straine sau sociologie atunci ti-ai rezolvat sexual viitorul. Asta pentru ca nu vei gasi niciun job in ceea ce te-ai pregatit mai ales daca nu esti cumva o blonda inalta cu sanii mari (nu sunt asa dar inca mai sper sa devin).
Te mai duci la facultate? De ce? Pentru ca este bine sa ai o hartiutza pe care scrie "Diploma" si poti s-o agati in rama. O rama ce se va umple de praf la fel cum se vor umple de praf si angoase intregile tale sperante pe care le aveai in anii in care inca mai credeai povestea ca viitorul este al tau.
Iar daca inca mai crezi ca poti schimba ceva...ei bine nu-ti pierde speranta si alege bine ceea ce vrei sa faci. Patronul roman te va astepta cu bratele deschise sa ajungi un om bine instruit iar el sa te angajeze la a sa companie pe un salariul net mult mai mic decat ai merita.

Parerile expuse sunt de natura pur personala si nu reflecta in niciun fel parerile angajatorilor mei.

Pon si Zi


Pon si Zi sunt doua personaje emo de banda desenata create de catre americanul Jeff Thomas. Tipul are 20 de ani si dupa cum spune pe siteul sau oficial a inceput povestea celor doua personaje in 2004 cand trecea printr-o perioada cel putin tumultoasa a vietii sale. Primele lui desene aveau o puternica tenta conflictuala.

Odata cu schimbarile din viata sa cele doua personaje au inceput sa se schimbe si ele. Desi initial erau gri si fara nume, ulterior au devenit colorate si identificabile dupa cele doua nume devenite deja succes in mediul on-line.

Mai multe imagini poti gasi pe siteul oficial (click me!). Iti recomand cele doua personaje pentru ca mi s-au parut interesant concepute. Exista o latura lirica in desenele lui Thomas care poate fi perceputa de fiecare in felul sau. Interpretabilitatea desenelor este lasata in mare parte la indemana privitorului lucru ce rar se intampla in cazul benzilor desenate.
Asa ca...multumiri lui D. pentru recomandare si te invit si pe tine sa arunci un ochi pe desenele cu Pon zi Zi.

Terasa gradina de vara Carturesti


Daca la Street Delivery ai putut sa te relaxezi pe terasa Carturesti aflata in spatele casei de pe strada Arthur Verona la numarul 15, atunci este bine de stiut ca poti face din nou acest lucru.
De joi, 9 iulie, terasa gradina de vara Carturesti s-a deschis oficial si isi asteapta publicul. Locul este unul in care te poti relaxa citind o carte, purtand o discutie echilibrat de draguta sau pur si simplu racorindu-te dupa o zi grea la office.
Tot ceea ce trebuie sa faci este sa intri pe Arthur Verona si trecand de casa Carturesti sa faci stanga pentru a intra in curte. La capatul curtii te asteapta cea mai noua locatie de relaxare pe care Bucurestiul ti-o poate oferi.
Programul initial este 17:00 - 01:00. Poti alege intre a petrece ceva ore la o masa micuta ce iti va aduce o senzatie de bistro parizian sau o masa mare si incapatoare pentru intreaga ta gashka de oameni.
Preturile sunt deosebit de atractive : apa - 5 lei, sucul - 7 lei, berea (draught) - 5 lei, berea Becks - 6 lei.
De asemenea exista si o foarte bogata oferta de sortimente de vin si cocktailuri.
Nu-ti face griji in caz de ploaie, exista umbrelutze ce te vor acoperi foarte bine si nu vei fi deranjat nici macar un pic.
Asa ca...atunci cand cartile vor dormi linistite in rafturile lor tu vei putea in continuare sa vorbesti despre ele la noua terasa gradina de vara Verona Carturesti pana tarziu in noapte.

Bunatati pentru popor 03

Aproape weekend asa ca inainte de a pleca spre maxima delectare alaturi de a mea oaza de liniste iti prezint selectia de weekend pentru bucuria ta.


Partea muzicala este acoperita de un set de la festivalul Awakenings ce a avut loc la Amsterdam pe 27 iunie. In the mix o vei putea auzi pe Misstress Barbara cu un set pur minimal-tech ce te va pune in miscare inca de la primele sunete.


Pentru in weekend poti sa si citesti iti aduc si o recomandare culturala via Curtea Veche Publishing. Este vorba despre o distopie semnata Vladimir Sorokin, "Kremlinul de Zahar",
din care nu lipsesc nici satira, nici parodicul şi nici disponibilitatea nestăpânită a autorului pentru experiment stilistic şi creativitate la nivelul limbajului.
O recomand pentru ca deja am trecut de prima sa jumatate si continua sa ma fascineze la fel de mult ca atunci cand am citit primele randuri.


Surpriza pe care ti-am pregatit-o pentru saptamana asta vine din partea Dj-itei romanece stabilite de ani multi la Londra, Claudia Cazacu.
Cea mai noua productie a sa a fost promovata deja in ultimele luni de Dj precum Armin van Buuren, Markus Schulz sau Gareth Emery. Se numeste "Freefallin", a aparut saptamana trecuta la Armada (casa de discuri a Dj-ului numarul 1 mondial - Armin van Buuren) si beneficiaza de vocalul de exceptie al lui Audrey Gallagher.

Rush and Dance 06 - Exclusiv Dj Rushen

Daca aseara ai ratat din varii motive emisiunea Rushours de pe ProFM Dance de la orele 23:00 astazi iti aduc in exclusivitate prima ora de emisiune.
Mixul lui Rushen este unul care mai mult ca sigur te va incanta prin muzicile prezentate. Este vorba despre un mix de vara, pur house care te va face sa te misti si sa dansezi prin biroul multinantionalei la care lucrezi sau prin propria sufragerie.
Iar daca iti place ceea ce auzi nu uita ca in fiecare miercuri de la 23:00 Dj Rushen iti aduce Rushours pe ProFM Dance (89,5 FM).
Play and follow the beat of Bucharest on ProFM Dance.

Rush and Dance 06 : Rushen pres. Rushours on ProFM Dance

Dragelor si dragilor a sosit vremea pentru o noua editie de Rushours cu Dj Rushen evident diseara pe ProFM Dance.
Astfel de la orele 23:00 esti asteptat pe 89,5 FM sau on-line la www.profmdance.ro/dance.m3u cu un program cat se poate de special.
In prima ora de program gazda serii aduce un omagiu odata cu primul track din mix ce va fi un mashup dupa "Bilie Jean" a lui Michael Jackson iar in continuare va propune sunete cat mai energice si eclectice ce te vor face sa te simti ca si cum te-ai afla pe o plaja la Ibiza.
Ora cu numarul 2 ti-l aduce in guest mix pe Nino Anthony, Dj rezident de la Ibiza Global Radio, ce iti va aduce in urechiushe cele mai imbietoare sunete ale insulei.
Acesta fiind meniul suntem siguri ca setul din aceasta seara are toate atuurile pentru a fi unul cat se poate de imbietor asa ca nu uita ca "placerea" se aude de la 23:00 pe ProFM Dance la Rushours cu Dj Rushen.

Pavilionul se inchide vara

Dragi prieteni,
Incepind cu data de 5 iulie PAVILION UNICREDIT - centrul pentru arta si cultura contemporana - va fi inchis pentru o binemeritata vacanta.

Vom redeschide in data de 10 septembrie cu expozitia
EXPLORING THE RETURN OF REPRESSION

Curator: Răzvan Ion
Participants: Luke Fowler (Great Britain), Jean Genet (France), Hanif Kureishi (Great Britain), Thomas Hirschhorn (Switzerland), Renzo Martens (The Netherlands/Congo), Alex Mirutziu (Romania), Naeem Mohaiemen (Bangladesh), Sebastian Moldovan (Romania), Taller Popular De Serigrafia (TPS) (Argentina), Colm Toibin (Ireland), Michel Tournier (France), Pavilion Resource Room (Romania).
Discursive Events: Urban Larssen (SE), Sina Najafi (USA), Alex Mirutziu (RO),
Sebastian Moldovan (RO).

Sa aveti o vara fabuloasa!
PAVILION UNICREDIT
center for contemporary art & culture
Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest 011131 Romania
T: + 4 031 103 4131
E: pavilion@pavilionmagazine.org
www.pavilionunicredit.ro
PAVILION UNICREDIT este un centru pentru arta si cultura contemporana, un spatiu independent work-in-progress, spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice care promoveaza o întelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale.
PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION UNICREDIT are projects devised and founded by Razvan Ion and Eugen Radescu.

Bunatati pentru popor 02

Dupa cum spuneam si saptamana trecuta inaintea weekendului voi incerca sa va ofer cateva dintre "bunatatile" achizionate pe parcursul saptamanii.
Prima propunere vine din partea unei Dj-itze care reuseste de fiecare data sa ma surprinda si incante cu seturile sale si aici ma refer la Ellen Allien.
Pentru cei care nu o cunosc va pot spune despre ea ca provine din Germania, mixeaza si produce din 1992, iar din 1999 detine propriul label BPitch Control.
Publicul de clubbing din Romania a avut ocazia s-o vada deja de cateva ori la platane iar la fiecare prezenta toti cei ce au fost la party au ramas incantati de prestatia lui Ellen.
Saptamana asta iti ofer un mix inregistrat la party-ul din 9 mai 2009 ce a avut loc in club Petrol din Antwerp.

Propunerea cu numarul doi pentru weekend vine din partea unui sau unor Dj de care nu stiu mare lucru dar care fac deocamdata niste mixuri destul de interesante.
Este vorba despre proiectul "Apa de Lasat in Masina" iar mai jos poti gasi cel mai nou set produs de ei. De data aceasta genul ales este minimal tech iar mixul lor "I Fleusk U" poate fi un foarte bun warm-up pentru weekend.

A treia propunere provine de pe cel mai nou mix CD al lui Armin van Buuren, "A State of Trance 2009", si este de fapt un track ce apartine lui Fabo XB si Ronnie Play mixat de nemtii de la Cosmic Gate. O melodie ce te va purta de la o stare de visare idilica catre o incarcare pura de energie.

Si last dar nu least iti propun si o mica lectura ce vine via ultimul numar din Forbes (pe care-l poti gasi la punctele de difuzare a presei la un pret de 6,99 lei).
Este vorba despre un articol ce se numeste "Croitorese pe bloguri" si iti prezinta povestea a doua domnisoare absolut incantatoare prin ceea ce creeaza si prin ideea lor de afacere. Diana Bobar si Ioana Diacu sunt doua prezente ce merita intr-adevar promovate pe piata si in media romaneasca iar pentru a afla de ce iti sugerez sa citesti articolul si sa afli.

B'ESTFEST 2009 - Ziua 0 - Cum a fost


Prima zi de B'Estfest a fost una ploioasa si in acelasi timp una magica. Muzica s-a intrepatruns cu starea de libertate a unui open-air festival si astfel nu a mai fost decat un pas pana la catharsisul bucuriei depline.
Am ajuns la B'Estfest chiar in timpul concertului Snails ce a deschis ziua. Asta dupa ce am trecut de cele 2 filtre ce anuntau filtrul principal dinaninte de intrarea in locatie.
Atmosfera libera, costuri Discovery L.A. Ink, Alto (cort de Silent Disco), Romtelecom, B'Estfest Iarmarock si o abundenta de oameni veniti din toate colturile Europei pentru a-se bucura si incanta alaturi de trupele preferate.
Primul artist important al festivalului si al zilei a fost Patrice. O imbinatie excelenta de reggae cu soka si world music care a innebunit publicul. Absolut excelent in live, Patrice, a facut publicul sa se miste de la inceput si pana la sfarsitul recitalului sau de 1 ora. Spre final amenintarea ploii nu a mai fost doar o amenintare ci a devenit realitate dand astfel tonul si pentru "Soulstorm".
Intensificarea ploii ne-a facut sa fugim spre umbrelutzele amplasate in locatie si sa vedem finalul de acolo. Iti recomand ca in urmatoarele zile sa ai la tine o pelerina (organizatorii nu s-au gandit sa puna in vanzare astfel de obiecte) pentru ca te poate salva (pe mine nu m-a salvat reusind sa inchei ziua ud pana la piele insa partenera s-a bucurat ceva mai mult de avantajul de avea un asemenea obiect).
Pe White Lies nu i-am vazut datorita ploii ce in loc sa se opreasca pur si simplu s-a intensificat, insa am putut sa-i aud si chiar au reusit sa adune un numar considerabil de temerari plouati in fata scenei Ciuc unde au sustinut recitalul.
Atractia serii a fost in recitalul The Killers care a reusit sa ne scoata pe toti din cortul Alto unde ne refugiasem de ploaie si sa ne aduca pana in fata scenei.
Americanii au inceput in forta direct cu "Human", melodie ce a sunat mai mult cu o chemare adresata publicului care nu s-a lasat mai prejos si a raspuns in numar mare.
"Somebody Told Me", "Mr. Brightside", "Smile Like You Mean It" sau "Spaceman" au rasunat tare, melodic si absolut incantator de pe scena.
The Killers n-au pierdut timpul cu vorbe de PR despre Romania, au cantat, au salutat si au incantat publicul doar prin prestatia lor de exceptie. Bisul cerut de public a fost indeplinit, trupa intorcandu-se pe scena cu intrebarea "Did you miss us?" urmata de inca doua cantece care ne-au dus pe toti undeva sus intr-o stare de beatitudine pe care ploaia nu a reusit sa ne-o naruie.
Per total o zi frumoasa la B'Estfest pe care nu mi-as fi dorit s-o impart cu altcineva decat cu placuta prezenta alaturi de care am fost si care m-a facut sa uit de ploaia ce cadea uneori insuportabil, concerte ce nu trebuiau ratate, oameni simpatici cu care m-am intalnit (salutari Petru si multam de discutie si explicatiile despre Ramtha) si o atmosfera extraordinara.
Asa ca...nu uita pelerina (conform organizatorilor accesul cu umbrele este interzis - desi aseara erau destule) si du-te sa traiesti senzatia unui festival incantator.

Rush and Dance 05 : Rushours on ProFM Dance

Fie ca dai fuga sau nu la B'ESTFEST indicat ar fi ca la orele 23:00 sa te pozitionezi pe frecventza ProFM Dance (89,5 FM) sau sa asculti on-line pe www.profmdance.ro/dance.m3u pentru a prinde o noua editie de Rushours cu Dj Rushen.
Meniul muzical al acestei seri de inceput de iulie iti aduce in ora de main a lui Rushen melodii de la Daniel Portman, Dusty Kid dar si Dj Rushen feat. Danny cu a lor "Summer Crush" (pentru care se pregateste si un reedit 2009).
Invitatul acestei seri este Victor M iar setul lui va fi unul progressive tech. De mentionat ca Victor a obtinut locul 2 in 2008 in cadrul "Bedroom Bedlam Contest" organizat de catre Pete Tong.
Asa ca in seara asta alege sa-ti incepi luna cu Rushen si o noua editie de Rushours pe ProFM Dance.