CineClub Next: Mircea Toma vs. Mafia Italiana

Mircea Toma vs mafia italiana la CineClub NexT

Psiholog, jurnalist, membru fondator al ONG-ului Salvati Vama Veche, presedinte al Agentiei de monitorizare a presei, aparator activ al drepturilor omului, libertatii de exprimare si accesului la informatii, Mircea Toma va invita luna aceasta la CineClubul NexT, pentru un film multi-premiat: luni, 31 mai, de la ora 19.00, la Cinema Elvira Popescu vedem impreuna "Gomorra" de Matteo Garrone.
Gomorra
 Fara sentimentalism, stilizari sau tuse de glamour, asa cum ne-au obisnuit marii clasici in filmele cu gangsteri (Francis Ford Copolla in "The Godfather", Martin Scorsese in "Good Fellas" sau Brian de Palma in "Scarface"), "Gomorra" este o privire dură asupra lumii crimei organizate din Napoli (numite "Camorra").

Folosind in roluri secundare actori neprofesionisti (ba chiar apartinand lumii despre care vorbeste filmul – trei dintre cei aflati in distributie au fost arestati in viata reala pentru activitati ilegale) si bazat pe romanul omonim al lui Roberto Saviano (care, din cauza dezvaluirilor facute, traieste in prezent sub protectia politiei), filmul regizat de Matteo Garrone a primit Marele Premiu al Festivalului de la Cannes in 2008 iar Academia Europeana de Film i-a acordat nu mai putin de cinci premii, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu.
Dupa proiectie, ca de obicei, stam de vorba cu invitatul special despre film. Discutia este moderata de criticul de film Andrei Gorzo.

CineClubul NexT este o initiativa a Societatii Culturale NexT, infiintata in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designer-ului Andrei Toncu.
In fiecare editie a CineClubului – un eveniment care se va desfasura lunar la Cinema Elvira Popescu – va fi proiectat un film,
pe baza caruia se va crea un dialog intre public si invitatul special – o personalitate din cinematografia romaneasca. Discutia va fi moderata de un critic de film si va dura minim 30 de minute.Aparitia CineClubului NexT vine din dorinta Societatii Culturale NexT de a sprijini si indruma reprezentantii foarte tinerei generatii de cineasti romani la inceputul carierei lor.

0 comentarii: