Talibam pe 13 mai in Control

Pe 13 mai in CONTROL, seria Atelierelor de Improvizatie JADD deschisă pe 13 aprilie 2010 de Ken Vandermark / Paal Nilssen-Love continuă cu TALIBAM!

TALIBAM! Is a FUN BAND THAT ENTERTAINS: un duo fascinant de agro-improv din creuzetul New York City. Matt Mottel (synths) si Kevin Shea (drums) sunt inspiraţi si plini de resurse creative, aşa că încă de la înfiinţare, în 2003, muzica lor eclectică şi consistentă a fost insistent lăudată în reviste ca Wire, Village Voice, NY Times, Pitchfork, Tiny Mix Tapes, Drownedinsound.com etc. Ca şi vigoarea muzicii lor avangardiste, entuziasmul aprecierilor a fost susţinut de-a lungul nenumăratelor concerte şi turnee, celor 18 albume, mărturie făcând şi colaborările cu muzicieni precum Cooper Moore, Peter Evans, Daniel Carter, sau membri ai BATTLES, TV ON THE RADIO, GRIZZLY BEAR, WOODS, AKRON FAMILY etc.

Talibam! este o trupă de concert, cei 7 ani de relaţionare scenică făcând din live-urile lor experienţe muzicale contemporane unice. Într-o perioadă în care cultura se gripează liniar-oportunist, Talibam! se extinde şi se explorează. Prin ne-ralierea la un gen, lipsa unor predispoziţii estetice sau a normelor uzuale a ceea ce înseamnă "o trupă" cei doi reuşesc să se desprindă. Mai înclinaţi să facă show decât ne-am aştepta reducându-i la o estetică "avant" (sic!), virilitatea percuţiei şi tonul primar al sintetizatorului amplificat au cucerit atât audienţe "virgine" cât şi "cunoscători" din toată lumea.

Intensitatea paroxistică a injecţiei cu adrenalină constituită de mixul furios şi amuzant de party-noise terorist-jucăuş cu post-prog spacey, cadenţa math-rock până la combinaţii halucinante de punk-polka, americana, corale funk, afro-pop şi garage, sludge exploziv dar şi sensibilităţi electro-acustice este devastatoare. Spectaculozitatea free cerebrală dar nu mai puţin dementă a improvizaţiei fac din ei un punk Coltrane ce va lăsa publicul în post-orgasmic chill, cu zâmbetul pe buze.

"Floating between free jazz and no wave, Talibam! conjures the holy ghosts of New York City's musical underground while providing a fresh, albeit sweaty, perspective on the politics of noise." - PRINTED MATTER

Concertul este primul din cel de-al 12 turneu European al trupei. Biletele se vor putea procura la intrare, preţul unuia fiind de 25 RON.

http://www.myspace.com/talibam
http://www.control-club.ro/
http://www.jadd.ro/

0 comentarii: