Introducing Cesar

Inna, Deep Central, Dj Project, George Hora sunt cateva dintre numele reprezentative pentru muzica romaneasca de moment. Facand o scurta analiza a evolutiei pietei si ofertei muzicale autohtone, putem usor observa, cel putin in ultimii 5 ani, o invazie de nume noi, de piese comerciale, de hituri de sezon si de moment. Trecand peste toate criticile legate de calitate, peste prejudecatile asocierii unui succes muzical cu compromisurile pe care o tanara cantareata trebuie sa le faca, peste pseudo-vedetele care nici macar nu stiu sa isi mascheze inteligent defectele sau sa taca atunci cand e necesar, ramanem cu un trend care a inceput prin anii 2000 – acela de a asculta muzica romaneasca, facuta de artisti romani. De la manele la rock, de la folk la tehno, in romana sau engleza, piata muzicala autohtona are ce oferi. Cantitativ, oferta e diversificata si voluminoasa; la calitate mai e de lucrat, dar suntem pe drumul cel bun.
In acest context, vreau sa va fac cunostiinta cu Cezar V., un om deosebit si un cantaret talentat de care sunt convins ca vom auzi tot mai mult in viitorul apropiat. Proiectul sau muzical se numeste CESAR si s-a nascut in 2008, fiind orientat catre stilul pop-dance cu influente variate din zona house si R&B, in principal.

Pornind de la un background solid, care cuprinde absolvirea Scolii Populare de Arte (unde a studiat pian si acordeon), apoi Conservatorul din Timisoara (unde s-a specializat in pian si canto sub indrumarea domnului Igor Mitrovici), Cezar se pregateste sa atace in forta show-bizzul autohton. Primul contact cu scena l-a avut in anul 2002 cu trupa Love&Hate. Au urmat semifinala Popstars la Pro TV, trupa Contrast in 2004, iar in perioada 2006 – 2007 a facut backing vocals pentru proiectul Celia. Cezar a mai cantat, atat cu trupa cat si singur la diverse festivaluri si concerte in multe orase din Romania (Sighisoara - Festivalul Medieval, Zalau, Mamaia, Bucuresti, Craiova, Calan, Caransebes, Deva, Slatina, Brad, Rm. Valcea, etc). In anul 2007 Cezar a obtinut atestatul de cantaret profesionist recunoscut de Ministerul Culturii si Cultelor. Pasionat inca de mic de muzica si actorie, prin profesionalism, umor, entuziasm si incredere in fortele proprii, Cezar isi canalizeaza toate energiile inspre a isi construi un nume si un renume pe piata muzicala romaneasca.
« Happiness Pill » este numele piesei de debut pe marea scena. Este scrisa de Cezar Cristea (1Q Sapro) si orchestrata in varianta actuala de catre DeepCentral. Un aport important la noul sound, caci initial piesa avea influente disco, l-a avut Emil Ciucur, dj si producator la Radio Zu. Piesa a fost bine primita de catre cei care au ascultat-o pana acum, in principal oameni de radio sau persoane care au legatura cu industria muzicala.
Urmatorul pas este cel de a capta atentia si a trezi interesul posturilor de radio si televiziunilor de profil, si foarte important de a obtine un contract cu o casa de discuri.

In continuare, va las sa ascultati «Happiness Pill» si astept cu interes commenturile si opiniile voastre. Enjoy !

HAPPINESS PILL-CESAR by Gnobad

2 comentarii:

Unknown | 15 aprilie 2010 la 21:46

Ii urez mult succes lui Cezar in noile proiecte...., il cunosc personal si pot spune cu toata convingerea ca va fi o surpriza f. placuta pentru multi....atat ca om cat si d.p.d.v profesional......Prin urmare, ii doresc multa, multa bafta si noroc..... Cu mare drag, Adriana

Emma | 16 aprilie 2010 la 07:15

Ce diferenta intre ceea ce prezentati. Mass music via Cesar si productii construite via Dj Rushen.
Ori nu sunteti prea hotarati ori deja mergeti pe zona de ghiveci artistic.