Two Impressions in Tago Mago





TAGO MAGO va invita miercuri, 2 feb la o noua editie:
TWO IMPRESSIONS
Electronica, House
http://www.myspace.com/twoimpressions
22:00
INTRAREA LIBERA

Pinkless in Tago Mago

Cine rade cu fetele, rade bine!

TAGO MAGO va invita in fiecare marti la SHOW DE IMPROVIZATII:
PINKLESS

Prima trupa de improvizatie din Romania alcatuita exclusiv din fete, este pregatita pe scena pentru orice idee, trasnita sau nu.
Voi doar veniti cu ideile bune la voi : personaje, replici, titluri, vorbe de duh, citate pe care ati dori sa le auziti pe scena sau sa aflati ce poveste noua ar putea fi in spatele lor.
Sau, cel mai bine, lasati-va provocati de noi!

Start: 20:20
Bilet: 10 Ron

Selectro 2 februarie in Expirat



Miercuri 2 feb

Expirat Club&Other Side Club
Selectro
Adrian Eftimie In Back to my selector
Marika,Mihai Amatti & Alex Baciu,Moonsound & Greeg
ora 22.00
Happy Hours: intre orele 20-23

Vocea broscutei testoase la Teatrul Joint

Înainte de succesul rock’n’roll-ului, în lumea lui Fred Astaire şi a Gretei Garbo, dintre benzi desenate şi reviste „pulp fiction”, îşi face apariţia ea, o tânără actriţă care vrea să câştige... Oscarul.
Teatrul Joint vă prezintă încă un succes controversat de pe Broadway, Vocea broscuţei ţestoase, un spectacol în adaptare liberă după John van Druten, cu Ana-Maria Bălescu. Spectacolul este programat marţi, 1 februarie, de la ora 20.00 la Club Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite nr 3-5).
Povestea lui Sally Middlenton, o tânără actriţă, şi peripeţiile ei în noul apartament din New York, a fost transformată de Ana-Maria Bălescu într-un monolog despre viaţă, artă şi sexualitate, despre personaje şi efortul pe care un actor trebuie să-l depună pentru a ajunge la ele. Sally stă singură acasă şi îşi repetă toate rolurile pe care ar dori să le joace. Treptat, realizează că drama ei este legată de viaţa profesională şi că personajele studiate: Julieta, Nina Zarecinaia, Ofelia, vrăjitoarea din Macbeth sunt foarte prezente şi amestecate în viaţa ei personală.
Cele 50 de minute în compania exclusivă a Anei-Maria Bălescu, singura studentă a anului III Arta Actorului care şi-a asumat one woman show-ul ca gen în generaţia 2010, reuşesc să surprindă disponibilitatea de exprimare sensibilă şi entuziasmul creator al protagonistei, recomandând-o ca tânără pasionată de viaţa artistică, atât sub aspectul ei antreprenorial-organizatoric, cât şi ca actriţă. (Ioana Moldovan)
Cu 1.557 reprezentaţii, strânse pe parcursul a trei ani, "Vocea Broscuţei Ţestoase" este al 9-lea cel mai jucat spectacol din istoria Broadway-ului.
            Vocea broscuţei ţestoase se joacă marţi, 1 februarie, de la ora 20.00, la Club Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5)
Preţ bilet 20 ron; redus, 15 ron
Rezervări prin telefon sau sms la numărul: 0728 967 607. 
P.S. Locurile sunt limitate, vă recomandăm să vă faceţi rezervare din timp!

Zucchero concerteaza la Bucuresti

Cel mai bine vandut artist din Italia revine in Romania pentru a patra oara! Zucchero este bucuros ca ii poate incanta din nou pe romani, cu piese precum Baila Morena, Senza Una Donna sau Every Time You Go Away…

     Concertul va avea loc pe 21 iunie, de la ora 20.00, la Arenele Romane din Bucuresti! Face parte din turneul Zucchero Chocabeck World Tour 2011. Chocabeck este si numele noului sau album, lansat la sfarsitul anului 2010. Acesta contine 11 piese, scrise chiar de catre cantaret, la unele dintre ele aducandu-si contributia insusi Bono, liderul formatiei U2!

     Pe numele sau adevarat, Adelmo Fornaciari s-a nascut pe 25 septembrie 1955. Si-a schimbat apoi numele in Zucchero, acesta fiind numele de scena sub care este cunoscut de intreg mapamondul. Zucchero si-a inceput cariera in 1970 reusind in scurt timp sa cucereasca milioane de fani cu piesele sale. A vandut peste 40 de milioane de cd-uri in intreaga lume. A castigat si foarte multe premii printre care si doua distinctii la World Music Awards si o nominalizare la premiile Grammy. Cel mai de succes hit al sau a fost Senza Una Donna, care s-a mentinut vreme indelungata pe pozitia numarul 1 in toate topurile europene.

     A impartit scena cu mari artisti precum Sting, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Elton John, Bono, Carlos Santana, Eric Clapton, Joe Cocker, Sheryl Crow si multi altii. Ray Charles spunea despre el: “Tipul asta e atat de talentat…o voce grozava…poate unul dintre cei mai buni cantareti de blues cu care am lucrat vreodata!

     Asadar…romanii trebuie sa se pregateasca de un spectacol cu adevarat senzational, nonsalantul italian fiind hotarat sa faca pentru publicul sau, un show de zile mari!

     Biletele pentru acest eveniment vor fi puse in vanzare, astazi (27 ianuarie), exclusiv in reteaua BILETOO.RO. Biletele se vor putea gasi pe www.biletoo.ro, la casieria Salii Palatului, Librariile Adevarul din Bucuresti si din toata tara, Libraria Eminescu, Magazinul Victoria – Midola Music, Muzica Store, Palatul National al Copiilor, Magazinul Unirea (intrarea de langa McDonald’s) si la statia de metrou Unirii 1. Preturile biletelor sunt urmatoarele: 100, 150, 200 si 250 lei.

Weekend 28 - 29 ianuarie Expirat

Vineri 28 ian:
2 dj, 2 scene, 2 baruri
Scena 1-Supradoza de piese! Muzica mai veche, mai noua, mai rock, mai indie, mai disco, mai alternative, ba hituri, ba new-releaseuri, etc
Cu Blonda.
Scena 2-Muzica rock, alternative, indie. Cu Mihai
dupa 22.00
Happy Hours: intre orele 20-23
Sambata 29 ian :
2 dj, 2 scene, 2 baruri
Scena 1- Going out on Saturday…Muzica alternative, mai rock, mai indie, mai disco, ba hituri, ba new-release-uri, etc
Cu Andrei aka Coty.
Scena 2-Muzica rock, alternative, indie. Cu Blonda.
dupa 22.00
Happy Hours: intre orele 20-23

27 ianuarie - Ziua Memoriei

27 ianuarie - tu stii ce zi este astazi? Ei bine, si eu uitasem dar datorita prietenilor mei italieni mi-a fost amintit.
Pe 27 ianuarie 1945 trupele Armatei Rosii, ce se afla in ofensiva indreptandu-se inspre Berlin, ajung in apropierea orasului polonez Auschwitz descoperind, astfel, ororile lagarului de concentrare si aducand pentru prima oara in istoria lumii dovezile genocidului nazist. In urma dovezilor descoperite ulterior se estimeaza ca intre 13 si 19 milioane de persoane au fost omorate si arse in cei patru ani de existenta ai lagarului.
27 ianuarie este "Ziua Memoriei". Ziua in care trebuie sa ne amintim de aceste orori tocmai pentru a nu le repeta.
Ziua in care oamenii au descoperit atrocitatile comise de alti semeni de ai loc, comise chiar de prieteni sau rude de ale lor.
Mai jos iti ofer un fragment in care David Grossman citeste fragmente din cartea "Se mai poate numi acesta un om?" scrisa de Primo Levi.
P.s: Google - cel care deobicei isi schimba sigla pentru a serba si ziua oului de rata din Australia dar si ziua jocului PacMan, sau care comemoreaza actele de la 11 septembrie astazi a ales sa nu ia nicio pozitie, sa nu schimbe nicio sigla si sa treaca totul sub tacere. That's why Google is a fagget!

Austrian Hours la Green Hours


Forumul Cultural Austriac impreună cu Green Hours 22 Jazz Cafe organizează în intervalul 27 ianuarie-31 martie 2011 a doua ediție Austrian Hours @ Green Hours. Cele cinci concerte susținute de formaţii de jazz de notorietate internaţională, vor avea loc la clubul Green Hours Jazz Café, care se prezintă sub o nouă înfăţişare.
Ulrich Drechsler Cello Quartet  – primul concert din seria celor 5, va avea loc joi, 27 ianuarie, orele 21:00.
Cu ocazia lansării noului său album, “Concinnity”, saxofonistul Ulrich Drechsler, care evoluează de mulţi ani alături de diferite formaţii, împreună cu violonceliştii Rina Kaçinari şi Christof Unterberger şi cu bateristul Jörg Mikula, ne oferă un program destul de neobişnuit în lumea jazz-ului. Drechsler şi cvartetul său au lucrat aproape doi ani la această muzică şi rezultatul e un nou album care sună bine, în ciuda orchestraţiei neobişnuite, fără a se confunda nicio clipă cu producţiile trend-ului dominant. Sonorităţile extrem de rafinate şi uneori arhaice ale violoncelului se combină într-un mod inedit cu tonurile întunecate ale clarinetului bas, iar la toate acestea se adaugă ritmurile sobre şi precise executate de Mikula. Programul a apărut nu demult la celebrul label Enja.

Audiofly in Kristal Glam Club

KRISTAL GLAM CLUB - Sambata, 29 Ianuarie -
AUDIOFLY
ADRIAN EFTIMIE/ Happy B-Day: MAHONY
 
“LOVE & HAPPINESS TO ALL!“ Asa isi saluta prietenii cei de la Audiofly si asta vor sa ne aduca in Kristal Glam Club , sambata 29.01.2010 !
Fondatori ai label-ului “ Supernature“, unii dintre cei mai apreciati dj-i si producatori ai scenei de profil din intreaga lume, celebrii datorita combinarii de stiluri muzicale diferite, “when tech meets electronic house”, ANTHONY MIDDLETON & LUCA SAPORITO aka AUDIOFLY, vin sa confirme ca la Kristal Glam Club se simt ca intre prietenii si fac parte dintr-o mare familie !
In warm up se va desfasura Adrian Eftimie si il vom sarbatori pe Mahony, rezidentul Kristal Glam Club!

Kristal Glam Club : Sos. Pipera nr. 48, 
Info & rezervari : 0722.795.184
Ym : kristal.glamclub2
Viziteaza : clubkristal.ro

Dragi prieteni , " YM with Kristal " continua si  pe al doilea id "kristal.glamclub2 " deoarece primul ym id a atins deja limita de prieteni ! Adauga astazi, 26 ianuarie  pana la miezul noptii in lista ta de messenger ym id-ul "kristal.glamclub2 " si noi iti oferim intrarea gratuita la evenimentul cu Audiofly de la Kristal din data de sambata, 29 .01.2011 !

Weekend 29 - 30 ianuarie in The Silver Church


90’s Arena
(28 ianuarie 2011, open doors: 22:00)

Începând cu ora 22.00 şi terminând la ora 05.00, vino, dansează, socializează şi interacţionează alături de cei asemeni ţie. Devino activ, implică-te în orice fel. Îmbracă-te diferit, comportă-te diferit, gândeşte diferit. Desprinde-te de grupurile compacte de oameni pe care le vezi în fiecare zi pe stradă, care te agasează senzorial cu kitsch-ul lor.
Intrare liberă







Butterfly Effect Night
(29 ianuarie 2011, open doors: 22.00)
În fiecare sâmbătă seară, The Silver Church Club introduce un nou ciclu de evenimente: "Hedonistic Space" în cadrul căruia există petrecerea obişnuită „Butterfly Effect Night”. În cadrul acestor seri ingredientele cheie sunt fantasmele, visurile, aspiraţiile celor prezenți. Atitudinea, atmosfera, comunicarea, interacțiunile celor prezenți se amplifică semnificativ .
Nu inventăm nimic nou. Doar creăm pentru prima dată în Romania ceea ce alţii, în alte locuri din Europa au reuşit să aducă la nivelul de excelenţă: un spaţiu de manifestare a trăirilor interioare celor mai ascunse, un spaţiu de comunicare și de interacţionare. Un spațiu ce permite exprimarea activă a atitudinii individuale. Un spaţiu în care se renunţă conștient și asumat la conveniențele sociale proprii fără a le afecta pe ale celorlalţi. În sensul de a le respecta şi a ţine cont de ele, atunci când cei din jur o cer. Acest ciclu de evenimente "Hedonistic Space" se va constitui ulterior într-un manifest al libertăţii mentale. O mișcare ce promovează și încurajează culturile (și implicit comunitățile) alternative. De orice natură ar fi ele.
Preţ bilet: 20 lei.

We Singing Colors Dj set in Control Club

We Singing Colors DJ set @ CONTROL

Joi 27 ianuarie, pe la miezul noptii sunteti asteptati in Control pentru un mix special cu Andrei Hategan (Amsterdams) si Alex Nek(Control).
Va steptam la party!

Intrarea libera

Control club se afla pe str. Academiei, nr 19, intrarea in Pasajul Victoriei, dinspre Facultatea de Arhitectura.

Kino Oko in Control Club

Joi 24 februarie, ora 21.00 la CONTROL:Kino Oko
(Tribal Vision Records, Poland)
In cadrul  proiectului New.pl, Institutul Polonez din Bucureşti şi ArtVault aduc pe 24 februarie in CONTROL  pe dj-ul şi producătorul polonez Kino Oko (Grzegorz Magnuszewski). El a creat un sub-gen muzical la trecerea dintre psy si trance, un stil aparte, incisiv, dar lipsit de agresivitate, constituind în acelaşi timp o reverenţă adusă clasicilor electronicii progresive de acum 30 - 40 de ani. Experimentând rock-ul psihedelic al anilor '60 sau '70, samba sau muzica poloneză a anilor '80, Kino Oko pune în discuţie ideea de graniţă între genurile muzicale.
Compozitor de peste zece ani, Gregorz a studiat pianul la Şcoala de Muzică "Frederic Chopin" din Varşovia şi este licenţiat în teorie muzicală şi armonii.
Evitând căile obşinuite de exprimare ale dance-ului electronic contemporan, Kino Oko produce idei noi îmbibate în nostalgic. Folosind cele mai trendy forme ale retro-avangardei, el provoacă însăşi ideea de gen muzical; creaţia lui devine o căutare fără un scop anume,...doar de dragul căutării. "Mi-am dezvoltat propriul sistem de a lucra cu sunetul, tocmai pentru a evita momentul în care se va sfârşi inspiraţia. Nu arunc niciodată vreo idee, mai ales dacă fiecare dintre ele merge într-o direcţie până acum diferită/nouă pentru mine. Ideile bune vin întotdeauna spontan, iar muzica bună este rezultatul lucrului pe marginea acestor idei.", spune Kino Oko

Concertul Kino Oko face parte din New.pl, proiect care şi-a propus ca de-a lungul a patru luni să aducă pe scena Clubului Control din Bucureşti tot atâtea evenimente dedicate unora dintre cei mai importanţi artişti ai scenei alternative culte dinPolonia. Pati Yang, Kino Oko, Dagadana şi Loco Star sunt cele patru nume care, din ianuarie până în aprilie vor transforma clubul Control într-un adevărat "hub" al muzicii poloneze alternative.

Proiectul este realizat de Institutul Polonez din Bucureşti şi ArtVault, în colaborare cu Club Control, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la infiinţarea Institutului Polonez.

Serile de Teatru in Vitrina la Libraria Humanitas Kretzulescu

Librăria Humanitas Kretzulescu (din Calea Victoriei nr. 45) te invită luni31 ianuarie, de la ora 19.00, la spectacolul cu fragmente de jurnal şi critică literară Nu de Eugène Ionesco, un one-man show cu Silviu Man, în regia şi adaptarea lui Silviu Man. Evenimentul este realizat în cadrul Serilor de teatru în vitrină, iar intrarea este liberă. 

AB4 la Guerrilive Session

Guerrilive Session, in fiecare luni de la 19:00 pe Radio Guerrilla, s-a intors din vacanta luni 24 ianuarie.
Revenirea a constat si intr-una din cele mai bune editii de pana acum, iar invitatii acestei editii au fost trupa AB4.
Iti recomand spre auditie aceasta editie, si te avertizez inca de pe acum ca vei ajunge dependent de muzica AB4, asta daca nu erai deja, sau pur si simplu iti vei aminti de momente frumoase traite alaturi de muzica baietilor.
Enough words, hit play pentru Bogdan Serban, AB4 si cel mai fresh GuerriLive Session.

Sambata 29 ianuarie in Tago Mago





A treia competitie a Super Ligii 2011 va avea loc la Mansarda lui Jumbo (Tago Mago), sambata 29 ianuarie, ora: 17:00.
Competiile vor fi: Open SINGLES si Amateur SINGLES si se va juca pe masa Bonzini.
 http://table-soccer.ro/event/56



TAGO MAGO va invita sambata, 29 ian la o noua editie:
24h MARATHON
Line-up:
TheLunateque - 
http://soundcloud.com/thelunateque


Gic (Birthday Bash)
http://myspace.com/giaisi
http://soundcloud.com/gic
Chips
http://soundcloud.com/mindplay/mindplay-blindplay-dj-set
Alin Roman
http://www.myspace.com/alinroman
http://soundcloud.com/alin-roman/
Faster
http://www.residentadvisor.net/dj/faster
http://soundcloud.com/dj-faster
Groove Soundsystem
http://myspace.com/groovesoundsystemltd
http://www.residentadvisor.net/dj/groove...
Fady
http://www.soundcloud.com/fady
http://www.myspace.com/fadyromania
Vlad
Start time: 11:00 PM
Support: 10 Ron

Noaptea franceza a scurtmetrajelor

Weekendul acesta, Institutul Francez din Bucuresti propune cinefililor o noapte in sala de cinema. Noaptea franceza a scurtmetrajelor incepe sambata 29 ianuarie la ora 21 si se termina 7 ore mai tarziu, la 4 dimineata. Programul este impartit in patru teme : Comique Trip – Les Jeux de l’amourNotes sur la lumièreFilme premiate- Programme films primésOmbres et Lumières, iar in pauze, publicul este invitat la o cana de vin fiert si la un mini-bufet din partea casei, la Cafeneaua Carturesti.
Intrarea la eveniment este libera. Filmele sunt in versiune original, cu subtitrare in limba romana.
Seara se deschide cu o calatorie romantica de 1 ora 24 de minute : sase filme ilustreaza qui pro quo-uri amoroase, à la française. Un barbat timid si la locul lui cade prada unei roscate focoase in Walking on the Wild Side al celebrului duo Abel& Gordon, iar in Le baiser, un barbat tot vorbeste cu o femeie care nu are decat o idee in cap: sa-l sarute.
Notes sur la lumière/ Insemnari despre lumina, a doua tema, incepe c-un omagiu adus muzicianului Chet Baker, in povestea unei raze de lumina care cade pe o nota muzicala. Cele 5 scurtmetraje urmaresc lumina si muzica din jurul unor personaje urbane din ziua de azi, de la un club de striptease la zgomotul pasilor pe o strada intunecata, la o lectie de chitara care poate schimba viata cuiva si pana la o petrecere zgomotoasa unde sarbatorita observa un praf neobisnuit.
Dupa miezul noptii intra in scena 4  scurtmetraje care au fost premiate la festivaluri internationale.  O animatie despre drama celor 30.000 de caini din Constantinopol care au fost deportati pe o insula pustie si una despre reincarnarea spectaculoasa a lui Bruce Lee intr-o papusa de cauciuc  .
Pentru cei mai rezistenti, ultima sesiune de filme intinde nervii si abordeaza, in alb negru, teme ca amnezia, incestul si clonarea. Despre ce poate face un cimpanzeu psihanalist impotriva dedublarii personalitatii, violenta unui razboi subteran, clonarea umana prin fotocopii sau visul pierdut al unui astronaut fara o letcaie, in 5 scurtmetraje care ne tin treji pana la 4 dimineata. Bonus : unul dintre filme este realizat de Caro&Jeunet (Delicatessen, La cité des enfants perdus).

Desolat Night in Midi Club

Desolat Night: Livio & Roby / Mihigh & Raul Roquez
Club Midi - vineri 28 ian 2011

Livio & Roby surprind printr-o ascensiune remarcabila pe piata internationala a muzicii electronice. Ca producatori au lansat piese la label-uri celebre din lume, cum ar fi Viva Music, Cecille sau Desolat, ei fiind angajati, alaturi de George G in proiecte muzicale ca Monochrome sau Premiesku. Alaturi de conationalii lor Raresh, Pedro si Rhadoo, cuplul Livio si Roby este cu siguranta cel mai activ duo din Romania, avand agenda incarcata cu gig-uri internationale in fiecare weekend. Livio & Roby impreuna cu George G au fost inclusi in playlist-ul lui Richie Hawtin si prezenti pe tracklist-ul compilatiei “Green & Blue” mixata de catre Onur Ozer si Tobi Neumann la casa de discuri a lui Sven Vath, Cocoon Recordings. Reprezentati international de catre agentia Artist Alife.
Pret intrare: 10 lei pana la 00:00 / 20 lei dupa 00:00
Reducere Studcard : 5 lei pana la 00:00
Concurs : Club Midi ofera 20 de invitatii daca raspunzi corect la urmatoarea intrebare:
Cum se numeste label-ul, la care a fost lansat cel mai recent EP semnat Livio & Roby?
Trimite raspunsul corect impreuna cu numele complet si numarul tau de telefon la adresa sebi@clubmidi.ro Castigatorii vor fi anuntati prin sms

Promotie la bar
- 23:00 - 00:00 - Vodka Orange / Apple - 5 ron / Whisky Cola - 5 ron
- All night long - Bere Ursus - 4,5 ron / Apa Bilbor - 4,5 ron / 6 Shoturi Tequila Olmeca - 20 ron

vote club midi @ dj mag top 100 clubs 

Club Midi: www.clubmidi.rowww.myspace.com/clubmidiwww.youtube.com/user/midiclub /
www.facebook.com/Club-Midi
orar : 23:00 - 07:00
info si rezervari : 0752 238 780 / 0752 238 782

Casiokids concerteaza in Control Club

Tuborg Green Nights prezinta sambata, 29 ianuarie, in premiera la Bucuresti, concertul trupei electro-pop Casiokids, descrisa de NME ca “cel mai bun export din Norvegia, dupa black metal”. In deschidere, vor canta Toulouse Lautrec. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 21, in Club Control (Str. Academiei, 19).

Originar din Bergen, Norvegia, cvintetul Casiokids a debutat in 2005, cucerind in scurt timp topurile britanice cu single-ul Togens hule. Critica de specialitate ii compara cu The Whitest Boy Alive si Royksopp, iar sound-ul lor unic – o combinatie de synth-pop optzecist, riff-uri jucause si ritmuri antrenante – face furori la festivalurile europene.

Piesa Fot i hose, de pe albumul Topp stemning pa lokal bar (Great Vibe at Local Bar), lansat de prestigioasa casa de discuri Moshi Moshi, se afla pe coloana sonora a jocului video FIFA 10, fiind inclusa de publicatia muzicala britanica NME in topul celor mai bune piese nou-aparute, in 2009.


Faimoasa pentru show-urile live explozive, unde improvizatia artistica este cuvantul cheie, iar line-up-ul se poate schimba in orice moment, trupa si-a creat o reputatie de “hibrid perfect de Duran Duran, Kings of Leon, Efterklang, Sigur Ros si 2Unlimited”, scrie revista daneza de muzica Gaffa.
  
Luna aceasta, inaintea unui turneu de amploare in Statele Unite, norvegienii de la Casiokids vor vizita si Bucurestiul, la initiativa OneDay. Nu ratati intalnirea cu noua senzatie electro-pop scandinava – sambata, 29 ianuarie, in Club Control !
Concertul va avea loc incepand cu ora 21. Biletele, in valoare de 40 de lei, se pot procura de la club, in seara evenimentului.

ProFM lanseaza MusicFM


Sub sloganul "Just Music", Music FM va aduce ascultătorilor săi, reprezentaţi în principal de targetul alcătuit din femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani, muzică bună, neîntreruptă de numeroase buletine de ştiri şi informaţii de tot felul.
"Piaţa de radio din Bucureşti, deşi aglomerată, nu reuşeşte să ofere o alternativă tuturor iubitorilor de muzică. Majoritatea radiourilor s-au construit, muzical vorbind, de la ascultatorii vizaţi (pentru tineret) sau plecând de la un stil muzical (pentru rockeri) sau de la o stare de spirit (pentru romantici). Music FM pleacă de la muzicalitatea melodiilor, indiferent de anul apariţiei sau genul abordat. Pentru cei care nu consideră că muzica bună s-a făcut numai între anii X şi Y sau în stilul Z avem o veste bună: «Muzica bună se întoarce la radio», pe 103,8 FM la Music FM, din 1 februarie. Va fi un radio dedicat celor care iubesc muzica şi nu ţin să o clasifice pe genuri şi etape, un radio pentru iubitorii de refrene şi melodie fără o încărcătura excesivă de ştiri şi informaţie", declară Marius Dobre, director executiv ProFM, ProFM Dance şi Music FM.
În curând va fi lansat şi site-ul celui mai nou radio din familia ProFM, care va conţine inclusiv detalii legate de echipa de prezentatori şi de programele pe care Music FM le va oferi ascultătorilor săi pe 103,8 FM, în Bucureşti.
ProFM, cel mai longeviv post de radio comercial de pe piaţa românească, şi-a extins, din 12 septembrie 2010, aria de acoperire în întreaga ţară, fiind retransmis pe frecvenţa ocupată până atunci de semnalul InfoPro, câştigând noi teritorii de emitere pe lângă cele existente şi devenind radioul comercial al cărui semnal va avea cea mai mare acoperire din România.
La momentul respectiv, Costi Mocanu, General Director Pro TV S.A., a precizat că InfoPro nu dispare ca brand, ci va fi dedicat exclusiv segmentului de ştiri radio.
Înfiinţat pe 15 aprilie 1993, ProFM emite în România de 17 ani, timp în care a trecut de la "Star Station" prin "Propaganda", a spus publicului "Ascultă-ţi muzica" pentru că "Radio înseamnă ProFM", în prezent devenind un adevărat "The Hit Factory", cu cele mai ascultate piese şi cei mai în vogă artişti. ProFM face parte din Central European Media Enterprises (CME), cel mai mare trust media din Europa Centrală şi de Est.

Cercul poetilor aparuti la Institutul Francez

În 1969, Mircea Horia Simionescu debuta, după ce trecuse pragul vârstei de 40 de ani – exact așa cum își promiseseră reciproc toți membrii Școlii de la Târgoviște -, cu Dicționarul onomastic,Ingeniosul bine temperat.

Acesta era doar începutul aventurii literare a unuia dintre cei mai mari stiliști ai noștri, considerat un adevărat precursor al postmodernismului românesc.

După mai bine de (alți) patruzeci de ani, prozatorul Mircea Horia Simionescu ne seduce din nou, în mod surprinzător, primul volum din ciclul cu debutul său în poezie, volumul Versete de unică folosință, din care va citi în mod excepțional o selecție de poeme, în cadrul Cercului Poeților Apăruți.
Cercul Poeților Apăruți are loc joi, 27 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Librăria Cărturești din cadrul Institutului Francez. Dezbaterea este moderată de Svetlana Cârstean și este bilingvă.