Festivalul Filmului European 2010

Peste 50 de filme europene produse în ultimii doi ani vor anima cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Filmului European. A devenit deja tradiţie, luna mai este luna în care cinefilii români au prilejul să se bucure de câteva dintre cele mai importante filme europene ale momentului.

Bucureşti - 6-16 mai

Colecţia de anul acesta este completată cu o selecţie din filmele prezentate în ediţiile anterioare ale FFE, o “colecţie vintage”, care ne oferă şansa să revedem, poate cu alţi ochi, unele dintre poveştile care au trecut proba timpului.


Al cincilea “ambasador onorific” al Festivalului (după Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu şi Marian Crişan) este Radu Jude, cineastul care a debutat anul trecut în lungmetraj cu filmul "Cea mai fericită fată din lume". El va realiza clipul de promovare a festivalului şi va fi alături de organizatori în derularea acestuia.
Actuala ediţie deţine deja câteva recorduri: cea mai bogată selecţie de filme de până acum acoperă cel mai mare număr de ţări participante şi călătoreşte în cel mai mare număr de oraşe din România.

Calendarul proiectiilor il poti gasi aici.

0 comentarii: