Jam session de lansare "Antume" de Jean-Lorin Sterian

Editura Herg Benet si libraria Book-Land.ro va invita la lansarea volumului „Antume” de Jean-Lorin Sterian, joi, 10 noiembrie, ora 19.00, in The Floor Club & Culture (Fostul Lucky 13), Str. Selari 9-11, Curtea Sticlarilor, Bucuresti.

Microfonul va fi deschis pentru o lectura a autorului si a actorilor invitati, dar si pentru un jam-session Dilletant Gathering & Others, iar Cornel Gologan (probabil ca) va incanta privirile publicului cu un urban art expo de zile mari!

Pe langa cele 233 de pagini ale cartii, toti cei prezenti vor primi o pagina bonus, cu miez.

„Antume”, perechea incitantului volum „Postume”, porneste de la articolele semnate Jean-Lorin Sterian si publicate pana in 2008 in revista 24FUN. Cu umor si ironie, asa cum ne-a obisnuit inca din romanul „Lorgean”, Jean-Lorin Sterian abordeaza o arie diversa de teme urbane, precum publicitatea, preferintele muzicale ale romanilor, jurnalismul, pub-urile, evenimentele mondene sau rostul si soarta trend-urilor. Citind „Antume”, nu ai cum sa nu descoperi cel putin o idee asupra careia ai reflectat si tu, la randul tau. Cu adevarat o carte de citat, dupa a carei lectura te vei descurca mult mai usor in jungla urbana.

Iata si un fragment din sfaturile ce pot fi regasite cu diumul intre paginile cartii:

10 reguli de respectat pentru a aborda un scriitor
1. Nu afirma niciodata „whoah, ce cool e sa fii scriitor!“ daca observi ca are tricoul destramat.
2. Nu-l intreba ce gen de carti scrie. Etichetarile sint treaba criticilor.
3. Nu-i povesti intimplari interesante din viata ta, mentionind ca s-ar putea scrie o carte dupa ele.
4. Nu te plinge ca nu ai timp sa citesti sau sa mergi la teatru pentru ca muncesti prea mult. Complexele culturale sunt extrem de plictisitoare.
5. Nu te simti obligat/a sa vorbesti despre literatura. Un inceput bun ar putea fi o discutie despre ce tipuri de bautura se gasesc la bar. Citatele din Foucault sau Lacan sint pentru disertatii, nu pentru conversatii.
6. – scris ilizibil –
7. Nu-l considera expert in gramatica, punindu-i intrebari de genul „cum se spune corect, funicular sau furnicular?“. Scriitorul scrie in limba romana, nu e profesor de limba romana.
8. Nu-i cere cu imprumut cartile publicate, spune-i ca o sa le cumperi si ca o sa vorbesti despre ele abia dupa ce le citesti.
9. In caz ca si tu scrii, si nu arati ca PJ Harvey, evita sa-i plasezi vreun manuscris.
10. Daca nu-ti doresti ca discutia sa se termine brusc, nu-l intreba daca traieste din scris.

Jean-Lorin Sterian s-a nascut pe 5 iunie 1975. A publicat romanul „Lorgean” (Polirom, 2006) si volumele de povestiri „Baltazar si Hazardul” (Editura Metafora, 1997), „Scriitorul a iesit la vanatoare” (Editura „Pro Logos”, 2001) si „Postume” (Editura Amaltea, 2003), la care se adauga micro-romanul „Clopotele bat fara noima” (Editura Noesis, 2001) aparut doar in format electronic. A scris si pentru revistele Playboy, 24FUN, Omagiu, EgoPHobia, Sunete, Noua literatura, Suplimentul de cultura... A facut parte din trupa de playback Grupul Sanitar, care a scos albumul „Playback Superstar” si despre care a produs recent documentarul „Lectia de playback”. E pasionat de filme, iar mai nou s-a apropiat si de producerea lor, ca scenarist, dar si ca regizor, deocamdata al scurtmetrajului „Principiul dragostei comunicante”. Este initiatorul proiectului Lorgean Theatre. Are in pregatire un nou roman, asupra caruia inca mai planeaza misterul...

0 comentarii: