Isabelle Huppert la Bucuresti

Isabelle Huppert la Bucureşti : De la Henri-Cartier Bresson la Juergen Teller,
"120 de portrete ale unei singure femei",
Vernisaj:28 mai 2010, ora 19, Sala Dalles
Expoziţie de fotografie "Isabelle Huppert – Femeia cu portrete" : 28 mai – 27 iunie 2010.
Mai mult de 15.000 euro este valoarea unui singur portret al actriţei Isabelle Huppert, realizat de William Eggleston, Patrick Faigenbaum sau Hiroshi Sugimoto din Expoziţia « Isabelle Huppert – La Femme aux portraits » care a debutat la MoMA din New York.

Un total de 120 de portrete ale actriţei, realizate de 74 dintre cele mai mari nume ale fotografiei internaţionale, de la Henri-Cartier Bresson la Juergen Teller, vor fi expuse la Bucureşti în perioada 28 mai – 27 iunie 2010, la Sala Dalles. Cu ocazia venirii la Bucureşti, actriţa va susţine şi un Masterclass la UNATC, în dialog deschis cu regizorul român Cristian Mungiu. Isabelle Huppert va fi prezentă la vernisajul din 28 mai de la Sala Dalles, ora 19 şi la proiecţia filmului White Material, 29 mai, ora 20, Cinema Studio.

Expoziţia « Isabelle Huppert – Femeia cu portrete »
Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Jacques Henri Lartigue, Robert Doisneau, Richard Avedon, Annie Leibovitz, Nan Goldin şi mulţi alţii au răspuns provocării de a o dezbrăca pe Isabelle Huppert, o actriţă a rolurilor extreme, de toate feţele sale. În cel mai vechi portret, o regăsim pe Isabelle Huppert aşa cum nu am văzut-o niciodată, la 15 ani, cu 4 ani înainte de a apărea prima oară pe ecrane. Evoluţia de la adolescenţa necunoscută la una dintre cele mai impresionante prezenţe ale ecranului este trasată cu acurateţe în 120 de portrete de mare valoare.

Expoziţia este un parcurs în istoria recentă a fotografiei care retrasează în acelaşi timp, prin prisma aceluiaşi chip, evoluţia imaginii femeii din anii ‘70 până în prezent. De la naturaleţea şi spiritul boem al anilor de început, trecând prin perioada disco-glam a anilor ‘80 şi prin minimalismul anilor ‘90 ajungem, o dată cu maturizarea actriţei, la portretele de o mare exigenţă ale anilor 2000.

Expoziţia a fost realizată de Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti, cu susţinerea BRD – Groupe Société Générale.

0 comentarii: