Pavilion Unicredit Internship de Iarna


PAVILION UNICREDIT WINTER INTERNSHIP

PAVILION UNICREDIT Winter Internship este un program full-time ce dureaza maximum 12 saptamini (cu posibilitatea de prelungire) si nu include remuneratie. Lucrul in cadrul centrului de arta si cultura contemporana PAVILION UNICREDIT, precum si oportunitatea de a face parte din echipa ce editeaza revista PAVILION si organizeaza BUCHAREST BIENNALE va ofera posibilitatea de a examina rolul, functia si activitatea unei palete largi de profesionisti din domeniul cultural, precum si rolul si funtia unei institutii.
Experienta si cunostintele acumulate pot constitui un bagaj informational ce poate ajuta in constructia unei viitoare cariere.

Data de incepere
5 decembrie 2009

Durata
12 saptamani
1 post disponibil

Program
Part time (Marti - Duminica, 4 ore de lucru)

Eligibilitate
Studenti sau absolventi de invatamint superior cu foarte bune cunostinte de limba engleza, abilitati de lucru pe computer si dorinta de a lucra in management cultural/curatoriat.
Centrul incurajeaza aplicatiile din toate domeniile academice.

Selectie
Va rugam sa trimiteti un cv si un eseu de o pagina care sa motiveze alegerea dvs. de a lucra cu noi si ce urmariti prin aceasta experienta. Datorita numarului mare de cereri cu care ne confruntam in general, ne rezervam dreptul de a raspunde doar celor selectati.
Emaill: pavilion@pavilionmagazine.org

Termen limita
15 noiembrie 2009

Zilele Culturii Germane


În perioada 1-9 noiembrie, Ambasada Republicii Federale Germania organizeaza Zilele Culturii Germane, eveniment ce se desfasoara sub semnul împlinirii a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului. Evenimentul, ce cuprinde numeroase manifestari culturale, va debuta duminica, 1 noiembrie, la orele 19:00, la Galeria Dalles, în prezenta Excelentei Sale Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti.

Marcând 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, unul dintre ultimele simboluri ale Razboiului Rece, la Bucuresti se vor desfasura Zilele Culturii Germane, eveniment de mare amploare adresat tuturor celor interesati sa cunoasca noi perspective ale culturii, istoriei si vietii sociale germane, dinainte si dupa momentul reunificarii. Evenimentul este dedicat, în special, generatiei tinere, pentru care Zidul Berlinului e doar o lectie din cartea de istorie.

În mod simbolic, afisul evenimentului a fost creat pe baza unei caricaturi realizata de Mihai Stanescu, datând din iunie 1983 si intitulata sugestiv “Acum nu e momentul”. Momentul a sosit câtiva ani mai târziu, în 1989, când, sub vântul schimbarii, Zidul Berlinului a început sa se clatine si s-a prabusit. Destinele istorice al celor doua tari s-au intersectat în 1989. Atât Germania de Est cât si România sarbatoresc azi 20 de ani de libertate. De altfel, acesta este un motto al evenimentului care se regaseste inclusiv în sigla special creata.

Zilele Culturii Germane cuprind un calendar bogat de evenimente, de la expozitii foto de arhitectura, la film, de la teatru la concerte – clasice, pop, hip-hop, de la lectura, la simpozioane pe teme de stiinta si cercetare sau dezbateri publice. Un moment aparte îl constituie Zilele Filmului German, care se desfasoara în perioada 2-5 noiembrie, la Cinema Studio, prezentând 7 proiectii de filme artistice si scurtmetraje din perioada 1955-2006, având ca tema comuna Zidul Berlinului.
Evenimentul se desfasoara în Bucuresti, dar cuprinde si un proiect cultural itinerant, KulTourBus. Acesta va vizita orase din tara precum Brasov, Sibiu si Cluj-Napoca, oraganizând proiectii de film, sesiuni de lectura si concursuri la sediile Centrelor Culturale Germane din orasele respective. În alte orase, precum Timisoara, Sibiu, Târgu Mures, vor avea loc concerte, simpozioane si alte manifestari culturale derulate în cadrul schimburilor culturale cu orasele înfratite din Germania.

Zilele Culturii Germane este un eveniment organizat de Ambasada Republicii Federale Germania având ca parteneri: Goehte Institut, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, Festivalul National de Teatru, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul National de Arta Contemporana MNAC

Aici ai programul complet!

Tu nu vrei respect?

Acum vreo doua saptamani aveam o discutie despre cum voi acorda votul si increderea pentru a fi viitorul conducator al tarii lui Traian Basescu. Partea sumbra a ideii este ca mintea mea crease si un intreg esafodaj argumentativ ce parea corect la vremea aceea.Ulterior gandindu-ma la povestea asta, intalnindu-ma cu cativa din "dementzii" ce candideaza mi-am dat seama ca de fapt nu voi acorda votul meu nimanui pentru ca nu-l merita. Si nu merita nici votul tau.
De ce l-ai vota pe Geoana, acest om de stanga caruia i-se rupe in paispe sau saispe sau saizeci si noua deoarece atat el cat si partidul sau cel rosu sunt cat se poate de dreapta? De ce l-ai vota pe Oprescu atunci cand il vezi pe doctorash dezlantuit in campanie spunandu-ti ca el va fi presedinte-antrenor? Nu te-ai saturat de jucatori, antrenori si maseuri? De ce ai acorda votul lui Antonescu care nu este decat o papusa manevrata abil de un petrolist liberal oneros? Si cel mai important de ce i-ai acorda increderea lui Basescu? Pentru ca te-a mintit si nu a schimbat nimic, pentru ca nu a fost in stare sa reziste presiunilor si a eliminat-o pe Monica Macovei din functia sa de Ministru al Justitiei sau pentru a coalizat cu PSD-ul pentru putere?
Chiar as vrea un candidat care sa ma respecte. Si sunt total de acord si iti recomand campania Realitatea-Catavencu - "Noi vrem respect". Chiar nu ai vrea un pic de respect? Nu te-ai saturat sa fii regulat de toti idiotii si imbecilii care ajung prin mita, spaga si nesimtire intr-un rol de conducere?
Nu te-ai saturat de spaga de la medic, de nesimtirea de la Posta sau de la banca care iti da un credit dar careia i-se rupe maxim de tine? De cozile interminabile de la depunerea a varii documente (gen plata impozitului sau ITM) la care trebuie sa stai pentru ca n-ai "uns" pe cine trebuia? De toti grecii, italienii si arabii ce au venit in Romania pentru afaceri cat se poate de oneroase care te privesc de sus ei fiind mult mai aparati de stat decat tine?
Nu vrei un pic de respect astfel incat sa nu-ti mai fie sila sa te intorci in tara? Si sa te cuprinda o voma groaznica cand te afli in fata portii de booking care te va returna in Romania natala etern pregatita sa-ti puna piciorul pe gat sau sa te insele?
Ceea ce este amuzant dar crud in acelasi timp (dupa cum canta si Parazitii, ce s-au ocupat de ilustrarea campaniei Realitatea) este faptul ca toti gusatii astia care depind de votul nostru isi vor lua tzeapa tocmai din cauza a celor 23 de milioane de nesimtiti si coate goale care se vor razbuna din plin pe aceasta clasa politica de 2 bani.
Numai votez cu nimeni, asa incat ma voi duce si voi stampila pe toti cei care mi-au cerut votul in campanie astfel incat sa nu se supere niciunul pe votul meu anulat. Si poate tu ar trebui sa faci la fel mai ales daca vrei un pic de respect.
Salveaza o copie a melodiei!

Povestea Anei

Ana este o tanara bucuresteanca de 27 de ani. Lucreaza la o importanta companie multinationala si castiga lunar 1000 de euro. Are o masina pe care si-a cumparat-o anul trecut si pe care si-a dorit-o mult de tot. Are si un apartament de 2 camere pe care-l imparte cu pisica sa. Ana este o femeie ce poate fi considerata frumoasa, are un master in comunicare, este o persoana inteligenta cu care discutiile curg lin si frumos. Ii place sa traiasca si incearca pe cat poate sa-si indeplineasca toate visele.
Pana acum 1 an de zile viata Anei era una de poveste. Avea job-ul care ii placea, avea lucrurile care ii infrumusetau si ajutau viata, avea un iubit cu care isi planuise deja viitorul, avea prieteni cu care se intalnea si se distra des iar totul parea sa mearga foarte bine pentru ea.
Acum un an a descoperit o umflatura pe sanul drept. A ignorat-o initial, insa odata cu trecerea timpului a inceput sa se simta rau. S-a dus la doctor si in urma controlului i-a fost descoperit un nodul benign. Diagnosticul a fost clar: Cancer la san.
A inceput sa planga, nu a inteles cum cineva de varsta ei putea sa sufere de o astfel de boala, si-a sunat familia si prietenii si le-a spus ca nu poate sa creada asta.
Ignorase atata timp controlul, ignorase atata timp campaniile facute iar acum se trezea ca fiind un nou numar al statisticii prezentate de astfel de campanii.
Toata viata s-a luptat cu problemele companiei, a infruntat "dusmani" corporatisti si de fiecare data i-a invins insa acum era diferit. Trebuia sa se lupte cu propriul corp ce o violenta si sabota din interior.
Viata Anei s-a schimbat in ultimul an. A ramas singura, prietenii au inceput sa nu-i mai raspunda la telefon iar tratamentul a fost unul dureros. Bucuriile ce altcandva ii umpleau viata au disparut. Ana a devenit o persoana trista, pentru care singura bucurie este doar o zi fara chimio si fara dureri. Ana a aflat ca numarul deceselor datorate cancerului la san in ultimii ani a scazut insa asta n-o incanta prea tare.
A mai aflat ca 70% din nodulii cancerigeni sunt descoperiti prin autoexaminare.
De cand a aflat de cancerul sau la san viata Anei s-a schimbat dramatic, toata viata sa s-a prabusit ca un castel de carti de joc.

Ana nu exista, este doar un personaj inventat. In Romania femeile nu sunt corect informate in legatura cu cancerul la san si prevenirea lui. La fiecare 3 minute, undeva pe Glob o femeie este diagnosticata cu cancer de san.
Ecografia mamara si examenul clinic sunt cele mai simple investigatii care te pot asigura ca sanii tai sunt sanatosi. 85% dintre femeile diagnosticate cu cancer de san nu prezinta un istoric familial cu antecedente ale acestei boli.
Daca stii ca ai un nodul, chiar si nedureros, stabileste-ti o programare la medic. Afla ca esti bine.
Cancerul la san poate fi depistat cu ani de zile inainte de a se manifesta clinic. Trebuie doar sa mergi regulat la control.
Femeile petrec ore in sir in fata oglinzii cu rutina de infrumusetare: make-up, aranjat parul, aplicare lotiune de corp, gasirea combinatiei perfecte de haine, etc. Unele studii vorbesc de o medie de 40 de minute/zi. In oglinda - acest obicei nu se regaseste si in ceea ce priveste sanatatea – nu exista un ritual constant care sa vizeze “ingrijirea sanatatii”.
Preocupa-te mai degraba de aspectul estetic al sanilor (fermitate, elasticitate, marime), femeile uita complet de sanatatea lor.
Campania “Afla ca esti bine!” de la Avon isi propune sa schimbe aceasta mentalitate, sa indemne femeile sa actioneze si sa le convinga sa considere autoexaminarea sanilor ca parte a unui ritual firesc de infrumusetare. Cum anume? Punand semnul egal intre frumusete si sanatate, aratandu-le ca trebuie sa mai adauge doar 5 minute/luna in fata oglinzii, pe langa cele 30-40 minute petrecute zilnic, ca sa afle ca sunt bine, ca sunt cu adevarat frumoase!
Autoexaminarea reprezinta primul pas pentru a fi sigura ca sanii tai sunt atat frumosi cat si sanatosi. Afla ca esti bine!
Alege viata, du-te la control si afla ca esti bine pentru ca doar astfel te poti bucura de tot ceea ce iti poate oferi viata si nu uita ca la fel cum povestea de mai sus este doar o fictiune sunt multe femei pentru care doar datele sunt diferit insa suferinta este aceeasi. Nu intra in randul statisticilor, alege viata si du-te la control periodic.

Roma cinematografica


Ieri seara a avut loc ceremonia de acordare a premiilor Festivalului International de Film de la Roma (editia 4). Juriul condus de Milos Forman si avandu-i alaturi pe Gabriele Muccino, Gae Aulenti, Jean-Loup Dabadie, Pavel Lungin si Senta Berger a acordat premiile acestei editii urmatorilor:

- Premiul juriului pentru cel mai bun film - Marc Aureliu de Aur - "Brotherskab" de Nicolo Donato (Danemarca). Filmul prezinta povestea lui Lars, un tip, ce paraseste armata pentru a-se alatura unui grup Neonazist ce organizeaza raiduri impotriva homosexualilor si Arabilor. O poveste reala plina de secrete, iubiri si violenta ce degenereaza.


- Premiul juriului pentru cea mai buna actrita - Marc Aureliu de Argint - Helen Mirren - "The Last Station"


- Premiul juriului pentru cel mai bun actor - Marc Aureliu de Argint - Sergio Castellitto - "Alza la Testa"


- Marele premiul al juriului - Marc Aureliu de Argint - "L'Uomo che verra" de Giorgio Diritti


- Premiul publicului - Marc Aureliu de Aur al Publicului oferit de BNL - "L'Uomo che verra" de Giorgio Diritti
- Marc Aureliu de Argint pentru cel mai bun documentar - "Sons of Cuba" de Andrew Lang
- Mentiune speciala a juriului pentru cel mai bun documentar - "Fratelli D'Italia" de Claudio Giovannesi

- Premiul Marc Aureliu de Aur pentru intreaga cariera a fost acordat actritei Meryl Streep

Per total in acest an festivalul de film a avut o crestere a calitatii si a numarului de filme fata de editia precedenta. Surprinde castigatorul marelui premiu insa conotatiile filmului par a fi de fapt explicatia acestui succes.
De vazut atunci cand vor sosi in cinematografe "The Last Station" cu Helen Mirren (un posibil candidat la Oscar) precum si "Alza la Testa" pentru prestatia absolut fantastica a lui Sergio Castellitto.
De asemenea merita vazut si cel mai recent film al lui Radu Mihaileanu (francezul evreu de origine romana) - "Concertul" - ce a fost prezentat in afara competitiei de la Roma dar care a adunat la incheierea reprezentatiei fix 10 minute de aplauze din partea publicului prezent in sala. Acesta din urma poate fi vazut din 20 noiembrie in cinematografele din Bucuresti.

Alexandrina de Silent Strike

Pentru ca ieri n-am ajuns la vernisajul cu cantare al Alexandrinei de la Carturest, insa sper ca tu ai facut-o, iti aduc spre ascultare un mix recent realizat de Silent Strike pentru "Printre Flori" a Alexandrinei. Mai jos ai si link de download oferit de Silent Strike.
Reamintesc ca expozitia LAVMITENDER poate fi admirata si vizitata in ceainaria Carturesti pana pe 31 octombrie.
Enjoy!

Download: http://dl.transfer.ro/Transfer_ro-7e03b7301ca77537.zip

Zilele Filmului Polonez editia 4


Zilele Filmului Polonez la Bucuresti se petrec in acest an pentru a 4-a oara in perioada 22.10 - 28.10, ora 17:30 la Cinema “Union” in str Ion Câmpineanu 21.

Program:
22 octombrie 2009 - „Katyn”, reg. Andrzej Wajda, 117 min. (2007);
23 octombrie 2009 - „33 scene din viata” (33 sceny z zycia), reg. Malgorzata Szumowska, 95 min. (2008);
24 octombrie 2009 - „Înca nu este seara” (Jeszcze nie wieczór), reg. Jacek Blawut, 96 min. (2008 r.);
25 octombrie 2009 - „Trucuri” (Sztuczki), reg. Andrzej Jakimowski, 95 min. (2007);
26 octombrie 2009 - „0_1_0”, reg. Piotr Lazarkiewicz, 86 min. (2008);
27 octombrie 2009 - „Stadionul vagabonzilor” (Boisko bezdomnych), reg. Kasia Adamik, 119 min. (2008);
28 octombrie 2009 - „Patru nopti cu Anna” (Cztery noce z Anna), reg. Jerzy Skolimowski, 90 min. (2008).

Detalii: http://www.culturapoloneza.ro/index.php?section=program&id=341
Recomand ca de vazut "Katyn" cel mai recent film al lui Wajda dar si "Patru nopti cu Anna" a lui Jerzy Skolimowski.

Halloween 2 by Rob Zombie


"Halloween 2" sau "H2:Halloween II" este al saselea film ce se afla realizat sub bagheta fostului rocker Rob Zombie. Dementza lui Zombie loveste din nou ecranele de aceasta data cu un sequal al ultimului sau film din 2007 - "Halloween" (remake dupa filmul cu acelasi nume realizat de James Cameron in 1978).

Daca la debutul sau din 2003 cu "House of 1000 Corpses" Rob Zombie soca prin brutalitatea imaginilor publicul spectator, acum ajuns deja un cunoscut al cinefililor forta lui pare sa se fi pierdut. Reteta ce i-a adus succesul, prezinta cat mai mult sange si cat mai multe duritati, pare sa se fi banalizat peste masura asfel incat "Halloween 2" este doar o umbra a ceea ce Zombie reusea cu primele sale filme.
Povestea actualului film incepe exact de unde s-a incheiat prima parte adica din momentul impuscarii lui Michael Meyers. Insa evident ca acesta nu moare si din contra se intoarce pentru a produce si mai multe victime cu aceeasi brutalitate definitorie. Iar de aici...povestea este simpla. Michael ii elimina pe toti cei care aveau o problema nerezolvata cu el sau cu familia sa. Practic vei putea vedea bestialitati si rauri de sange ce vor siroi fara niciun moment de pauza.
Asa ca daca nu ai stomacul prea rezistent evita sa vezi acest film sau vei fi pus in fata unor imagini in care personajele sunt ciopartite cu cutitul, loviti cu capul de oglinzi si geamuri sau pur si simplu calcati in picioare.
Pentru a face cat de cat filmul ceva mai lung de 60 de minute Zombie introduce cateva elemente fantastice pentru a lega oarecum povestea insa aceste elemente creeaza o rupere in cadrul general al filmului lasand impresia ca de fapt nu au ce cauta acolo.
Per total....Zombie recidiveaza prin violenta insa nu si prin poveste sau calitatea filmului. Astfel incat daca cosmarurile nu te vor bantui vei uita destul de repede acest film si vei trece la urmatorul. De mentionat ca in film ai din nou posibilitatea de a te intalni si cu sotia lui Zombie, Sheri Moon Zombie (in rolul mamei lui Michael), si de asemenea faptul ca pentru prima oara coloana sonora este de a dreptul jalnica asta poate si pentru ca pana acum regizorul ne obisnuise cu metale cat se poate de reusite ce insoteau filmele sale.
Mi-e dor de Zombie cel care reusea filme ce te tineau adanc ascuns sub patura.

Vernisaj Muzical - Alexandrina @ Carturesti


Cărtureşti, A&A Records şi Alexandrina Hristov vă invită pe 23 octombrie, începând cu ora 20:00 la un vernisaj cu muzică în Ceainăria din Librăria Cărtureşti (Pictor Athur Verona 13)
Artista are doi invitaţi speciali care dau un plus de savoare evenimentului: Andrei Gheorghe şi Mitos Micleuşanu.
Alexandrina şi instrumentiştii ce o acompaniază: Petre Ionuţescu - trompetă, clape; Gabriel Almaşi-chitară acustică, mandolă – vor interpreta câteva piese pentru iubitorii de artă care vor onora invitaţia.
Expoziţia de pictură a artistei, LAVMITENDER, va înfrumuseţa pereţii ceainăriei începând cu 17 octombrie şi până pe 31 octombrie 2009.
Lucrările sunt picturi în ulei, pe pânză, alese cu grijă din atelierul artistei, şi care ne povestesc, de sub pensulă, ultimii doi ani ai Alexandrinei.

Cuvinte

De cele mai multe ori cuvintele sunt simple pasageri prin urechile noastre. Uneori lasa in urma o idee iar alteori dispar la fel de efemer precum fumul de tigare dintr-o camera. De cele mai multe ori cuvintele sunt simple pasageeri prin urechile noastre insa exista de asemenea la fel de multe ori cand cuvintele sunt o extensie pura si clara a ceea ce simtim.
Ne exprimam pentru a ne face intelesi, ne exprimam pentru a omora tacerea si ne exprimam pentru ca putem. Exprima-te cat poti de tare, cat poti de mult si cat poti de liber pentru ca atunci cand apare tacerea inseamna ca ceva tocmai s-a incheiat.
Cam asta expune si noua reclama a celor de la Orange. Tu ce cuvinte spui?

Ploaia de vineri

Ploua, este vineri, iar in biroul tau deja se simte aerul liberator al weekendului. Simti cum aripile ti-se deschid si abia astepti sa se faca 6 sa rupi usa companiei si sa revii la ceea ce reprezinta viata ta. Iar pentru ca poate ai nevoie de ceva info pentru weekend sau pur si simplu vrei sa faci ziua sa treaca mai repede ti-am pregatit urmatorul grupaj:

- Daca cumva miercuri ai ratat editia din aceasta saptamana a "Rushours", emisiunea lui Dj Rushen de pe ProFM Dance, click aici si ai posibilitatea de a o asculta din nou.
Prima ora te va face sa dansezi pe scaun, sau poate de ce nu sa te si ridici in vazut colegilor consternati iar ora cu numarul doi iti aduce un sound eclectico hipnotic.

- Interesant de citit articolul lui Petru de astazi care spune:
"Daca nu ai chef sa urezi La multi ani, nu ura, daca nu ai chef sa mergi la o nunta sau inmormantare, nu te duce. De cele mai multe ori uiti ca tu esti cel mai important pentru tine si poate ca nu o recunosti decat in sinea ta, nu si in fata celorlalti, de teama etichetarii ca egoist, desi eu cred ca aceasta ar veni numai din invidia celor din jur. Ei nu se percep pe sine la fel si sunt blocati in actiuni pe care le savarsesc doar de dragul altora." Continuarea articolului aici.

- Duminica de la orele 18:00 o noua editie de "Dance on Vinyl", emisiunea pe care o gazduiesc pe VogueFM (UK). Pentru saptamana aceasta ti-am pregatit o prima ora putin mai agitata ca sa te pregateasca oarecum pentru saptamana ce va sosi iar in ora cu numarul 2 il voi gazdui pe dj-ul olandez First State.
Asculta introducand link-ul de aici in winamp.


- Editura Publica, una din editurile la care tin mult datorita cartilor bune pe care le aduce in Romania si fata de care am o parere de rau pentru ca nu m-am alaturat acestor oameni minunati acum ceva timp dar poate voi mai avea sansa asta, iti recomanda cea mai recenta traducere a lui Chris Daffy - "Client odata, client mereu".
Chris Daffy este considerat cel mai important specialist de customer service in UK.
Companii precum American Express, BBC, Hewlett-Packard, RBS, Microsoft si Toyota au inteles de la Chris Daffy care este diferenta dintre a fi bun si a fi excelent.
Daca ai nevoie de inspiratie, motivatie si surpriza, de Daffy ai nevoie. Daca vrei ceva iesit din comun, Daffy e cel mai potrivit. Daca vrei sa stii care sunt dorintele consumatorilor, tot de la Daffy le poti afla. El stie tot.
Cyril Gates, Seful departamentului de servicii pentru clienti, BBC Resources.
Detalii despre carte si comanda aici.
Si nu uitati de noua promotie PUBLICA, 3+1, prin care, comandand patru carti, o primiti cadou pe cea mai ieftina dintre ele.


- Moda azi prezinta:
Petrecere de duminica cu magnetofon, citronada, sah, dame, remi, iams, table, rentz, diafilme, rebus si somnul de dupa-masa
18.10. 2009 intre orele 12-19 @ ota in dr staicovici la numarul 26.

Cum ar fi sa-ti vezi povestea la TCM?

Cum ar fi să-ţi vezi povestea la TCM?

Împărtăşeşte cu noi cea mai plăcută amintire legată de un film.
Alege din lista de mai jos şi spune-ne ce film te-a emoţionat şi de ce. Totul în nu mai mult de 100 de cuvinte, pe site-ul www.tcmeurope.com.
Cinci câştigători îşi vor putea vedea povestea transformată într-un clip şi difuzată la TCM în luna decembrie, în cadrul sezonului „Filme şi amintiri”.

Mai sunt două zile în care poţi spune lumii întregi de ce un anumit film îţi este atât de aproape de suflet. Nu te îngrijora dacă în lista de mai jos nu-ţi regăseşti preferatul, poţi scrie despre orice film doreşti. Intră pe www.tcmeurope.com, înscrie-te, spune-ne în 100 de cuvinte amintirea ta legată de un film şi poţi câştiga o cameră video digitală.

Cele mai frumoase cinci poveşti vor fi transformate în clipuri şi difizate la TCM în decembrie!


GRĂBEŞTE-TE!

În această toamnă, TCM e locul unde trebuie să fii!

Octombrie este Sezonul Crimelor şi avem o săptămână cu câte două filme excepţionale în fiecare seară. Mai mult – sâmbătă, pe 17.00 octombrie, aducem în premieră filmul Bodyguard. Haloweenul face ravagii printre sperioşi şi anul acesta, cu două filme de referinţă pe 31 octombrie: Poltergeist şi Vrăjitoarele din Eastwick.

Noiembrie
se anunţă o lună a desfătării, cu două premiere de excepţie: pe 1 – Gremlins, la ora 19.30, urmat de Legături primejdioase – la 22.00. Pe 11 noiembrie, o zi întreagă este dedicată musical-urilor, printre care Muzica şi versurile. Gypsy e programat la ora 16.00, apoi Prăvălia groazei, la 18.30, Nebunie divină, la 20.00 şi S-a născut o stea, la 22.00.

La finalul lunii, Clint Eastwood este în centrul atenţiei de-a lungul unui weekend în care filmele lui vor fi difuzate atât după-amiaza, cât şi seara. Sâmbătă şi duminică, pe 28 şi 29, seriile de filme încep de la ora 16.00 şi continuă de la ora 19.30.
Rămâi pe TCM în această toamnă şi simte filmul!

2001:ODISEEA SPAŢIALĂ
ODISEEA SPAŢIALĂ
S-A NĂSCUT O STEA
TOŢI OAMENII PREŞEDINTELUI
CU NAŞU' LA PSIHIATRU
MĂTUŞA MAME
BATMAN
BATMAN REVINE
CAMPIONII
BONNIE ŞI CLYDE
CALAMITY JANE
CASABLANCA
CIOCNIREA TITANILOR
LUKE, MÂNĂ RECE
LEGĂTURI PERICULOASE
NEBUNIE DIVINĂ !
INAMICUL PUBLIC
INTRAREA DRAGONULUI
PE ORIUNDE, DAR ŞTERGE-O!
ZILE DINTR-O VARĂ
LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI
GREMLINII
ÎNALTA SOCIETATE
PRIETENIE CU CÂNTEC
PRĂVĂLIA GROAZEI
O NOAPTE LA OPERĂ
LA NORD, PRIN NORD-VEST
ALERTA
O LUME PERFECTĂ
POLTERGEIST
PRESUPUS NEVINOVAT
BENJAMIN, RECRUT FĂRĂ VOIE
REBEL FĂRĂ CAUZĂ
ŞAPTE MIRESE PENTRU ŞAPTE FRAŢI
AVENTURILE LUI ROBIN HOOD
BODYGUARD
FOAMEA
VRĂJITORUL DIN OZ
WESTWORLD
ACOLO UNDE SE AVÂNTĂ VULTURII
WILLY WONKA ŞI FABRICA DE CIOCOLATĂ

*********************************************************************
De la Brando la Hepburn, Newman la De Niro, Eastwood la Nicholson, TCM (Turner Classic Movies) este canalul care sărbătoreşte filmele şi actorii pe care îi îndrăgeşti. Alături de nemuritoarele filme de cinematecă, TCM conţine documentare originale şi interviuri în exclusivitate cu unele din cele mai cunoscute personalităţi din lumea cinematografică. Cu o filmotecă extensivă conţinând filme din perioada 1930- 2000, TCM selectează cu atenţie filme pentru toate genurile şi vârstele pe care le prezintă într-o inovativă colecţie pe tematici şi sezoane. Primeşte puţină magie de la Hollywood în casa ta cu TCM, canalul de filme pe care le-ai mai văzut, pe care ai fi vrut să le vezi, pe care ar trebui să le vezi sau pe care ai vrea să le vezi iar şi iar.

Scurte muzicale de miercuri

Scurte informatii de care ai putea avea nevoie pentru saptamana ta muzicala:

Miercuri 14 octombrie - orele 23:00 - ProFM Dance (89,5 FM) sau aici - o noua editie de Rushours cu Dj Rushen.
Saptamana aceasta vei avea parte de un mix ce va contine toate ingredientele necesare pornind de la cel mai pur house si ajungand pana la cel mai clar sound tech, totul in doar 2 ore de program pregatite si alese frumos si cu dichis de "chef" Dj Rushen.

Duminica 18 octombrie - orele 18:00 - VogueFM (UK) - Editia cu numarul 3 a emisiunii Dance on Vinyl. Pentru saptamana aceasta iti aduc muzici care te vor purta intr-o stare de relaxare muzical melodioasa ce iti va incanta pe deplin amiaza de duminica. Ora cu numarul 2 ramane cea a invitatului iar pentru saptamana aceasta il voi gazdui pe First State (Sander van Dien) ce iti va propune cel mai nou mix al sau.
Poti asculta emisiunea cu click aici si paste al adresei in winamp.

Iar ca amiaza sa fie completa iti propun si o melodie de miscat prin biroul multinationalei, melodie ce va putea fi auzita si in cel mai recent episod al seriei de mixuri "Ciuci Land" programat sa apara in foarte scurt timp.

Prinde sambata sfarsitul lumii!


Ultima ora: Otaku Magazine Vol. 6 – The End of The World a spart tiparul si dezlantuie armaghedonul, cu o armata in care Godzilla, Gundam, monstri pe 8 biti, cosplayeri din toata lumea, creaturi din benzi desenate si multi altii si-au unit fortele ca sa se asigure ca in urma lor nu va mai ramane nimic. Puneti-va centurile si veniti sa ne pregatim pentru impact sambata, 17 octombrie, la Kombinat pe Blanari 5 (pasajul Hanul cu Tei), la lansarea numarului fatal al revistei. Incepand cu ora 16:00. Nu garantam supravietuirea.

PS: Cei care prefera sa ramana in cotloanele intunecate ale camerei lor, pot comanda sfarsitul lumii direct la ei acasa de pe otaku.ro. Cei care nu au card de credit ne pot trimite un mesaj la orders [at] otakumag.com pentru livrare cu ramburs.

PS 02: 25 de Ron Precomanda ce include DVD-ul AVmotional, transportul si ambalarea gratuita.

Aduce-ti Pipera in Bucuresti!

N-ar fi rau pentru noi cei saraci salahori de multinationale si trusturi de presa daca Pipera ar fi integrata urban in aglomeratia ce se numeste Bucuresti.
Noi ce "traim" cate 8 ore pe zi aici si ne lovim de "frumusetea" de dupa o ploaie (noroi de il dai jos cu sapaliga de pe pantofi datorita rezistentei made in Pipera pe care o detine) sau in perioada rece ("aluneci" ca la patinoar) am vrea ca macar atat sa primim cadou din partea "cinstitilor" si "onestilor" edili locali.
Frumusetea unei impachetari cu noroi pe pantofii tai cei noi sau frumosi nu poate fi luata niciunuia din salahorii platiti mizerabil ce se detaseaza in fiecare dimineata inspre birourile companiilor cu nume si renume ce isi au sediul in zona.
Iar cand nu ploua si nu este noroi, ei bine tot poate ai noroc de o ninsoare si un ghetzus ce te vor face sa aluneci cu spor si noroc inspre birou. Bine, norocul vine daca ajungi aproape intreg la destinatie si nu cumva esti suierat de vreun proprietar de SUV ce se "da" pe linia de tramvai pentru ca intarzia la sedinta cu subordonatii sai.
Noi cei ce mergem pe jos, pentru ca am ales sau nu asta, am vrea ca macar trotuarul sa fie reparat si nu gaurit ca dupa un mic asediu militar. Si poate am mai vrea si ca sa nu fim stropiti cu sloata sau mizeria de pe carosabil de vreun gusat idiot ce se indreapta cu "bun simt" (de cand dracului a ajuns faptul de a avea masina bun simt) inspre multinationala sa.
Poporul muncitor din Pipera ar putea face o revolutie, si propun o revolutie in care sa castigam si noi ceva si nu doar cei ce ne patroneaza si nu inteleg in absolut niciun fel dorinta noastra, cretina poate, de a ajunge curati si intregi la birou.
Pentru voi dragi revolutionari va ofer ceva ce s-ar traduce prin "cantecul vanatorului". Enjoy!

Sina Najafi: Cabinetul Curiozitatilor la Pavilionul Unicredit


15 Octombrie 2009, 19.00 - LECTURE - Sina Najafi: CABINETUL CURIOZITATILOR @ Pavilionul Unicredit
Discutia va examina strategiile folosite in revista Cabinet pentru a incuraja o "cultura a curiozitatii" ce evoca, in cuvintele lui Michel Foucault, "o grija pentru ceea ce exista si ce ar putea exista; o disponibilitate de a vedea lucrurile ce ne inconjoara ca bizare si singulare; o neincetata determinare de a elimina familiaritatile si de a privi altfel aceleasi lucruri; o fervoare in a intelege ceea ce se intampla si ceea ce trece; o usurinta in ceea ce priveste ierarhiile traditionale ale importantului si ale esentialului."

Sina Najafi este redactor-sef al revistei Cabinet si directorul editorial al Cabinet Books. De asemenea, Najafi a curatoriat sau co-curatoriat un numar de expozitii, dintre care "Jucarii filozofice" (Apex Art, 2005), "Muzeul testarii proiective a personalitatii" (Manifesta 7, Trento, 2008), "Loturi incomplete: Reanalizand proprietatile false ale lui Gordon Matta-Clark" (White Columns si Queens Museum of Art, 2005) si expozitia itineranta "Spectacolul sculpturii din hartie" (2003-2007). A predat la Cooper Union, Yale si RISD si are diplome in literatura comparata de la Princeton, Columbia si NYU.

Eveniment sustinut de CEC ARTS LINK. Multumiri lui Tamalyn Miller si Fritzie Brown.

Image: Cabine magazine, no. 34, testing, 2009. Courtesy of the magazine.

Adresa Pavilion Unicredit: Sos. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piata Victoriei), Bucuresti.

Renault F1 Roadshow Bucuresti - Exclusiv

Ei bine in weekend in afara de muzicile trance ce au zguduit Arenele Romane in cadrul evenimentului The Mission in Bucuresti s-a auzit si sunetul motoarelor. Si nu orice motoare ci cele produse de masinile de Fia GT si Formula 1 courtesy of Renault F1 Roadshow.
Exclusiv iti aducem poze de la event si ca de obicei va rog ca in cazul in care le preluati sa mentionati sursa.
De foto s-a ocupat M_Nus (alte creatii de ale sale aici) si ii multumim pe aceasta cale pentru transmiterea lor iar pentru video un mare multumesc catre "pit crew" Bogdan.




Tampieland

Cand te pregatesti sa vezi liderul Box-office-ului american tinzi sa ai ceva pretenti de la acel film. Ei bine, uneori ar fi bine sa nu fie asha pentru ca poti regreta.
Pana la urma o tara ai caror locuitori par a fi cu totii veri intre ei poate ca de cele mai multe ori sa aiba gusturi cel putin proaste in legatura cu filmele.
Asa sta cazul si cu "Zombieland", in regia lui Ruben Fleischer (un debutant daca observam ca a facut regie pentru doar 4 filme). Productia de fata este de o ineptie crasa ce apare tocmai din incercarea de a combina horror-ul ("Dawn of the Dead") cu comedia si aventura.
Avem de a face cu o noua aparitie a unui virus ce ii transforma pe unii in zombie, zombie ce la randul lor ii mananca pe cei ce inca nu suferisera aceasta mutatie.
Columbus si Tallahassee (Woody Harrelson) nu fac altceva decat sa fuga din calea acestor zombie, sau cel putin incearca asta pana atunci cand intalnesc doua fete ce le fura de doua ori consecutiv masina. Cele doua grupuri se unesc pentru o perioada in ideea de a fugi din calea monstrilor.
Situatiile in care sunt puse personajele sunt atat de ridicole uneori incat te intrebi daca audienta careia ii este destinat trebuie sa fie formata din oameni aflati in coma sau nu.
Poti incerca sa vezi filmul ca pe o comedie insa nu vei reusi datorita imaginilor de o violenta grotesca ce par a fi desprinse in totalitate din alt film.
"Zombieland" esueaza ca productie tocmai din dorinta de a fi un cocktail nereusind astfel sa fie pe deplin altceva decat una din cele mai proaste productii Americane a anului ce poate concura pe deplin la mai multe categorii ale premiilor "Zmeura de Aur".
Filmul va apare curand pe ecranele din Romania insa iti recomand sa-l ratezi...bine asta daca nu cumva esti vreun cocalar de Dorobanti sau pitzipoanca de companie pentru ca atunci mai mult ca sigur vei iubi acest film peste masura si te vei duce si a doua oara la Mall pentru a-l vedea.

Ferry Corsten si Lange @ The Mission

Sambata 10 octombrie la Arenele Romane (cort incalzit) are loc un nou eveniment marca The Mission.

"Twice in a Blue Moon - The Experience" este numele turneului inceput in acest an de catre Dj-ul olandez Ferry Corsten cu ocazia lansarii celui mai recent album.
Deschiderea ii va fi facuta de catre un alt Dj international de renume, Lange, ce se pregateste de asemenea pentru lansarea unui album.
BILETE:
35 ron - in avans de la www.bilete.ro si alte puncte de vanzare care vor fi anuntate ulterior;
50 ron - la locatie in seara evenimentului;
70 ron - bilete VIP - contact - 0722 399 228.

Dance on Vinyl 03 - Anulat

Din motive de sanatate editia cu numarul trei a emisiunii "Dance on Vinyl" programata pentru saptamana aceasta va fi amanata pentru saptamana viitoare. Imi cer scuze fata de voi dar in momentul de fata nu ma vad in stare sa pot face emisiunea, si de asemenea imi cer scuze si fata de Dj Rushen ce urma sa fie invitat in ora cu numarul 2.
Promit ca saptamana viitoare sa fiu prezent pe meterezele FM-ului britanic si sa va aduc muzici la fel ca deobicei.
Pana atunci...weekend placut va doresc!

Herta Muller primeste Nobelul pentru Literatura 2009


Cu 33 de minute in urma Academia Suedeza a anuntat castigatorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatura. Iar castigatorul este de fapt o castigatoare ce s-a nascut in Romania chiar la Timisioara. Este vorba despre doamna Herta Muller. Pe aceasta ocazie ii transmit domniei sale felicitari iar Romaniei si oamenilor de cultura din Romania ce atata timp au tratat-o cu indiferenta (inclusiv gastile alea de la revistele culturale ce acum vor sari si o vor acoperi cu elogii baloase) le transmit o intrebare: acum o considerati demna de luat in seama pe doamna Muller?
Herta Müller (n. 17 august 1953, Niţchidorf, Regiunea Timişoara) este o scriitoare de germană originară din România.
Prietenia cu membrii Aktionsgruppe Banat ("Grupul de Acţiune Banat"), format din studenţi şi scriitori de etnie germană din România, care aveau o atitudine protestatară, neacceptată de regimul comunist, a adus-o în atenţia Securităţii. [1] Ca urmare a refuzului ei de a colabora cu Securitatea, Herta Müller a fost concediată şi expediată pentru reeducare într-un "mediu muncitoresc sănătos" la întreprinderea "Tehnometal". Herta Müller a lucrat apoi ca traducătoare. Ulterior, şi-a câştigat traiul lucrând la câteva grădiniţe şi acordând ore particulare de germană. Biografia sa este prezentată în volumul "Regele se înclină şi ucide".
Volumul de debut, "Niederungen" - "Ţinuturile joase", a apărut în 1982, după o puternică confruntare cu cenzura, care i-a limitat simţitor manuscrisul. Peste doi ani, cartea a fost publicată şi în Republica Federală Germania, exact aşa cum fusese scrisă de autoare. Reacţia autorităţilor din România a fost dură: i s-a interzis să mai publice.
În 1987 a emigrat în Republica Federală Germania, împreună cu soţul ei de atunci, scriitorul Richard Wagner.
În prezent este membră a Academiei Germane pentru Limbă şi Poezie.
În anul 1999, Herta Müller a fost nominalizată de guvernul german la Premiul Nobel pentru Literatură.
În anul 2008, Herta Müller a fost nominalizată pentru a doua oară, din partea Germaniei, pentru Premiul Nobel pentru Literatură.

sursa: Wikipedia.

2012

2012 este regizat de cel care a stat in spatele filmelor "Ziua Indepententei" si "The Day After Tomorow", Roland Emmerich. Este un film care va pune omenirea pe ganduri. Iar pe romani in special din data de 13 noiembrie, atunci cand va avea premiera la Cinema Pro.
Mai jos ai primele 5 minute ale filmului, enjoy!

Miercuri cu Party!

Este miercuri si la fel ca in fiecare miercuri se numara beat-urile pe minut lansate de Dj-ii ce isi incep activitatea si dau startul unei noi saptamani de clubbing.
Miercuri fiind nu uit sa-ti recomand ca diseara de la orele 23:00 sa "te dai" pe ProFM Dance pentru o noua editie de "Rushours" cu gazda voastra Dj Rushen.
Pentru saptamana aceasta Dj-ul vostru preferat va aduce muzici noi de la Deadmau5, Tiesto (ce tocmai si-a lansat cel mai nou album) precum si o premiera in FM-ul romanesc din partea unui proiect ce se numeste Empty Girl ce merita ascultat.
Astea sunt motivele asa ca diseara nu uita de "Rushours" de la 23:00 pe 89,5 in FM sau pe on-line.
Mentionez ca pe Rushen vei avea ocazia sa-l asculti din nou ca invitat in aceasta saptamana (duminica de la orele 18:00) in editia cu numarul 3 a emisiunii pe care o gazduiesc pe VogueFM, "Dance on Vinyl".

Tot diseara reincep party-urile Selectro in club Expirat. Astfel saptamana aceasta rezidentul Marika ii are ca invitati pentru petrecerea ce va deschide sezonul pe baietii de la Suie Paparude.
In Other Side of Expirat se intampla "lupta radiourilor electro" deoarece in the mix se vor afla Dj Greeg (ProFM) si al sau invitat Dj Optick (VibeFM).

Zilele Filmului Hispanic 9 - 15 Octombrie


Institutul Cervantes şi Ambasada Spaniei la Bucureşti, alături de Uniunea Cineaştilor din România, au plăcerea să vă invite la
ZILELE FILMULUI HISPANIC / LOS DÍAS DEL CINE HISPÁNICO : 9-15 OCTOMBRIE 2009 la
Cinema Studio pe Bd. Magheru 29.
PROGRAM:
v.o. spaniolă, subtitluri în română

Vineri, 9 octombrie / ora 19:00

Una Novia Errante, Argentina, 2006, 84 min. Regia: Ana Katz
Selecţia oficială în cadrul Festivalului de la Cannes, secţiunea Un Certain Regard, 2007
Premiul Work in Progress, Festivalul de Film Independent, Buenos Aires (BAFICI), 2006
Premiul Cine en Construcción, Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastián, 2006

Sâmbătă, 10 octombrie
ora 18:00 – El Baño del Papa, Uruguay, 2007, 90 min. Regia: César Charlone şi Enrique Fernández
Premii în cadrul celei de-a 36-a ediţii a Festivalului de Film de la Cartagena / Premiul I în cadrul Festivalului de Film de la Toulouse

ora 20:00 – La punta del diablo, Argentina - Venezuela - Uruguay, 2006, 90 min. Regia: Marcelo Paván

Duminică, 11 octombrie
ora 18:00 – Párpados azules, Mexic, 2007, 98 min. Regia: Ernesto Contreras

ora 20:00 – Mataharis, Spania, 2007, 95 min. Regia: Icíar Bollaín
5 nominalizări la Premiile Goya, 2008

Luni, 12 octombrie
ora 18:00 – Bajo las estrellas, Spania, 2007, 108 min. Regia: Félix Viscarret
7 nominalizări la Premiile Goya, 2008. Cel mai bun scenariu (Félix Viscarret). Cel mai bun actor în rolul principal (Alberto San Juan)

ora 20:00 – Noviembre, Spania, 2002, 104 min. Regia: Achero Mañas

Marţi, 13 octombrie
ora 18:00 – Vete de mí, Spania, 2006, 90 min. Regia: Víctor García León
Scoica de Argint pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastián (Juan Diego)
Premiul Goya pentru cel mai bun actor în rolul principal (Juan Diego)

ora 20:00 – La caja, Spania, 2006, 108 min. Regia: Juan Carlos Falcón

Miercuri, 14 octombrie
ora 18:00 – Mataharis, Spania, 2007, 95 min. Regia: Icíar Bollaín

ora 20:00 – Yo, Spania, 2007, 100 min. Regia: Rafa Cortés

Joi, 15 octombrie
ora 18:00 – Para que no me olvides, Spania, 2005, 106 min. Regia: Patricia Ferreira

ora 20:00 – La Soledad, Spania, 2007, 130 min. Regia: Jaime Rosales
3 Premii Goya, 2008. Cel mai bun film. Cea mai bună regie. Cel mai bun rol de debut (José Luis Torrijo)

Bilete şi abonamente la casa de bilete a Cinematografului Studio.

Recomand sa asculti Cesar

Nu-mi place ce se canta actualmente pe radiourile comerciale din Romania. Nu-mi place Inna,Play&Win si nici Edward Maya cu Jigulina.
Insa...recent am primit spre ascultare o melodie din partea unui tanar producator pe nume Cesar si recunosc ca aceasta chiar imi place si imi suna bine.
Despre Cesar am aflat doar ca a colaborat cu Deep Central si ca se pregateste pentru continuarea acestui proiect solo.
Iti ofer melodia mai jos, in exclusivitate Urban Things, si te astept cu pareri.
Cesar -Everytime by vincentvinyl

Cinema de macat.

Ei bine ori nu se mai fac filme bune, ori standardele mele sunt mult prea ridicate in ultima vreme. De ce spun asta? Pai haide sa vedem.
District 9: mare tambalau pentru un film mai mult decat low budget ce va umple salile mall-urilor. Situatia este simpla: o nava extraterestra ajunge deasupra Johannesburgului si din varii motive nu mai poate pleca. Extraterestrii nu sunt agresivi asa ca se creeaza pentru ei o enclava, District 9, iar dupa o perioada de 20 de ani se hotaraste mutarea lor de acolo. Pana aici premiza este buna si seamana in parte cu intamplari geopolitice reale insa ceea ce urmeaza mai departe este de a dreptul haotico grotesc.
Rauri de sange vor curge pe ecran intr-un festival morbid ce alunga orice altceva. Pregateste-te astfel sa vezi cum galeti intregi de vopsea rosie vor fi aruncate fara nicio logica doar pentru a umple cele 112 minute ale filmului.
Productia poate fi o recomandare buna pentru cei ce se incanta la filme gen Hostel sau Saw insa pentru cei ce asteapta mai mult de la un film aceasta productie nu merita timpul pierdut.


The Orphan: Regizorul catalan Jaume Collet-Serra revine pe ecrane cu aceasta noua productie dupa o pauza de 2 ani. Daca ne uitam in scurta lista de filme regizate de Serra vom descoperi pe langa aceasta productie, "House of Wax" si "Goal II", astfel fiind indreptatiti sa avem un pic de rezerve. Filmul de fata este un thriller classic despre o familie ce are 2 copii insa mai adopta o fetita de 9 ani din Rusia iar lucrurile de aici incolo se schimba total. Problema acestei productii este ca fara prea mare bataie de cap iti dai seama din primele minute ale filmului cum va decurge actiunea. Reteta dupa care este creat este atat de uzitata incat singurul motiv pentru a urmari filmul este doar acela de a vedea cam cat de departe poate fi dusa intreaga tema (si din pacate nu este dusa foarte departe). Filmul merita vazut doar pentru tanara actrita principala, Isabelle Fuhrman, ce face un rol bun si care merita urmarita si pe viitor.


Land of the Lost: Faptul ca de multe ori productiile americane sunt de a dreptul inepte nu mai este o surpriza pentru nimeni.
Asa sta povestea si in cazul de fata. Will Ferrell detine rolul principal intr-un film ce dupa ce l-ai vazut te face sa te intrebi cum de a primit buget.
Povestea este tampitica si implica un doctor ratat, o calatorie intr-un univers paralel, ceva dinozauri, un om maimuta si niste omuleti verzi ce vor sa puna mana pe aparatul cu care doctorul efectuase calatoria in timp plus multa, multa plictiseala.
Gagurile din film sunt stupide prin simplitatea lor si vor ajunge ca pana la urma in loc sa te incante sa te enerveze peste masura.
Productia este de ratat, insa daca ai un I.Q. mic si (deja a ajuns etalon filmul asta) "Marea Mahmureala" a fost productia anului pentru tine atunci sigur vei fi incantat peste masura de acest nou succes (a se citi "esec") al cinematografiei de peste Ocean.

Round-up cultural

La ceas de amiaza iti aduc la cunostiinta urmatoarele evenimente culturale ce merita atentia ta:

FREE ACADEMY
Un eveniment paralel BUCHAREST BIENNALE
Free Academy isi doreste sa fie o platforma informationala, o alternativa informala/nonformala la sistemul educational romanesc (neperformant) fara pretentia de a fi pusa intr-un context oficial. Plusand pe o maniera neoliberala de predare ne dorim prin acest proiect sa urmarim beneficiile individuale si mai putin cele de grup. Fiecare individ are sansa la cultura/culturalizare si, in extenso, sansa la o alternativa ce-i poate determina cresterea valorica. Nu credem ca o diploma poate oferi un exemplu de competenta si, mai ales, de calitate a individului care o poseda si de aceea cursurile structurate in Free Academy nu ofera diplome si alte tipuri de hartii.
Fiind adversarii "societatii acreditarilor" credem ca nu exista tangente remarcabile intre o diploma si competenta profesionala a unui individ. Ceea ce face diferenta intre sistemul formal propus de parghiile oficiale ale statului prin ministerul de resort si educatia informala, propusa de proiectul Free Academy, este faurirea a ceea ce apare in discursul despre educatie ca fiind "cetateanul activ" - acel tip de cetatean care participa la discursul social, care este agent al schimbarii, care propune termenii dezvoltarii, care are resursele atitudinale si competentele de a se implica.
Daca este adevarat ca omul devine ceea ce este prin educatie atunci cursurile propuse in Free Academy trebuie sa insoteasca, sa modeleze si sa spiritualizeze fiinta facand-o apta sa participe si sa actioneze. Propunem ca subiect adecvat al proiectului nostru actiunea singura activitate care se petrece de-a dreptul intre oameni, fara mijlocirea obiectelor sau a materiei, corespunde conditiei umana a pluralitatii, faptului ca oamenii si nu Omul, traiesc pe pamant si populeaza lumea (H. Arendt).
Propunem actiunea in spatiul informatiilor in detrimentul acumularii de informatii care, de cele mai multe ori, nu presupune cunoasterea. Cunoaşterea este unul din procesele definitorii, fundamentale ale spiritului uman. Procesul prim prin care constienta de realitate si de sine apare in subiect raportandu-l la sine si la lumea sa....O realitate in care poate actiona, experimenta, evalua si conclude asupra consecintelor. Starea procesanta a unui sistem informaţional cuplat cu un ambient realitate, care işi poate construi reprezentari modale si strategii predictive asupra dinamicii ambientului şi poate dezvolta acţiuni transformante, utilizante si evaluante in ambientul modelat. in aceasta perspectiva interactiva, cunoaşterea poate fi o relaţie perceptuala, gestuala, lingvistica sau mixta a sistemului cu realitatea. Realitatea poate fi definita ca spaţiu obiectual-interactiv, caracterizat prin alcatuire, corelare cauzala, proprietate si eveniment....Cunoaşterea de tip uman presupune intenţionalitate, rationalitate si evaluare. Intentionalitatea defineste predeterminarea actiunii in real prin constructia unui model de actiune in mintea subiectului, Rationalitatea defineste cautarea, identificarea, explicitarea cauzala si utilizarea tuturor formelor, proprietatilor si relatiilor intre proprietati, care permit subiectului sa realizeze o anume transformare de stare in realitate, sau sa explice cauzal o anume stare observata ori construita experimental. Valorizarea este consecinta evaluarii utilitatii rezultatelor dobandite printr-o anume cunoastere, printr-o actiune configuranta sau explicanta cauzal de modalitate. Calitatea cunoaşterii depinde de instrumentele conceptuale si experientiale utilizate pentru dobandirea şi folosirera ei. ...Fiecare domeniu al cunoasterii are obiecte proprii, reguli generative proprii si strategii evaluante si utilizante proprii, unele accesibile majoritatii altele extrem de tehnice formal, sau subtil re alizante estetic...Cunoasterea culturala,opereaza cu variabile ambigue precum valori, atitudini, , emotii, contacte, cooperari si conflicte umane.
Ultima etapa a ratiunii si rationalizarii fiind abstractizarea Free Academy doreste sortarea informatiilor pe principii subiective, elaborate de catre cei care se erijeaza in profesori. Ne delimitam clar prin modalitatea de predare precum si prin principiile ce ar trebui sa guverneze un bun exemplu de educatie de pozitia formala a profesorului, cea de magistro. Exludem indoctrinarea, imbecilizarea si proiectarea personalitatii magistrului catre discipolii sai, studentii, care preiau involuntar din incapacitatea profesorului de a se exprima si gandi liber. Nu suntem importiva sistemului insa nici nu-l sustinem.

Pentru a va incrie la cursurile FREE ACADEMY trimiteti un email ce va contine numele si prenumele, cursul/cursurile la care doriti sa participati si datele de contact (email, numar de telefon), la adresa silvia.vasilescu@pavilionmagazine.org, sau sunati la numarul +4 031 103 4131. Va rugam sa retineti ca numarul de locuri este limitat.
Proiect intiat si realizat de Eugen Radescu. Project assistant: Silvia Vasilescu.
Programul il gasesti cu click aici.


Anim'Est 2009 aterizeaza la Gradina Carturesti cu urmatorul program:
Vineri, 2 octombrie, ora 20:00 - Mozaic 1 (76′)
Sâmbătă, 3 octombrie, ora 20:00 - Calatoria lui Chihiro (125′)
Duminică, 4 octombrie, ora 20:00 - Mozaic 2 (82′)
Luni, 5 octombrie, ora 20:00 - Mozaic 3 (80′)
Marţi, 6 octombrie, ora 20:00 - Program Anima Bruxelles (88′)
Miercuri, 7 octombrie, ora 20:00 - Competiţie videoclipuri 1+2 (130′)
Joi, 8 octombrie, ora 20:00 - Program Supinfocom (70′)
Vineri, 9 octombrie, ora 20:00 - Queer Duck:The Movie (72′)
Sâmbătă, 10 octombrie, ora 20:00 - Scurt-metraje britanice (80′)
Duminică, 11 octombrie, ora 20:00 - Afro Samurai: Resurrection (91′)
Biletele se găsesc în librăriile Cărtureşti şi în locaţie, pe toată perioada festivalului.