Secret Chiefs 3 si Yvat in Control Club


Miercuri 5 mai, clubul Control va fi gazda celei mai mari desfasurari de ‘forte’ muzicale din istoria clubului.
Secret Chiefs 3, din San Francisco, capul de afis al serii, este un proiect format in 1995 de catre Trey Spruance, chitaristul si fondatorul, alaturi de Mike Patton, al influentului grup experimetal Mr.Bungle . Dealtfel colaborarea lui Trey Spruance cu Mike Patton a depasit limitele acestui proiect, Trey participand la inregistrarea albumului Faith No More "King For A Day... Fool For A Lifetime".
Daca initial Secret Chiefs 3 era format exclusiv din membri Mr. Bungle, cu fiecare album componenta grupului s-a schimbat in functie de conceptul si stilul albumului respectiv singura prezenta constanta fiind evident Trey Spruance.
In 2004 Trey Spruance a impartit SC3 in 6 sub-grupuri, Ishraquiyun, Forms, Holy Vehme, Traditionalists, UR si Electromagnetic Azoth, fiecare dintre ele corespunzand unui stil muzical diferit. Din acest motiv nu se poate vorbi despre un stil SC3, muzica trupei fiind un mix in continua schimbare de genuri, de la surf rock, psychedelic, muzica orientala sau muzica de film pana la marsuri funerare si death metal. Piesele SC3 sunt incarcate de referinte ezoterice si mistice, iar albumul "Book of M" este aproape in intregime compus din mesaje encriptate.
In 2008 grupul a lansat un albumul Xaphan, compus in intregime de John Zorn.
Alaturi de  Trey Spuance, la concertul de pe 5 mai veti vedea la lucru alti muzicieni de valoare precum Timb Harris (violon, trumpet & guitar), cunoscut si pentru proiectul Estradasphere, Toby Driver (bass), liderul trupelor experimentale Kayo Dot si "maudlin of the Well", Ches Smith (drums), tobarul de la Xiu Xiu si Marc Ribot, Jay Young Kim (keyboards).
In deschiderea concertului vom putea vedea o adevarata lupta intre baterie si instrumente electronice prin revelatia noului val experimental francez, duo-ul FAT32 precum si un performance solo al bateristului Ches Smith sub numele de proiect Congs For Brums.
Evenimentul este organizat de clubul Control in colaborare cu Bring the Noise.
Biletele costa 20 RON si vor fi disponibile la club in seara evenimentului.

Joi 6 mai, ora 22:00 in CONTROL, pentru prima oara dupa zece ani de la primul album Yvat si dupa alte 28 de aparitii la case de discuri din U.K., Germania, Belgia si Israel, va avea loc o lansare de album comuna Londra-Bucuresti.
Yvat aduce scena de muzica electronica engleza in Control Club, pe data de 6 mai, ora 22:00, printr-un concert live special. Evenimentul este replica romaneasca a lansarii oficiale in U.K. a ultimului album yvat--UNFOLDED, produs de boltfish records.
Artistul propune o mutatie de stil: desi pastreaza calitatea sunetului analog cu care v-a obisnuit, muzica atinge noile tendinte in IDM--fresh, glitchy, acid peste melodic, la un bpm halucinant.
Intrare libera


0 comentarii: